• 1
  • 2
Почерпете информация и ценни съвети от темите за окачени тавани или разгледайте
изпълнители за окачени тавани и сравенете оферти и цени за вашия предстоящ проект
The_FAN - специалист
ibogdanov написа:
Не виждам смисъл да ми размахваш пръст и да цитираш баба си! Напиши нещо разумно и смислено, нещо което да се ползва. Наистина е най-лесно да съборя цялата къща и да я направя отново като се съобразя с всички детайли. Аман от безсмислени коментари вече!
Първо - не ти размахвам пръст, a ти маркирам пропуските или поне тези който мислех че имаш.
Второ - баба ми е мноgо права.
Трето - не те карам нищо да събаряш до колкото помня
Четвърто - коментара не ми е безмислен - отговорих ти че решението с ватата ми се вижда единствено, при все че не си обяснил какво фолио ще ползваш - по подразбиране повечето фолиа са си станиоли и ти казах в този случай какво може да стане с крушките ти.
Нито съм го видял, нито съм Ванга да знам има ли от къде да влиза въздух, че имаш стъклена вата отгоре и т.н.

Не се сърди за нищо. ако все пак не искаш мнения не питай.

при така наличното фолио можеш да ползваш и него, а ако можеше да завиеш парче картон за каратавана директно над всяка луна щеше да е най-добре.
Наистина се поинтересувай и от LED лунички или мини на варианта на Rulom
ibogdanov - специалист
The_FAN написа:
ibogdanov написа:
......

при така наличното фолио можеш да ползваш и него, а ако можеше да завиеш парче картон за каратавана директно над всяка луна щеше да е най-добре.
Наистина се поинтересувай и от LED лунички или мини на варианта на Rulom[/color]
заравяме томахавките.. все пак имаш повече опит в картона.
това с парчето картон над луничките е идеален вариант. тъкмо имам разни парчетии от пожароустойчивия.....
имам едно притеснение за фолиото с пяната - не съм сигурен самата пяна дали няма да се разпадне, направих си опит с изолация за тръби и не ми хареса резултата.
баси ремонта.. баси къщата. на всяка крачка само ядове.
ibogdanov - специалист
разглеждах ри работите от фирмения сайт.. малко извън темата, но имам питанка за интериора на хола :)
Изображение

трафчетата до самите лунички ли си ги скрил или имаш ревизионен отвор някъде из конструкцията

ако е фирмена тайна не ми отговаряй :) захванал съм се да правя нещо подобно и се чудя как е най-удачно да скрия трафовете
The_FAN - специалист
за тавана или за рафтовете ?

И в двата случая трафа е в тавана - този за рафтовете е достъпен през луната в тавана, която е най-близо до рафтчетата...

На трафовете им трябва място да се проветряват - в рафт ще се опържат, всичко върху рафта - също :)

то тайни няма - ръце да имаш
:-D
ibogdanov - специалист
The_FAN написа:
за тавана или за рафтовете ?

И в двата случая трафа е в тавана - този за рафтовете е достъпен през луната в тавана, която е най-близо до рафтчетата...

На трафовете им трябва място да се проветряват - в рафт ще се опържат, всичко върху рафта - също :)

то тайни няма - ръце да имаш
:-D
:-D така де... стана ми интересно. тъй като си го правя за мен и мога да си бодвам всякакви отвори и дупки, се чудех дали да не си направя някаква ревизия за трафовете някъде в горната част на рафтовете. Ще я прикрия с някаква декоративна решетка. Не знам..... само като идея го имам. Ако излудея до толкова, че да го направя ще кача снимки да ми се посмеете
jimmy_bar - специалист
ами то си е мания :razz: да не се пристрастиш и ти.
ibogdanov - специалист
jimmy_bar написа:
ами то си е мания :razz: да не се пристрастиш и ти.
Аз съм пристрастен вече втора година. Но сравнително от скоро се боря с картона.
Един ремонт прави чудеса :lol:
А и ми действа много разтоварващо, вместо да си тровя нервите с колегите и клиентите , една шпакловчица или яко къртене ми "проветряват" главата идеално. Като се изгърбя ставам мнооогоо спокоен :-D
Едни познати (ремонтна бригада) ми предложиха да се включа към тях в свободното ми време и сега обмислям как точно да стане и с какво да съм им в полза. Не съм майстор, но поне съм здрав и моооо'а да нося
jimmy_bar - специалист
хахахаха,така е!Будалите нека си стоят по цял ден на президентските столове,да хващат хемороиди и да настиват на климатиците.На нас ни е най добре :razz:
stokie - специалист
Браво на вас, само дано не ви се налага да си изкарвате хляба с това до пенсия :prost: , защото имах колега на 63 години оставаха му още 2 до пенсия, а хич не му беше на кеф когато трябваше да мъкне гипскартони по стълбите :wink:
ibogdanov - специалист
stokie написа:
Браво на вас, само дано не ви се налага да си изкарвате хляба с това до пенсия :prost: , защото имах колега на 63 години оставаха му още 2 до пенсия, а хич не му беше на кеф когато трябваше да мъкне гипскартони по стълбите :wink:
със сигурност е така. това което работя е много младо като професия ( занимавам се с предпечат) и не се виждам да го работя до пенсия, а и за момента няма пенсионери с тази специалност. тъй, че бих носил гипскартон ако се наложи, за да имам пенсия изобщо.
  • 1
  • 2

Тема "малка чуденка за лунички и окачен таван..." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: