Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
invizitor - специалист
tonita2005 написа:
Много благодаря на всички ви,за съветите и за това,че най-вече не ми убихте желанието,кажете ми по-точно какво да си купя за рязане на плоскости от дърво,MDF,ПДЧ и др.Четох за ръчен циркуляр по форума,какво ще ми кажете за това!!!

:? сериозна машина за несвикнали хора.това мога да кажа аз.по принцип когато се работи с машина в дадена фирма се подписва инструктаж за работа с машини.
трябва да си голям магьосник за да правиш разкрой на плочи с ръчен циркуляр.просто нестава.трябва ти хубав голям циркуляр.та затова не ги мисли тия циркуляри,а мисли и намери къде можеш да си намериш да ти ги нарежат на детайли и евентуално кантират,ако не ти се занимава с това.плаща се за услугата,ама и ръцете са ти на мястото.на първо време ще ти свърши идеална работа една малка дрелка на ток.има едни на спарки около 60лв.малки,джобни и достатъчно мощни за да завият винтове в пдч-то и не се занимаваш със скапани батерии.
иначе за тази работа с която си се захванала,каквито и машини да си вземеш,все са малко :-D
tassel - специалист
karamundi написа:
отиваш в магазина и консултант продавачитеще те ориентират като за домашен майстор какво ти трябва
Оле майкоооооооооооо! Да пази Господ! :lol: :lol: :lol:
evdoki - специалист
tonita2005 написа:
Много благодаря на всички ви,за съветите и за това,че най-вече не ми убихте желанието,кажете ми по-точно какво да си купя за рязане на плоскости от дърво,MDF,ПДЧ и др.Четох за ръчен циркуляр по форума,какво ще ми кажете за това!!!
Според мен най- добре да започнеш с сглобяване на плоскости в шкафове. Сметни си как искаш да изглежда най- лесният шкаф и поръчай готови окантени плоскости ПДЧ. Ако е с винтове ( най- лесният вариант ) ти трябва приличен винтоверт, ако ли е с дибли ти трябва прилична бормашина. Ако това ти се получи можеш спокойно да инвестираш в други инструменти.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Голям си ентусиаст. Да бе прочела из форума...
Пъряво си намисли мебелта, после си я нарисувай, после си направи разкрой и поръчай да ти отрежат и кантират. Да сглобиш ....
Първият инструмент е дрелка. Да ти е удобна на теб в ръката. С плавен спусък. Това е инструмента с който ще пробиваш, че завиваш и отвиваш, ще бъркаш бои и лепила.
Вторият инструмент е зеге (прободен трион), спокойно можеш и без него.
Аз чак сега се сдобих с винтоверт. Родих се с него, но 20 години си правех нещата само с дрелката. За хоби, при свит бюджет...
Та ти препоръчвам, да си избереш меел която ще правиш, да почетеш и обсъдиш и конкретно според нуждата да почнеш с купуването на инструменти.
Благодаря ви,че ми отделяте такова внимание май съм тръгнала с трици маймуни да ловя!Аз съм упорита/надявам се не тъпа/ще видя какво ще направя.За разкрояването и рязането четох някъде,че един мъж е дал 500 лв.за плоскости и още толкова за да му ги нарежат и аз за това се уплаших толкова!!! :shock:
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
tonita2005 написа:
Благодаря ви,че ми отделяте такова внимание май съм тръгнала с трици маймуни да ловя!Аз съм упорита/надявам се не тъпа/ще видя какво ще направя.За разкрояването и рязането четох някъде,че един мъж е дал 500 лв.за плоскости и още толкова за да му ги нарежат и аз за това се уплаших толкова!!! :shock:
А не прочете ли, че това са му плоскостите са всичките мебели?
Пък и зависи от плоскостите. Има за 2 има и за 200. Рязането на различни места е на различни цени...
Но знай, че няма как да го направиш вкъщи. Дърво се обработва по друг начин и е изпълнимо в домашни условия, но за плоскости е невъзможно точно рязане.
Имам чувството,че ми се караш,но пък ти благодаря все пак за това съм тук за да разбера какво да правя,нали знаеш отстрани всичко изглежда много лесно,но пък с какво съм се захванала при мен всичко се е получавало и за това толкова съм ентусиазирана!
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Ами реално, ако не се отказваш, ще се справиш :wink: .
Не се карам. Тъй си пиша.
Целия проблем са парите и мислех,че като правя и купувам малко по малко ще мога да направя това ,което искам,имаме 2 деца и всичко отива почти за там и за масата,за другото остава по малко.И ако може още един въпрос дрелка и бормашина едно и също ли е ,защото ако е така имаме цели три.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Едно и също е.
Някъде на 1/3та ще ти се вържат парите, ако сама си правиш нещата.

Тема "Съвет за инструменти за съвсем начинаещ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: