• 1
  • 2
Заваряване, ковачеството, студената обработка, тенекеджийството и др.
Lans Link - специалист
Фитилчо написа:
Браво колеги,
дръжката ме учуди определено
Поздрави
Ники
Фитилчо /Ники/ - дръжки да искаш....Ето ти една - тип висш пилотаж.Някой и казват "диамант" а други "ананас".

Прикачен файл

handle 1.jpg
handle 1.jpg (63.5 KиБ) Видяна 8477 пъти
Фитилчо - майстор
Светни малко занят :-D
Горната ми харесва повече
По моето скромно мнение е ръчно усукан квадрат,и после зарязан???Но определено чука те слуша доста :roll:
Може и да бъркам
Утре ще снимам направата на една ограда на шаблон,простичка само с пики отгоре и с арки (роуган не ползуввам че много взимат :),после ще се добави кован и изгънат елемент отпред от Фи 12

Ето нещо на което имам снимки в момента

Изображение

Изображение

Изображение

Комплименти Тонката щом сте се справили така добре с Елипсите :-D ,тва е трудната част от тази врата,и другия път петица брава (Кале) и няма да ти пречи луфт лайсната на рпзетката на патрона :wink:

А на колегата пуснал темата мога само 1 забележка да напиша по собствен вкус разбира се-на първата снимка кръгчетата във вратата седят като изсмукани от пръстите-трябваше да съобразиш да направиш отворите междъ пръчките и пресечното квадратни за да може кръгчето да запълни перфетно отвора,така е и при хиксовете
Но бед филингс колега-просто съвет :wink:
Lans Link - специалист
Фитилчо,не разбрах/ме/ откъде си и с какво и от кога се занимаваш?Да си кажа мнението/то си е мое лично/ за решетката - добре е,но но това с имитацията тия ламаринени "гроздове" най съм го мразил.А на въпроса ти ще отговоря с въпрос - да си чувал Астор да обяснява как става номера с махането на главата си?Ако имаш други снимки на твои работи - прати да видим.
Айде със здрве
Ланс
vanko68 - специалист
Разбира се,че Астор е казвал как маха главата си.Винаги е обяснявал това - главата му е обвита с черен плат,зад него фона е черен,а маха всъщност маска на лицето си.Идеята му е дошла,когато видял една вечер как покрай него минават едни бели обувки и маншети за ръкави.Чак отблизо видял,че е негър в черен костюм,с бели маншети и обувки.
Фитилчо - майстор
Бе няма какво да му обясняваш на Свищовският Астор
Пази си го...
Това май беше форум не -ский колко съм добър-самият форум се казва НАПРАВИ СИ САМ и тук се обменя информация
Явно съм сбъркал
Lans Link - специалист
Фитилчоооо,Фитилчо.Малко грешно си изтълкувал мнението ми.Не съм казал,че аз съм най-добрия.Много добре знам,че това е форум направи сам,но ако не си разбрал - занаят се краде,не се учи.Така,че има някои неща,които са като запазена марка на даден майстор.
  • 1
  • 2

Тема "малка тема за ковано желязо :)" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: