Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Johny - майстор
kaртинка

Прикачен файл

alternator.jpg
alternator.jpg (72.13 KиБ) Видяна 5321 пъти
Последна промяна от Johny на пет авг 07, 2009 1:18 am, променено общо 1 път.
lz1wvm - специалист
Да така е barekov1 трябва да започне първо от премахване на диодите.
ELEMENTAL - специалист
moimoimoi написа:
много ми е интересно от къде ще намериш трифазно напрежение 12 волта :?
barekov1 написа:
Ето ви трифазен инвертор http://forum.radiospec.ru/index.php?act ... ost&id=233
Доста промени ще се наложат за да заработи силовата му част на 12V.Ще се наложи да се използва и отделен токоизточник за 12-те волта....Моето лично мнение е, че не си заслужава усилието.
lz1wvm, обратната връзка е изпълнена с резистор.Оптроните са използвани за галваничното разделяне на инвертора от COM порта на управляващия компютър.
lz1wvm - специалист
ELEMENTAL сега видя за тази аналогова обратна връзка по ток.Ако не греша това е тример 20 ома и резистор 1 килоом.Но оптрона мисля че е за регулиране на оборотите.
Johny - майстор
barekov1 написа:
http://www.emil.matei.ro/csf.php Доста сложно :?
Ей, това все пак е Лада:

Прикачен файл

DVC00006.jpg
DVC00006.jpg (166.88 KиБ) Видяна 4648 пъти

Прикачен файл

DVC00007.jpg
DVC00007.jpg (219.97 KиБ) Видяна 4648 пъти
ELEMENTAL - специалист
lz1wvm, всъщност се използва пада в/у Rshunt.20омовия потенциометър е само за донастройка.Оптроните са част от интерфейса, чрез който компютъра управлява контролера.По принцип интегралата (МC3PHAC) позволява и аналогово управление, но то не е използвано в случая.
lz1wvm - специалист
ELEMENTAL това е аналогова обратна връзка по ток.Естествено че се ползва пада на напрежение за управляване на входа на интегралата.Не съм запознат с тия интеграли но гледам че и аналоговия вход DC_BUS се използва в схемата.
Johny - майстор
Извинявам се. Не прочетох внимателно въпроса.
Това не е случая за обратимост на ел. машини. По-добре си потърси мотор. Колко мощно трябва да е устройството, за да го захраниш с напрежение и какво мощност ще получиш на вала??? Струва ли си?
petromaniq - специалист
А не е казал звезда или триъгълник го иска.Диодите може да ги пробие като им пусне 100-200В обратно напрежение през гасящ резистор за да не прекъснат и да си ги остави на място. :?

Тема "Алтернатор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: