• 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 244
Всичко за дърводелството
mmetodiev - специалист
От Бриколаж, алуминиева, но не е със стандартна ширина за купешки водачи, каквито гледах по сайтовете.
LKK - специалист
mmetodiev, би ли дал малко инфо или линк, за лайсната и възела за водене, че не вдявам как най-добре да си го направя.
mmetodiev - специалист
С фреза правиш канал широк и дълбок спрямо размерите на шината, слагаш я и през десетина см я завинтваш. Отворите за винтовете са с фрезенк, за да се скрият главите.

Прикачен файл

Al Shina.jpg
Al Shina.jpg (27.06 KиБ) Видяна 10991 пъти
LKK - специалист
Благодаря за инфото и картинката. Сигурно неправилно съм поставил въпроса, но мен по-скоро ме интересуваше как става взаимодействието между направляваща и водач, така че да се обере луфта и да се държи правият ъгъл.
mmetodiev - специалист
Купешките Miter Gauge (не знам как се нарича на български-може би линеал, или водач??? си имат 2-3 монтирани пластмасови колелца (предполагам ексцентрични) за тази цел. Аз съм си мислил да направя водача,който ще се плъзга в шината от твърдо дърво, шлайфан, защото със шкурка можеш да го напасваш много точно по размера на шината със съвсем малък луфт. Разбира се, това е за хоби, не е за професионално.

Прикачен файл

41y8VIPmJwL__SS500_.jpg
41y8VIPmJwL__SS500_.jpg (30.59 KиБ) Видяна 10939 пъти
swetlio - специалист
ИзображениеИзображениеИзображение

http://www.rockler.com/product.cfm?page=21967
Някой дали знае дали не може да се намери такава лайсна в някоя фирма за ал.дограма, която да се ползва за водач
:?:
velsi - Почетен майстор
Може. Но малко трябва да се преработи. От профил "царга за търговско обзавеждане" се изрязва края с канала и се получава точно това. Аз така съм направил за моята маса, която още не е довършена.
romanpm - майстор
Дайте съвет къде да намеря цанга 10 мм :? мисля че толкова беше за китайски фрезички , купих си такава фреза втора употреба холандска подобна на горните но нейния захват на цангата е 12мм . Срязох тръбичка , но е твърда не стяга и превърта , опасно е :? Някой има ли идея или продава :)
null - специалист
Нещо си мисля, че оберфрезите дето ги продават, съответно и битовете за тях са 6,8,12мм и съответно 1/8", 1/4", 1/2"
Купувал съм и китайски фрезери, но и те са на 8мм...
romanpm - майстор
null написа:
Нещо си мисля, че оберфрезите дето ги продават, съответно и битовете за тях са 6,8,12мм и съответно 1/8", 1/4", 1/2"
Купувал съм и китайски фрезери, но и те са на 8мм...
:? Сигурно греша , 8мм са преди месец я купих и кутийка с фрезички от тогава не съм се занимавал с нея , как да реша проблема има ли начин да се стегнат на 12 мм :?
  • 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 244

Тема "Фреза и оберфреза." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: