• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
barekov1 - специалист
Колега взимаш тръба с ал. вложка 16-ки и два колектора. Радиаторите ги свързваш успоредно а не последователно! Ще иде малко повече тръба ама така ще има равномерно разпределяна на дебита към всеки радиатор. Помпата я сложи на студената вода, и разширителя. Виждам, че имаш филтър. Сложи го преди помпата, като преди него и след помпата по един кран. Тръбите се режат с НОЖ. Не прекалявай с крановете! След време всички протичат.
hishika - помощник
С това успоредно свързване мн трудо ще стане, трябва да разкопая целия апартамент :lol: (то трябва и ремонт да се прави ама пусти пари).

Няма ли да стане с раклонения (една централна тръба с по-гол.Ф и горе долу равни разклонения с по-малко Ф към всеки радиатор)
hishika - помощник
Е направи го !

Знам че разбирате, кажете дали това е удачно(което мисля аз) или няма да стане :?
barekov1 - специалист
В спалнята може да е малко студеничко заради това, че е последен радиатор (дебита на флуида ще е по малък). Помпата трябва да бъде с дебит най-малко 0.5 м3/ч.
LazarGanev - "Велик майстор"
Няма проблеми системата да е попътна. Единствения проблем, който мисля, че е заложен още в началото, това е несъответствието между мощностите на камината и радиаторите - има опасност камината да прегрява.
tyo - специалист
filmatoplo написа:
За спиране на тока си вземи ЮПС
Ако имаш финансова възможност си вземи ЮПС!
Ако не ползваш ЮПС-а на бедните :lol:
Едно шише от препарат за почистване на стъкла/пръскалка/ пълно с винен оцет :idea:
Спре ли тока отваряш камената и пръскаш в огъня!
vanko68 - специалист
А ако стане докато спя ??? Да назначавам по един дежурен нощем ли,когато е най-опасно?
barekov1 - специалист
Тази камина колко време мислиш, че ще гори след като си легнеш :?
Кат спре тока най-много да стопиш не-кой маркуч и да стане наводнение. Ето план на действие при тези ситуации. http://www.cp.mes.bg/azbuka-na-ocelyavaneto/navodneniya
http://www.utilitiesbulgaria.com/aco.htm
tyo - специалист
vanko68 написа:
...
важното е да се опонира :-D

п.п. който има пари спи, другите бодърствуват :lol:
  • 1
  • 2

Тема "Въпрос за камина" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: