• 1
  • 2
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.

Кое е по добре в панелен апартамен ?

53%
Хоросан
16
47%
Гипскартон
14

Общо гласове: 30

rendo - специалист
Ползвал съм и двата варянта не еднократно но все още и аз сам не знам кое става по качествено с баните и по двата варянта не съм имал проблем но така и се чудя за тея панелки кое е по добре ? :?
Факт е, че с картона по лесно се правят правите ъгли за душкабини вани и тн ... но пък варта е по монолитна ... :?

Дайте мнение :-D
LazarGanev - "Велик майстор"
Че той, въпроса не е ли риторичен и важи не само за банята, и не само в панелката?
Лично за мене в тази криза и ниски цени на труд за мазилките, въпросът не стои. Гипскартон - само куфарите и евентуално за таваните.
rendo - специалист
т.е. смятате че варта е истината в сравнение с усилената скара и двойния картон така ли гледам по анкетата друго говори ?
аз самия също се чудя
LazarGanev - "Велик майстор"
Не искам да влизам в спор (тук има много картонджии :), трябва да има работа ), споделям лично мнение. Не е задължително да е вар, но мазилката я предпочитам пред картона с неговите ниши. Особено пък за баня.
Rumen Iankov - специалист
И аз предпочитам мазилка спрямо гипскартона.
Deo-x - специалист
Подкрепям хоросановата мазилка за банята,по вечен е отколкото картона според мене.
rendo - специалист
това което мен ме кара да влизам в тези размисли е че става дума именно за ПАНЕЛИТЕ защото при тях масово ходя да правя бани поради изметнати мръднали панели и гръмнали надули се плочки изпопадали и тн .... и именно това ме каеа да се двоумя понеже мазилка лепи плътно и тръгне ли отлепя директно докато картона подлежи на леки деформации без да се счупи
Смятъм, че повечето колеги са се усетили спрямо това което виждам по обектите за хитринките по панелните бани - примерно да не се реди до тавана да има къде да се посуква без да пукнат - слагане умишлено на по широчки лайсни по вътрешните ъгли или примерно да не се правят плътно редовете на съседните стени а пускане на по голяма ръбова фуга - ако няма лайсна задължително силикон а не фуга ....
Ей такива дреболии ама все пак имайки предвид, че да кажем както е масово банята е на страницата на асансьора постоянната вибрация не е ли в случая враг на монолитноста на хоросана ?
vidrata - специален-специалист
Аз съм за картон, лепен на гъсто, дюбелиран, и хидроизолиран.Пък и то след 10-15г. каквато и да е банята и колкото и да е чистница домакинята всичко се изрива и наново :lol: .

Пък това за асансьора е 100% истина даже на едно място правих баня, за радост от другата страна и чорбаджията ми разправя , че отсреща са им изпопадали плочките на повечето апартаменти.Естествено асансьора не беше нормален т.е. читав.
rendo - специалист
Тогава предложете дали не би било по добре на асансьорната стена картон всичко друго вар???

В повечето случай се съобразявам с желанието на клиента но кое все пак е по добре - по качествено ???
huntered - специалист
Здравейте! За първи път пиша в този форум въпреки, че отдавна го следя. Та по темата аз съм на мнение за хоросан и на стената до асансьора фибран 2см дюбелиран. Виждал съм и цели бани само с фибран и мисля, че е по добре от картон. Това е мое мнение.
  • 1
  • 2

Тема "Гипсокартон или вар в панелна баня ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: