• 1
  • 72
  • 73
  • 74
  • 75
  • 76
  • 547
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
velsi - Почетен майстор
Аз съм с дряновски контролери и съм доволен като цяло. Моите са с отделни драйвери и контролер. Модела го има сниман по-назад в тази тема. Единствения недостатък на дряновци е, че цените им са завишени в пъти. Съветвам те да си купиш от тях голи платки и да си купиш и налепиш елементите сам.
Здравейте на всички!!
От доста време следя темата и се радвам на успехите които сте постигнали тук. Както и чаках с нетърпение да започна и аз изграждането на моята снс машинка. Относно механиката все още имам колебания за конкретни технически решения, главно от финансови съображения. Затова и започнах с електрониката. Поръчах си от дряновци платки, взех си и елементите и тези дни ще ги налепя. Но срещнах сериозна трудност с намирането на стъпкови мотори. Затова се обръщам към вас с молба за помощ. Ако някой може да помогне по този въпрос. Натоварванията не мисля да са големи затова и по-слаби мотори ще ми свършат работа.
shulio - специалист
Бавно бавно се придвижвам напред :)

http://vbox7.com/play:a6fed169

Кризата ме удари и нещата се развиват моого бавно
velsi - Почетен майстор
Браво, браво! Добре, че преварих кризата, че иначе и аз щях да съм на това ниво сега.
shulio - специалист
Някой от по знаещите да подскаже малко :)

http://www.vikiwat.com/product.php?prod ... =46&page=1

Този трансформатор ще свърши ли работа за захранващ
След изправянето на напрежението от 30 по мой сметки би трябвало да стане 43.2V.Тогава ще стигне ли запаса на трансформатора да захрани 4 мотора (по 2 на намотка) които са по 4А ?
princebg - напреднал
Г-н Карталов, въпросът ми е дали тези мотори са приложими за фреза y=40sm.,x=30sm.,z=10sm.Вие сте професионалист в тази област и разчитам на мнението Ви.Това серво мотори ли са? Управление от къде мога да намеря?(може и само кит).Събрал съм всичко друго необходимо.Остава мотори и управление.Тези ги имам по 2 броя.
Добри пожелания
Изображение Изображение Изображение
skartalov - специалист
princebg написа:
Г-н Карталов, въпросът ми е дали тези мотори са приложими за фреза y=40sm.,x=30sm.,z=10sm.Вие сте професионалист в тази област и разчитам на мнението Ви.Това серво мотори ли са? Управление от къде мога да намеря?(може и само кит).Събрал съм всичко друго необходимо.Остава мотори и управление.Тези ги имам по 2 броя.
Добри пожелания
Това са DC Brush мотори, най- верятно с прикрепен тахометър или електромеханична спирачка и не стават за тази цел.
princebg - напреднал
Разбрах.Благодаря
shulio - специалист
Значи последно има оферта за един трансформатор 2х30V на 16A всяка намотка.Ще имам ли на изхода след изправянето стабилни да кажем 42V за захранване на моторите?
velsi - Почетен майстор
Ти електрожен ли ще правиш?! Напълно достатъчно са, дори според мене е прекалено много.
  • 1
  • 72
  • 73
  • 74
  • 75
  • 76
  • 547

Тема "CNC машина гравьор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: