• 1
  • 2
Всичко свързано с въздушния поток, който дишаме.
egx - специалист
Имам климатика от 2 години и от около 1 и нещо когато не работи компресора, а само върти перката на вътрешното тяло въздуха в помещението става непоносим.Може ли това да е причина, защото тръбата за оттичане на водата е поставена под такъв ъгъл ? Само да спомена, че съм почиствал вътрешната пита и е нямало никакъв ефект, а съм я чистил с доста и различни работи.

Прикачен файл

PIC_0090.JPG
тръба
PIC_0090.JPG (121.49 KиБ) Видяна 3185 пъти
vanko68 - специалист
Може и да е от нея. В тумбака под стойката се събира вода ,която си "втасва" и почва да мирише на застояло. Когато вътр.вентилатор се върти,създава малко подналягане и засмуква въздух от тръбата.Оттам може да мирише.
Второ - опиши какво и как си чистил по климатика.
egx - специалист
Ами значи чистил съм по препоръка на сервизния техник с обезмаслители различни като Меглио и други марки, които не помня.След това си взех един спрей под налягане, който го хвалеха разни хора - мисля, че е Японски.С тези работи съм пръскал питата, след което оставях да работи 30 мин на най-ниски градуси при отворен прозорец.Ефект имаше, но прекалено кратък за цялото усилие.Отделно скоро бърсах където е самата перка, че имаше чернилка т.с. мърсотия.Иначе и аз си мисля точно като теб - че засмуква вода от вън и днес видях, че тръбата е сложена така.Ако успея да я достигна ще отвържа там с каквото е завързано, ама да спре да вали :) А и съм на 6-тия етаж и ще е изживяване :)
vanko68 - специалист
Ти си успял да почистиш само питата,но не е само тя. Върху вентилатора,клапите,жалузите и вътре в корпуса се отлага също доста мизерия,а и във ваната.Всичко това се разглобява и сваля и се чисти в банята с препарати за тази цел.След сглобяването се пръска питата,за да може да се изкапе във ваната и мизерията да се изхвърли навън.Ако имаш мерак,пиши на лични ,мога да ти помогна изцяло с проблема.
egx - специалист
Абе имам желание, ама.......имам един въпрос - мога ли да откача тръбата,кабела и другите неща, които излизат от вътрешното, през стената, към въшното тяло, точно до самото вътрешно тяло.Защото ако не мога да ги откача и да сваля само вътрешното тяло, без другите работи, няма да се получат нещата.
vanko68 - специалист
А с най-важното-фреона и медните тръби какво мислиш да правиш?
И защо да не може да се направи нищо в тази ситуация?Как мислиш,че са го направили монтажниците?
И последно-защо пък трябва да сваляш вътрешното тяло ,за да оправиш тумбака на конденза под ВЪНШНОТО???
egx - специалист
Вакно първо искам да кажа мерси, че ми помагаш и си правиш труда.Виждам, че взе да се изнервяш или поне така ми се струва.Проблемите са два при мен.Поне за тях се сещам от прима виста - първия е, че още е в гаранция климатика и втория е, че още след монтирането му направих една кутия, която прикрима малката част от тръбите, които са вътре.Един вид, ако при махането на климатика откъсна тази кутия после става кофти.Надеждата ми е като отрясах тази тръба да има някаква промяна.Още не съм го тествал, за да разбера.Вероятността разбира се толкова лесно да мина метър ми е ясна, но надеждата умира последна.Утре мисля да пътува, за това няма да ме има известно време.Пак мерси за отделеното време.Ще пища отново в тази тема, когато се навия окончателно да го свалям, защото както виждам от предния ти пост, ще трябва да се сваля и външното тяло, а това включва отваряне на дограмата и т.н. - все операции, които още не съм правил.Надявам се ме разбираш !
vanko68 - специалист
Нищо не разбрах.За да се поправи тумбака на кондензната линия отвън,НЕ Е НЕОБХОДИМО НИЩО ДА СЕ ДЕМОНТИРА. Как да ти го напиша по-ясно,не знам.Какви са тези твои идеи за сваляне на вътрешни и външни тела ??? И за да се почисти професионално вътрешното тяло,също не се сваля,само се разглобява на части, както си е горе на стената.
zmeios - специалист
vanko68 написа:
И за да се почисти професионално вътрешното тяло,също не се сваля,само се разглобява на части, както си е горе на стената.
Ванко, дали можеш да дадеш някакъв линк, или просто кратки инструкции, откъде да я почна тая работа?

Имам и аз едно вътрешно с нужда от позамиване ;) но е сложено някак си в нещо като 'ниша' (отдясно, в близост, стена; отляво, носеща сградна колона, по-дебела от стените, опакована в ГК). Ще ми се да знам къде обикновено са винтовете, щото мястото е тясно, а не ща да събирам фреона във външното и да свалям цялото нещо (нито пък имам всички инструменти за това, а и съм го правил 1-2 пъти само като част от екип, и аз бях чирака ;) )
vanko68 - специалист
http://forum.setcom.bg/index.php/topic,34778.0.html
Виж тук,и потърси и с търсачката,има и други теми.Има всичко,което те интересува от/до.
  • 1
  • 2

Тема "Кратък въпрос за тръбата отвеждаща водата" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: