Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
marabura - напреднал
та почнах аз вече да мисля новия апартамент ... и като за начало от банята.
Тц ... тц ... много хамалогия е това чудо.
И кофтито, че то едно го мислиш, ама после майстора да не каже друго.
Аз майстор още не съм си цанил, щот супер се точи процедурата по измислянето на нещата и закупуването на плочки, мивки и тн.
Ама както и да е де ... та какво щях да питам. То няколко въпроса така от обща култура ... ама за който си я има :-D

чуденка 1 ...
по плана банята е така построена, че или трябва да си сложа ъглово казанче за тоалетна или да "изправя" ъгъла. Първия вариант хитч не ме радва и затова се спрях на втория.
Изображение
Ама се чудя ще стане ли тая работа така как съм я замислил или майстора ще ми каже да си гледам работата ?
Че пък трябва да се направи и точно, за да се вържат 3 плочки на ширина ... иначе с плочките идва криво.
И за "капак" на това ъгълче се чудя какво е най удачно - пак плочки или да мисля нещо друго? Могат ли да се нарежат и поставят чисто там парчета от плочки, така че да стане добре?

чуденка 2 ...
в момента имам сифон там където е червеното кръгче.
Изображение
За в бъдеще обаче ми се ще да сложа стъклен параван на душа - зелените линийки.
Та май ще трябва и втори сифон. Къде обаче да го сложа и после тоя дет ще реди плочките ще може ли на практика да ми хване наклони към двата сифона?

Подчуденка към тая ... сифона как трябва да се пада спрямо плочките? Непременно на Х-а където се съединяват 4 плочки ли трябва да бъде? Ако не е там, какво правим? (Не че не мога да го преместя ... така и така ще го сменям)

чуденка 3 ...
ще представлява ли някъв съществен зор да се направи от едната страна едно такова стъпало:
Изображение
че там искам евентуално нещо ала секция с пералня и тн да сложа и не ми се ще да са на едно ниво с целия под на банята.

чуденка 4 ...
абе тия плочки на каква височина се редят? В сегашната ми баня са няма и 1,8м. Новите ми се вързаха някъде към 2,3м, някой ги правят до тавана ... ама има ли смисъл ... и колко има смисъл?
И пак подвъпросче ... колко "повдига" плочката. Т.е. колко дебелината на слоя лепило + плочка?

мммм, май това е за сега :oops: :lol:
сигурно мега лаишки въпроси, ама като нищо не отбирам от материята :?
Последна промяна от marabura на пет авг 07, 2009 2:36 am, променено общо 1 път.
marabura - напреднал
извинявам се ... двоен пост
sasooooooooo - "специалист"
Втори сифон мисля не е нужен. Параваните имат отстояние от пода достатъчно, че водата свободно да се оттича. Това подиумче за пералнята го виждам с итонг изградено, а колкото до дебелината, зависи колко ти е дебела плочката, с какъв гребен ще се лепи и т.н. Горе-долу един сантиметър :roll:
silllveto - Майсторица
Не е нужно да правиш ъгъл за тоалетната специално. Просто я поставяш настрани, маншонът, или както се казва това отзад, е гъвкав.
Аз по принцип съм за два сифона, но в твоя случай не е необходимо, нали в момента ти е под душа?
За височината на плочките - редиш ги толкова високо, колкото ти е кеф. Но поне 2м (до вратата) В момента тенденцията е да се редят догоре, като се оставя малко място за висящ таван (възможност за лунички, музика, вграден душ)
За другото Сашо ти е отговорил :)
rulom - модератор
...и да знаеш, че няма невъзможни неща.Показваш проекта на майстора и ако почне да ти мрънка, търсиш друг майстор.
Успех !
mim - специалист
и си нареди пода на диагонал, че ти се разминават фугите със стените :) а и е по-красивинко

ако можеш, сложи втори сифон, аз съжалявам че нямам и не знам до кога ще чакам за ремонт на банята ни (моят не е в душ-пространството обаче)

тъй като наличният ти влиза в душ-пространството, другият ще е "за всеки случай" и може да е "скрит" примерно между тоалетната и мивката
еле па в твоя случай, когато правиш банята от 0, а не после да къртиш фаянс и преправяш

аз бих сложила и прагче на душкабината, да се ограничи влагата на макс, особено след като ще слагаш там пералня
marabura - напреднал
Не е нужно да правиш ъгъл за тоалетната специално. Просто я поставяш настрани, маншонът, или както се казва това отзад, е гъвкав.
aaa молим ... тоз варинат не ме кефи ... искам моноблок отзад равен залепен за стената - никви дупки и ъгли дет после не могат да се чистят лесно.
Ъгълчето е готино и заради площадката, която става после и може да се ползва са слагане на рани неща - къде полезни къде декоративни.
...и да знаеш, че няма невъзможни неща
ееее, е така ги виждам и аз нещата, ама да видим майстора как ще е

и си нареди пода на диагонал
хммм ... ми така ми го дадаха проекта ... ама е ся ша го препроектирам набързо :)
Ама доста повече плочки ще има за рязане и за хвърляне сигурно ...

тъъъъй ... а за сифоните, параваните и прагчетатата ... то стана сложно.
Значи поне аз тука (Пловдив) не мога да намеря някой който ем да прави паравани хем да има изчистена концпеция и услуга за поставянето им. Има тука едни дет имат някви идеи. Тия дни ще ги преслушам, защото явно варинати има няколко ...
може с перваз и паравана плътно до перваза, ама може и без перваз ... и тогава може паравана и да е плътно по пода и да е някаква минимална височина. Всяко с +овете и -ите си.
Като цяло не се бях замислял за идеята паравана да е на няколко мм от пода. Това верно решава автоматично дилемите със сифона. Съществени негативи на тоя варинат не ми хрумват за момента.
Мислех иначе първоначално с перваз ... ама някак си дялкано и ръбесто седи с перваз.
Та по темата ще има явно още размисъл.
Последна промяна от marabura на пет авг 07, 2009 12:31 pm, променено общо 2 пъти.
chapara - майстор
1.Изправи си стената ,както желаеш.ако не влизат точно три цели плочки,се поставят симетрично,т.е. от двете крайни се намалява еднакво.
2.Сложи сифона(те) в самите ъгли и тогава наклона става елементарен за изпълнение.Втория външния в ъгъла под мивката.
3.Стъпалото ти е излишно,пералнята си има крака за нивелиране и отстояние от пода,макар че мястото на пералнята не е в банята.
4.Ми плочите се редят поне над двата метра,до цяла плочка.
marabura - напреднал
10х chapara Изображение

Изображение
+ 7-8 плочки отгоре ... и ъгъла на плочките не се връзва нито с ъгъла на паравана нито на тоалетната (там както споменах ми трябва определен ъгъл за да хвана точно 3 плочки ширина ... иначе ще има грозно кълцане на дребни парченца)
vs.
Изображение

Изображение
chapara - майстор
иначе ще има грозно кълцане на дребни парченца)
Има си диамантини за тази работа :roll:

Тема "да почнем с няколко общи въпроса :)" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: