Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
SUPOLA - напреднал
то е ясно ,4е спасение от крадците няма,щото.мен например два пъти са ми ограбвали дома и 4-ри пъти колата,ами поне могат да се инсталират някакви уеб камерки у дома,че белким си заснемем екшъна,но стига да не се усетят крадците .
bravo - напреднал
Миналата година апашите минаха и през къщи. Имам здрава метална врата с касова брава, вече забравих каква, ама известна марка. Бандюгите си я бяха отключили без проблем. Като дойдоха полицаите казаха, че има такива устройства - за отключване на ксасови брави и струват 5000 евра (може и левчета да са били). Имало и устройства за заглушаване на СОТ, те били три пъти по скъпи, ама вършели работа. После като дойде ключар и той потвърди за устройствата. А на един познат му обраха офиса със заглушаване на СОТ-а. Що се отнася до застраховките, понеже апашите си бяха отключили, Булстрад отказа да плати откраднатото, щото нямало проникване с взлом.
tassel - специалист
Вратите, прозорците и оградите са за добрите хора и за животните. Апашите нищо не ги спира. СОТ- а също е измислена работа, освен ако няма някоя сирена, която да се разпищи здраво. Решението е зло куче пазач. :-D То и полиция не идва вече, ако няма взлом.
panalov - специалист
Вратите си ги заключваме не за да не може да се влиза, а защото не трябва да се влиза.

Понякога за да се защити, човек трябва да мисли като самия крадец.
Примерно ,ако една врата се заключва с много системи т.е. по сигурно,
то ако някой реши да го обере ще започне от тази врата ,защото е по сигурно заключена съответно има по скъпи неща вътре.
BornToDrink - помощник
Най-често срещаната грешка е, да се сложи масивна врата, блиндирана и т.н. и патрон "Метал", стърчащ 1 пръст отвън.
Такива врати се отключват точно за 2 секунди.

Всичките маркетингови трикове с многоточковото заключване са доста неверни.
Никой няма да тръгне да събаря вратата с касата, освен ако нямате един палет злато и те го знаят.
Всеки ще се помъчи да разбие ключалката, понеже е доста по-лесно и по-безшумно.

Обикновените ключалки се дръпват с 'меча лапа' и половината се отделя, като после се завърта просто петлето вътре.

Защита против този начин на разбиване е заводски зарязан патрон, като например този:
http://toool.nl/blackbag/images/mauer-asymetric.jpg

Варианти да се отключи и тоя има естествено, но една идея по-трудно и вече се отсява известно количество разбивачи.

Както някой каза горе, СОТ е най-добрия вариант, може би.
Не защото не могат да влязат, ами от 3 врати на етажа, трябва да са доста тъпи да разбиват тая със сот-а, а не другите две.
Не са малко парите, но .. всеки сам си преценява.
Последна промяна от BornToDrink на чет юли 30, 2009 2:30 pm, променено общо 1 път.
LZ - специалист
Според мен целта на заключващите системи е не да спре крадците, а достатъчно да ги затрудни и забави и евентуално откаже.
Та, в този ред на мисли е добре да се добави някакво заключване тип "направи си сам", което само вие си знаете как работи. То ще затрудни максимално разбивачите.
naskov - майстор
Има Сотове, които набират зададен GSM номер при активиране. Не се плаща такса
Nimi - специалист
Съществува малка но съществена разлика между абревиатурите СОТ и СОД !

Сигнално Охранителна Техника и съответно Сигнално Охранителна Дейност

Сирената си е задължителна при всички случай. Даже ако може да са няколко.

Ако някой има желание за две врати ще споделя наблюденията си..
Ако ще са две вратите нека външната да е дървена а вътрешната най-елементарната метална. СОТ-а с датчици и на двете врати а бравите по избор. Аз лично не виждам смисъл от многостранно заключващи системи. По-важна е бравата на втората врата като целта й е да забави евентуалните крадци около поне 10 сек.. след тях по добре да се изнасят на бегом от там :lol:

Предложения от BornToDrink патрон е напълно достатъчен за вътрешната врата. За външната бих казал най-обикновенния тип "металски" защото крадците няма да имат ограничения във времето по което да си работят по патрона какъвто й да е.
BornToDrink - помощник
Nimi написа:
Предложения от BornToDrink патрон е напълно достатъчен за вътрешната врата. За външната бих казал най-обикновенния тип "металски" защото крадците няма да имат ограничения във времето по което да си работят по патрона какъвто й да е.
Грешна ти е логиката.
Влязат ли веднъж, там няма да имат ограничение, отвън има вероятност да мине някой комшия и т.н.
Освен това, тоя с мечата лапа набелязва точно тея металските, щото за другите трябва една идея повече акъл и опит.
Т.е. с металския му слагаш табела - "Заповядай".

Edit:
а ти говориш за чифт врати на входа... Тва е друг случай и си прав, да.
Chon - напреднал
може би решението е електро-механична заключваша система каквато смятам да сложа аз.
Предимството е че тази брава няма патрон и дефакто никой не знае че тя съществува, а ти от своя страна можеш да я поставиш на свободно избераемо място на вратата.Отключването става с устройство тип имобилайзер или с дистанционно управление. За повече инфо виж тук http://www.lesi-bg.com/bulkey/index.htm. Пуснал съм подобна тема но никой все още не е отговорил за предимства и недостатъци на тези системи и дали са толкова надеждни колкото пише в сайта.
Иначе аз съм си поръчал метална врата българска масивна,смятам да сложа един обикновен патрон и такава система

Тема "Надеждност против крадци" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: