Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
ronkis - помощник
Това е идея да питам!Добре де-за пръчката разбрах а за какво ще се захване по надолу ? :?
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Планка с дупка. две планки. Нанизва се пръчката и с анкери за стената. Както са тръбите в тролея. Питах ли те каква ти е стената???
Ааааа! Как профи се занимаваш с балет?
ronkis - помощник
:) Танцувам,обучавам.....осъвършенствам...стената си е панел....
karamundi - специалист
http://ipohom-bg.com/bg/gallery/?album=all&gallery=26 тук на третата снимка стенен монтаж на ал. парапет здраво но няма махане е не от всеки де :cool:
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Тц. Това нещо трябва да е на разстояние от стената. Има такива готови. Поне в моя каталог има. Жалко, че металът е толкова хладен на допир.
karamundi - специалист
то е на разтояние ама на 2.5 см от стената ти в какъв каталог гледаш
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
karamundi написа:
то е на разтояние ама на 2.5 см от стената ти в какъв каталог гледаш
На КУМАКИС в каталога.
zmeios - специалист
За момент забравям за металните варианти, мислим за дърво...

Според мен зора ще бъде да намериш достатъчно здрав прът от стругован бук - идеята със знамената беше страхотна. После, търкане със ситната шкурка и полиуретанов лак.

Закрепване с нужната здравина ми хрумва, че може да стане с парче тръба. Значи реже се парче тръба с вътрешен диаметър една идея по-голям от този на пръта. Тръбата се обезмаслява идеално (както впрочем и дървото). Наплесква се с епокси, нанизва се на пръта (едно парче в единия край, едно в другия, а за много дълъг прът - и едно в средата). Изчаква се 24 часа. Става като стомана.

На всяко парче тръба се заварява края на една сериозна шпилка с подходяща дължина (трябва да влиза поне десетина сантима в бетона, после добавяш и колкото ти е нужно за частта отвън). Налага се на стената, нивелира се, очертават се точните места за дупките, шпилките се монтират със Тайната Смес за Химически Дюбели (която си е епоксидна смола ;)

Знам че звучи завъртяно, доста работа е, но материалите не са скъпи, а безопасността е от значение. Не съм балетист ;) но като си представя натоварванията, на които е подложено това... сигурно са в пъти по-големи (при това са динамични) от тези на един бойлер на стената.

Всичко това горе си го изписах наизуст, по аналогия с шведска стена, чиято направа съм виждал в реални условия. Голяма врътка е да стане здраво.

П.С. Сега се сещам че може и да се спести заваряването, ако вместо тръба използваш Т-образно коляно (пак тръба де, от старите), че в него шпилките ще влязат директно на 'верикалната' чертичка, а дървото ще се наниже в хоризонталната. Шпилката също залепена с епокси, нищо че е стоманена, става здраво...
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Няма кой-знае какви натоварвания. По това не се скача :) . Общо-взето, крехките създания се подпират. Трябва да е неподвижно, да има сигурност. Инак стават травми.Това с тръбно Т е твърде близо до оригинала. Изобщо, парче тръба, в която е нанизан дървения прът... За парчето заварено...
Изображение
vreden - специалист
Щом ти трябва само 200см. може да използваш и сапове за лопата.Продават се по железариите има добри диаметри от тях.После както писаха по назад шлайфане и лакиране.

Тема "Балетна станка-как да си направя?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: