emil_v r написа:Не режа първия ред,а само подовите плочки,а ако няма замазка долния край на плочката ми дава ниво за майките.Както и да е ще оспамиме темата.Научил съм поне 30 тина майстори на добра работа,но на по лесното не успях.Все пак какво печеля ,ми поне един ден по малко работа.Фугирам стените преди направа на пода.По принцип при почти всички лепила има втъване на матеряла,което варира според дебелината с която е нанесен.Така като изкърпиш в друг ден,равняваш по така вече втъналите(потъналите) плочи и на другия ден ако се загледаш прецизно,кърпения ред е с една идея по навътре.За това явление не искам да споря с никого, защото и аз работя и съм имал на големи обекти като подизпълнител по 10тина майстори,при които този ефект се е получавал.Но това са вече от подправките на гозбата.И никога не спирам стена до някъде.
Но колега , да питам и аз какво печелиш , като иначе аз примерно не режа точно подовите пл.
Все има едно точно рязане...
Ии защо да се избягва потъването от готовата равнина, нали после подът пак ще застъпи стената ?
Освен това по- може да протече вода през фугата , а и може да ми се "свлекат " пл. от вторият ред , ако е по- дебело лепилото там ...
За свличането,трябва да го чувстваш,до сега не съм имал такъв случай,когато налепиш първия ред над мастара,посипваш отгоре гипс и докато наредиш стената този ред се е заковал

А за водата ,о тя може да премине и по вертикална и по норизонтална фуга ,пак зависи от изпълнителя,фугата на пода я заливам по рядка за да може да потече във всяка възможна кухина.До сега не съм имал рекламация за теч,като ми се е случвало педанти да запушват сифона и да оставят банята пълна 48 часа.
На тази съм обещал да и пусна и пода ,но плочките пътуват все още.

Ето една готова от миналата година ,като и монтажите са мои,и беше изтърбушена до тухла,имаше мазилки ная 10 см.