• 1
  • 2
Ел. инструментите. Консумативи.
Какво мислите за продуктите на Ryobi, това са инструментите който имам аз и немога нито да ги похваля нито да ги оплюя,интересн ми е някои от вас дали има инструменти от тази марка и какви са ви впечатленията от нея.Конкретно нещата който аз купих бяха най доброто което предлагаха за момента на покупката,около май миналата година.
Какво маога да кажа за техниката имам три зарядни с 6 батерий на 18 волта 1.8А като нови бях супер очарован от тях лятот бяха без грешка но доиде зима и се изненадах много лошо излизам с 6 заредени батерий който возя цял ден в кола и към 17:00ч решавам да ги ползвам и познаите заряд почти няма оказа се че на студено пада заряда много бързо, аре зима е простено им е но тази пролет когато температурите бяха доста приатни останових че 3 от батерийте вече не стават за нищо зареждам ги сутринта излизам да работя и след няколко часа полвината батерий са в перфектно састояние а друфите все едно не съм ги зареждал.В щатите се предлага нова батерия литйево иона 2.4А с ново зарядно което може да зарежда и старите батерий и новите но не знам дали си струва да се набиват още пари в тази серия продукти а и не знам дали се продават в БГ и на колко пари.А като се тегли чертата само батерийте ме дразнят всичко друго се работи супер.

Изображение
rendo - специалист
Същите батерии ги има на райдер както и на някой серии на бош.....

Ако си поръчаш няколко батерии ще ти излезнат златни .......

Ако не намериш сходни батерии - взимаш досегашните си прорязваш ги странично ... копуваш си от Конрад нови читави клетки подменяш и движиш ще ти се върже около 40 лв на баерия но поне ще е що годе читава
griffin - майстор
Здравей, по едно време и аз се бях заинтересувал от фирмата, но за съжаление цените които видях при вносителя направо ме утрепаха :-).
По цена поне по западните сайтове мисля че марката е около зелената серия на бош, за качества не мога да кажа нищо.

Фирмата вносител е СПИРАЛ имат магазин срещу мол-а на стамболийски ако си от софия
http://spiral.bg/ това им е сайта предполагам че и по телефона могат да те светнат дали имат батерии и колко струват, но магазина и продавача на мен ми направиха негативно впечатление просто като отношение.

Доколкото знам марката е немска и току виж ако се заинтересуваш могат да ти шипнат батерии директно от там :-)

Успех
Аз си купих от Бриколаж първо едната бормашина само да видя дали става за нещо и след като я изтествах взех другите неща от Спирал, аз като отношение от магазина не мога да се оплача те видяха че пазарувам всичко което ми трябва и ми направиха добра отстъпка аз купих и един сак за пренасяне на инструментие взех си дискове за флекса и доста други неща.А цени в чуждина не съм проверявал защото само щях да се издразна от надценката тук, така или иначе инструментите ми трябваха спешно ходих в Киров Бош там техника от същия клас ми хареса само Метбо а цената беше нещо от сорта на 640 за машина с 2 батерий и зарядно 18v 2.4А по добре но по скъпо.Чак тази годин като батерийте почнаха да здават багажа потерсих по форумите какво мислят за тях и доколкото знам англйски хората се оплакват от същите неща като мен техниката е перфектна само да не се отделечаваш от къщи, за безжична техника за домашна употреба е супре но за проф.работа с голямо натоварване не е много препоръчително.

rendo Това Конрад магазин за електроника ли е?
housedoktor - майстор
Имам няколко инструмента на фирмата.лоша дума не мога да кажа .А цените им в България са завишени.Иначе като ценова група са към спарки .ФирматаRyobi, произвежда широка гама професионални инструменти от 50-те години,просто у нас не са популярни.И е японска ,не немска ,макар че се имат заводи и в Европа
P.S имам и няколко акумолаторни ,но от батериите не съм очарован

Прикачен файл

S6300668_hf (Small).JPG
саблен трион-моят любимец:)
S6300668_hf (Small).JPG (36.65 KиБ) Видяна 17161 пъти

Прикачен файл

S6300598_hf (Small).JPG
ексцентрик шлайф
S6300598_hf (Small).JPG (22.08 KиБ) Видяна 17161 пъти
housedoktor - майстор
Ето ми новата играчка.

Прикачен файл

S6301156_hf (Small).JPG
S6301156_hf (Small).JPG (41.15 KиБ) Видяна 16742 пъти
housedoktor - майстор
Сега да споделя малко впечатления.Машинката определено е добра-взех я ,за да разтовари от работа ветерана ми Макита.Единственно теглото от 3,2 кг мога да отчета като лек недостатък,но е изключително удобна за работа с удобен дизайн и добре конструирана ръкохватка.Перфоратора е 650 вата с плавен спусък и регулиране на оборотите.Карбонови четки и механичен предпазен съединител Няма функция за къртене.Има индикатор за включено захранване към мрежата и вграден нивелир вертикал/хоризонтал.Има ограничител за дълбочината на пробиване.Добро впечатление прави функционалната кутия на инструмента.Има предвидено място за адаптор от SDS за нормални свредла.Предвидено е място за свредлата ,както и за кутийка с антифони.Най доброто и предимство е цената обаче... :-D
limp3r - специалист
Гледам че отдавна не е писано по темата, но реших да споделя и аз моя опит с Ryobi :) Имам акумулаторен реципрочен трион с 18V батерия и съм много доволен от него, като се има предвид, че не е скъп (100 евро от ebay.de). Батерията се зарежда бързо (30-40 мин) и има дълго работно време, не съм го пробвал колко точно, но е доста. Занимавам се с ВиК и режа тръби, метални скоби и от време на време арматура от изкъртените дупки...реже ги като масло :-D за дърво да не говорим. Естествено не може да се сравнява с DeWalt, Makita, Hitachi....но определено е по-добро от зеления Bosch :wink: Това е от мен като впечетления. Дано да съм помогнал на някой.

ПС: Нещо не успях да кача снимката с "Add an Attachment". Що така???

Изображение
housedoktor - майстор
Да и тази я имам в комплект с зеге и циркуляр.Не за сериозна работа,но се справя добре.Хубавото е че цялата серия можеда работи с 1 батерия
rolls - специалист
limp3r написа:
...но определено е по-добро от зеления Bosch :wink: ...

ПС: Нещо не успях да кача снимката с "Add an Attachment". Що така???

Изображение
Да ти кажа честно аз поне аналог на тоя трион от Бош в зелен цвят не съм виждал. Има го само в синьо-черна гама.
  • 1
  • 2

Тема "RYOBI" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: