• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 9
Ако сте ремонтирали нещо в дома си. Качете тук вашите снимки. Преди - След
prascho - майстор
Емо, ние като сме от люлин, да не би да не сме зверове?? Къщата има един огромен недостатък пред апартамента и той е, че ти отива целия живот по нея. Събуждаш се един ден мъртъв и осъзнаваш, че сходно наследство си оставил и на потомството. Да се мъчат и робуват по нея.

П.С Навярно, като започна да пия ракия, ще почувствам "българщината" в кръвта си.
silllveto - Майсторица
ох, че хубава къщичка
Мерси, ама хич не е хубава. Но толкова труд и време сме вложили, че няма как да не ни стане мила. :)
Прас, дай да не разсъждаваме къде е по- и къде е най-. Ние българите сме големи мислители и сигурно има по-важни теми за обсъждане. Като тъпотата на американците например.
Не искам оценки за минали неща, които са по определен начин поради независещи от мен/нас причини. Гледам напред какво може да бъде направено. Та въпросите са ми следните и по женски глупави:
1. Какъв камък да купим?
2. От естетична гледна точка, може ли да се комбинира неоформен камък на земята с рязан на стълбите?
3. Не е ли прекалено много камъка - земя, облицовка на къщата и ограда - няма ли да станем като в кладенец (понеже сме от долната страна на улицата)

Мерси
mim - специалист
идея: сив камък на земята, на стените бежаво-жълт, но не на всички
silllveto - Майсторица
Мерси за идеята Мим :) Ама мразя сивото, болен цвят е. Идеята е за жълт, или ръждиво-жълт. Само че ивайловградски ли, какъв ли... :? По тоя въпрос чакам и Емо да се включи, ама спи :evil:
Въпросите свързани с "дизайна" обаче също остават открити :?
Fortune - специалист
silllveto написа:
Мерси за идеята Мим :) Ама мразя сивото, болен цвят е. Идеята е за жълт, или ръждиво-жълт. Само че ивайловградски ли, какъв ли... :? По тоя въпрос чакам и Емо да се включи, ама спи :evil:
Въпросите свързани с "дизайна" обаче също остават открити :?
Мисля, че са правилни опасенията ти от "каменен кладенец". Това което искаш е жълт гнайс май.

Или мушелкалк.

При по неутрален камък обработен, като врачански например, ще се избегне прекспонирането на камъка като акцент.

http://sim2007.com/bgsiriiiiplochi.html

Прикачен файл

Травертин и мушелкалк.jpg
Травертин и мушелкалк.jpg (47.93 KиБ) Видяна 9713 пъти
Deo-x - специалист
Няма да стане като кладенец даже с правилното съчетание на цветовете и материалите на камъни/плочки ще се получи красиво.На земята смятам,че по добре да е на тротоарни плочки с немного натруфени цветове,а с два цвята е предостатъчен.За облицовката на долния етаж наблягай на камъка/гнайса което да върви с жълтата мазилка незнам кой цвят,може нещо по светло като на Fortune.За оградата с правоъгълни плочи като гнайса с по тъмни цветове като смесени кафяво-бежово-червеникав отенък цвят,виждал съм на живо изглеждаше много добре с широки фуги.Поразгледай по каталозите с готовите къщи,може да взаимстваш нещо от тях.
Fortune - специалист
silllveto написа:
ох, че хубава къщичка
1. Какъв камък да купим?
2. От естетична гледна точка, може ли да се комбинира неоформен камък на земята с рязан на стълбите?
3. Не е ли прекалено много камъка - земя, облицовка на къщата и ограда - няма ли да станем като в кладенец (понеже сме от долната страна на улицата)

Мерси
1. Вече казах моето мнение, гнайс или мушелкалк или травертин. Това са камъни в тази гама която търсиш. И според мен не маловажно от най-ниския ценови клас.
2. Според мен ако подходиш внимателно и комбинираш правилно ще се получи, защото освен добър външен вид, камъка е добър като мартерил със своите качества за цокъл и настилки.
3. За да не се получи хммм "цитаделест" ефект, според мен можеш да заложиш на гладък обработен камък за земята, а за стената и къщата може и гнайс, а още по-добре и комбинация на гладък камък и акцент гнайс. Жълтия гнайс сам по-себе си е много красив, с преливащи жълто-бели ръждиви металически нюанси и като акцент ще е страхотен, но цяла стена, на мен поне ми идва множко.

Пускаш гугъла и гледаш галерии с камък, докато ти се премрежи погледа, махнеш с ръка и сложиш каквото и там да е ;)

Прикачен файл

Гнайс.jpg
Ето един пример за комбинация на гнайс с гладка настилка на земята.
Гнайс.jpg (65.94 KиБ) Видяна 9641 пъти

Прикачен файл

Стена гнайс.jpg
Това е пример за облицована цяла стена с гнайс.
Стена гнайс.jpg (59.24 KиБ) Видяна 9641 пъти
emil_v r - майстор
Ох Силве знам ли какво да ти кажа .
Явно всичко с гнайс , гнайс ,гнайс омръзва само докато го прочетеш .
Ии лошо много да се нашари... а не огледах цитуацията с двора , стъпала колко и къде има.
На Фортуна и са добри идейте , но може би с труда стават скъпи, не знам .
Това с травертин и м/калк на земята е страхотно , но си е скъпо ...

Виж огледай с Врачански :-D варовик цокъла , има рустика , глиц , гладко с разни фуги , остави гнайса за оградата евент.

Иначе по ми е лесно комент. по снимките горе Този хубавият жълт камък по земята доста се драска от пясък , и за вънка се разполира около вратата ...
Този легналият глиц , от парчета , на мен ми не харесва ,
а стената от изрязан гнайс е мн упостена технолог. и финансово ,
като плочите не са отбити и трегвардирани .
Бее от гнайс за стена имай у предвид :-D че има екстри - като купиш палет ,
от горе и отстрани са хубави плочи , а по стредата боклук , неизползваеми , и фърляме 1/4 от матриало. Има и още екстри .
Ох почнах на диал. извин. дивото дзове :-D

Не бързай огледай за дворът едни керамични плочи , като по площадите , те имат и готови модули за стъпала .
Има поне двама проф. дизайнери тука , те са пълни с красиви , но скъпи идей , и са си професионалисти.
silllveto - Майсторица
Fortune, Емо, Део, много ви благодаря идеите и че си направихте труда да ми отговорите :)
Пускаш гугъла и гледаш галерии с камък, докато ти се премрежи погледа, махнеш с ръка и сложиш каквото и там да е ;)

Само ако знаеш колко си права :razz: То всъщност аз разгледах всичко, преди да питам тук. Дори мисля да отида точно в този магазин от линка, понеже ми е най-близо.
1. Вече казах моето мнение, гнайс или мушелкалк или травертин
Да де, но кой от тези видове е най-подходящ за облицовка на двор :? Иначе идеите ти много ми харесват. :)

Емо, стъпалата са десетина да се слезе в двора и 4 за входа на къщата. Но като прибавим оградата, облицовката на къщата, земята и дори помещението под гаража, който е залепен за къщата, става една... Пък от друга страна ме е страх да не стане много шарено. За оградата майстора ме навива, то то е ясно, че за него това са още пари. Дали ще е добре да се измаже оградата, а камък да сложим само като цокъл?
като купиш палет , от горе и отстрани са хубави плочи , а по стредата боклук , неизползваеми , и фърляме 1/4 от матриало
И майсторчето ме предупреди за това.
Не бързай огледай за дворът едни керамични плочи , като по площадите , те имат и готови модули за стъпала
Да не би да говориш за клинкер? Щото наистина е хубав, но и доста скъп.
като плочите не са отбити и трегвардирани
Е те тоя ред не го разбрах :shock: :wink:
Последна промяна от silllveto на ср авг 05, 2009 5:36 pm, променено общо 1 път.
Fortune - специалист
silllveto написа:
1. Вече казах моето мнение, гнайс или мушелкалк или травертин
Да де, но кой от тези видове е най-подходящ за облицовка на двор :? Иначе идеите ти много ми харесват. :)
Всички стават, но както казва Емо е въпрос на пари. Щом сме в направи сам, ясно е че не сме от тези с камарите под дюшеците :).
Тези три камъка са от най ниския ценови клас. Гнайса е най-евтин, но ако се спреш на оформен на плочи цената скача, а и коллкото и да е красив, положен на големи площи уморява очите. Верно е и че врачанския камък и по-мек, чуплив и хигроскопичен, за външни условия се налага допълнителна импрегнация, а за земята дори не съм много сигурна доколко е траен, а и трябва да се купи с по-голяма дебелина, което пак си е лев.
Емо си е специалист и съветите му са много точни - гнайс евентуално за оградата, за земята е добре да е по едноцветен камък, или клинкер, или гранитогрес, трябва и да е гладък от практична гледна точка, а и естетически стои добре, освен ако умишлено не се цели тип калдъръм :).

В крайна сметка може би по-евтин вариант излиза с тротоарни плочки или тип павета. Отделен е въпроса за калпавото качество и там.

Понеже и на мен ще ми се наложи да подменям настилка в двора съм поразпитала тук-таме и какво да ти кажа в крайна сметка - все около 50 лв на квадрат се върти работата.
Единствено мозайката е по-евтина, а имам някои интересни идеи наум за бяла мозайка, там нещата се оскъпяват от наема на машините за шлайфане.

Прикачен файл

deking-04.jpg
За денкинга няма да говоря - 100 лева, ама пък и маслото колко е ... уДжасТ!
deking-04.jpg (34.75 KиБ) Видяна 9585 пъти

Прикачен файл

Щампован бетон-1.jpg
Арт бетона е около 50лв
Щампован бетон-1.jpg (82.73 KиБ) Видяна 9585 пъти
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 9

Тема "Бяла, спретната къщурка..." | Включи се в дискусията: