• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 10
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
chapara - майстор
emil_v r написа:

Но колега , да питам и аз какво печелиш , като иначе аз примерно не режа точно подовите пл.
Все има едно точно рязане...
Ии защо да се избягва потъването от готовата равнина, нали после подът пак ще застъпи стената ?
Освен това по- може да протече вода през фугата , а и може да ми се "свлекат " пл. от вторият ред , ако е по- дебело лепилото там ...
Не режа първия ред,а само подовите плочки,а ако няма замазка долния край на плочката ми дава ниво за майките.Както и да е ще оспамиме темата.Научил съм поне 30 тина майстори на добра работа,но на по лесното не успях.Все пак какво печеля ,ми поне един ден по малко работа.Фугирам стените преди направа на пода.По принцип при почти всички лепила има втъване на матеряла,което варира според дебелината с която е нанесен.Така като изкърпиш в друг ден,равняваш по така вече втъналите(потъналите) плочи и на другия ден ако се загледаш прецизно,кърпения ред е с една идея по навътре.За това явление не искам да споря с никого, защото и аз работя и съм имал на големи обекти като подизпълнител по 10тина майстори,при които този ефект се е получавал.Но това са вече от подправките на гозбата.И никога не спирам стена до някъде.
За свличането,трябва да го чувстваш,до сега не съм имал такъв случай,когато налепиш първия ред над мастара,посипваш отгоре гипс и докато наредиш стената този ред се е заковал :idea: А не е ли по лесна работата с лайсните по вертикалата(аз ползвам само за външен ръб,ако не на герунг)
А за водата ,о тя може да премине и по вертикална и по норизонтална фуга ,пак зависи от изпълнителя,фугата на пода я заливам по рядка за да може да потече във всяка възможна кухина.До сега не съм имал рекламация за теч,като ми се е случвало педанти да запушват сифона и да оставят банята пълна 48 часа.

На тази съм обещал да и пусна и пода ,но плочките пътуват все още.
Изображение

Ето една готова от миналата година ,като и монтажите са мои,и беше изтърбушена до тухла,имаше мазилки ная 10 см.

Изображение

Изображение
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Човекът си чеше пръстите без изобщо да е допрял мастар до стената...
boltik - специалист
stroej,при всички случеи ще ги налепиш,как това вече е друг въпрос.Ако имаш някой познат,който да има плочки за лепене и не държи особено на качеството налепи му ги.Ще ти е от полза. :?
emil_v r - майстор
Мерси мн. за инфото Чапара още не съм осмислил напълно писаното .

30 год във фаянса ми звучи много респектиращо . :prayer:
stroej - помощник
boltik написа:
stroej,при всички случеи ще ги налепиш,как това вече е друг въпрос.Ако имаш някой познат,който да има плочки за лепене и не държи особено на качеството налепи му ги.Ще ти е от полза. :?

А, то за лепенето ще ги налепя, ама по добре да не е на познат, ако ще се излагам по-добре е да е за моя сметка.
stroej - помощник
n_a написа:
Човекът си чеше пръстите без изобщо да е допрял мастар до стената...
Ами "не съм допрял мастар до стената", по простата причина, че нямам.
Все още не съм купил почти нищо от необходимите ми инструменти, поради липса на финанси, но скоро ще го направя. Ще ми трябват около 200 лева. Само един хубав мастар(алуминиев) е около 40 лева и нагоре и т.н....
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Не ти трябва алуминиев мастар.
Нооо, както и да е.
Deo-x - специалист
Че защо да дадеш цели 40 лв за някакъв мастар.Намери отнякъде една хубава права дъска дълга 1- 2 метра и ето ти мастар.Също ще ти свърши добре работата за изравняване на стените и пода.Аз с дъска използвам и съм доволен.
chapara - майстор
Това с дъската искренно ме разсмя,че ме върнахте през 80'те години,когато беше забранено да се работи на частно :lol: .Отиваме с бригадира ми тогава(Софстрой) на така нареченото частно,а аз го питам ами мастари(Щот на обекта ни ги караха еоизодично,тъй кат се измятат след време),и къв беше отговора:"Ми слезни и се разходи из махалата и кат видиш некоя по права дъсчена ограда,скуби и бегай" :? :-D :cool: :lol:
Инак сега,макар и рядко да работя вече:

Изображение
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 10

Тема "Плочки в банята - да започнем от първия ред на стената??????" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: