Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
BALKY - специалист
От извесно време тавана на бяната се овлажнява и се рони мазилката...След разправия със съседа отгоре, те си изолираха пода на банята, но влагата си продължаваше...Най-лошото е ,че от вчера в единият ъгъл на банята започна направо да си капе вода !!!! Качвах се горе, при тях пода на банята е абсолютно сух???В този същият ъгъл минава PVC тръба, която събира водата от кухнята и банята.Вероятно има някакъв проблем с тройника му и от там тече, но той е вътре в плочата, защото не се вижда нито от нас нито от към тях..Може и от друго място да е този теч, просто там да си е намерила водата проука..Има ли начин да се разбере от къде е теча без да кърти, защото при нас тази тръба е закрита с фаянс?Дали може с пускането на някакъв оцветител в неговият канал да се разбере от къде е теча?
Ще съм благодарен за всякакви идеи, за да се избегне евентуалното къртене :(((, както и за координати за "читав" майстор за района на София.
BALKY - специалист
..а има ли и вариант, колкото и невероятно да звучи, проблема да си е от мен(от моите тръби и връзки) и водата по някакъв начин да се качва нагоре и да избива по тавана? Скоро съм сменял батерията на душа, но проблемите с влагата по тавана са от няколко години, а вече с теч е от вчера..Може би е тъп въпроса, но търся решение на проблема :(((
romanpm - майстор
Водата трудно ще се качва нагоре за да капе там :? :lol: проблемът е горе при съседа и трябва да се разберете кой с какво да помогне , трябва да се разбива и той е длъжен !
lenko71 - специалист
Ако постоянно се образува капка едва ли е от канализацията. В смисъл че тя не се ползва постоянно, докато ако е от теч на водопровода там налягането си е постоянно. Щранговете на водопровода оттам ли минават, има ли шахта или са в стените?
BALKY - специалист
Не, от там минава само тази PVC тръба, която е за канала на баните и канала на кухните..Вертикалните и хоризонталните щрангове минават далече от този ъгъл, от който има процеждане на вода..Водата изглежда бистра, но предполагам,че преминавайки през бетона все пак има някаква форма на филтрация...Тръбата от плочата на съседа и под нас е суха, вероятно проблема е някъде в тройниците в плочата, които са за неговата баня и кухна...
Каналски - специалист
BALKY , пиша от моя гледна точка!
Ситуацията е "патова", от години съм се замислял за този вид проблем. Никога не съм стигал до "практично" решение/съвет !
Това е причината да се махна като Вещо лице от съда или да не почна работа в градска община. За мен това са си някаква форма на "човешки драми" ... тотални циркове има по такива поводи и натрупване на години/тонове омраза. Преди години, съседа от долу се оплака, че около моят подов сифон на неговият таван има проблем. Аз бях готов да къртим и да сменяме, той повече не се обади. Сега имам "изгнил" вертикален водопровод в участъка замонолитен в плочата, проблем е за всички ... Но аз пак незнам как да подходя към решаването :sad: Технически е ясно какво ще направя, но са замесени хора ... просто пак е "патова" ситуация.

Тема "Моля за съвет !!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: