• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 9
Ако сте ремонтирали нещо в дома си. Качете тук вашите снимки. Преди - След
Spokoiniq - майстор
декинга е 65 кинта квадрата импрегниран фабрично, кутия масло е 50 и покрива бая, а монтажа не е философия.Но а двор изцяло не ме кефи.Тераса или около басейн става
Fortune - специалист
Spokoiniq написа:
декинга е 65 кинта квадрата импрегниран фабрично, кутия масло е 50 и покрива бая, а монтажа не е философия.Но а двор изцяло не ме кефи.Тераса или около басейн става
Ами незнам, аз звънях на две фирми и тоолкова се шокирах от цената та не съм питала повече, ама масло беше къде 200 лв, а цената на декинга 100. И маслото трябваше да се подновява всяка година. Иначе нали съм икономист :), бях преценила, че поне няма да трябват, замазки, армировки, бетони и т.н. Макар на къщето, доста старичко и неугледно кусура му и декинг, ама откъм китки щяхме да докараме дизайна.
:megaeek:

Бангерай плочки
decking
15/300х300/, 27 мм
Цена: 70.00лв. / м2

Дек Бангерай
decking
90/2100 - 3300/, 19 мм
Цена: 75.00лв. / м2

Ипе Дек
нелакиран
12/600 - 2000/21 мм
Цена: 125.00лв. / м2

Мербо Дек
нелакиран
10/1000 - 2500/19 мм
Цена: 75.00лв. / м2

Тик декинг Brawn + Savana
нелакиран
100/1200, 1600, 2000/, 22 мм
Цена: 144.00лв. / м2

нелакиран
120/1200, 1600, 2000/22 мм
Цена: 152.00лв. / м2

Сибирска Лиственица дек
нелакиран
12/1000 - 2000/25 мм
Цена: 70.00лв. / м2

120/1200, 1600,
2000/22мм
Цена: 152.00лв. / м2

Tик декинг brawn + Savana
100/1200, 1600,
2000/22мм
Цена: 144.00лв. / м2
silllveto - Майсторица
Фортунке, златна си :) Обаждах се на Артбетон, цената е ок 50лв. кв. м., а за стени - към 60. Цената зависи от щампата, от цвета не. Отлива се направо върху дренажа. За стените, да са горе-долу гладки. Ще говоря с мъжа ми да го обсъдим.
За камъка - като сметнеш цената на камъка, замазката, лепилото и труда на майстора, може би става и повече. И времето за изпълнение е повече.
Отново гледах и тротоарни плочки, но нещо не мога да ги вържа с евентуалния камък на стените и стълбите.
Гледах и клинкера. В Сико има и по-евтин за ок 36лв. Но цял двор ми идва в повече. За него също трябва замазка, която пък трябва да съхне. И някой да го реди.
Декинга по принцип го изключвам, понеже мисля като Спокойния.
И пак се връщам на бетона, защото може би е най бързо като време за изпълнение и се изисква минимална подготовка за него. А ние не сме готови. Общака ни върза да го чакаме цяла седмица и накрая ще взема да му тегля една... :evil:
Deo-x - специалист
silllveto написа:
Дали ще е добре да се измаже оградата, а камък да сложим само като цокъл?
Тъй като оградата ти е на решетка,външната страна на стената да е изцяло с каменни плочи.За вътрешната страна на стената да е на мазилка горна половина,а долната половина с каменните като отвън с същия цвят.
silllveto - Майсторица
Това е американският сайт http://www.flex-c-ment.com/gallery.htm
А това е на производителя за Европа и Бл. Изток http://www.dekorbeton.com/gallery.html
Галерия на обекти в БГ http://www.artbeton-bg.com/More_Pictures/index.htm
Стигнах до извода (благодарение на Fortune :) ), че е по-хубаво вертикалните повърхности да са с по-дребна щампа/камък, а стълби и под с по-едра. Нещо такова като на първата снимка и тази със стълбите, която Фортун пусна, но за мен в по-топли цветове :)
На втората снимка е клинкер (бетонът също може да докара тази визия), комбиниран с каменна стена.

Прикачен файл

3.jpg
3.jpg (63.6 KиБ) Видяна 8972 пъти

Прикачен файл

flooroverlay.jpg
flooroverlay.jpg (25.33 KиБ) Видяна 8972 пъти
emil_v r - майстор
Щампованио бетон е най - красивия вариянт .
Обаче след 2 та година се лющи :evil: ха ха .

Клинкеер , клинкер - дворът и стъпалата !
Силве, софиянци имате пари като шума знам ви .
Spokoiniq - майстор
Не се лющи, заведението "Da House" в Младост, повече от 5 години не е мръднал отвън.
silllveto - Майсторица
Ах, Емо, пак ме приземи. Разби ми илюзиите за бързо и ефектно. :sad:

За най-красиво признавам естественото, а не бетона.
Клинкер, клинкер... и аз искам, ама мноо скъпо :?
Споко, дано си прав. Мъжо прочете кво е написал Емо и аз му викам, че на бетон отгоре може да лепиш всичко, а той вика 50 лв. за замазка не давам :lol:
Последна промяна от silllveto на ср авг 05, 2009 6:14 pm, променено общо 1 път.
emil_v r - майстор
Не знам щом Споко така казва явно има и здрав вариянт този бетон .

Но клинкер за 36 лв ... и ако накараш мъжо ти да го нареди , без пари... замазка му не трябва , ако има наклони още бетоня.
Да не мислиш , че сме коой дзнае какви майсторя .
Мн пъти немайстори , правят неща по- хубаво и здраво от майстори, въпрос на интерес ,пари и старание.
silllveto - Майсторица
Ооо, мъжо има златни ръце. Но работи със скорост ред и половина на ден. :evil: И то не всеки ден. Пък камо ли да го чакам да нареди толко квадрати. Пък за него има още мнооого, много друга работа.
Пък и хич не е безплатно :razz: :wink: И кой ще рани 5 гърла?
Последна промяна от silllveto на ср авг 05, 2009 6:03 pm, променено общо 1 път.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 9

Тема "Бяла, спретната къщурка..." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: