lotosf - специалист
Аэ една стена в къщи я направих така намзаэах панелата с Бороконтакт после взех гипсокартон на Ригипс и с лепило за гипсокартон залепих плоскостите и нищо не е мръднало.Мислех да слагам дюбели за бетон с винтове за по-голяма сигурност но като видях колко здраво е дръпнало лепилото се откаэах сетана стана много здрава.
stokie - специалист
:lol: какви са тези дюбели за по-сигурно :lol: то ако ще е с дюбели по-добре с гипсофазерни рапиди, тъй като с перфоратора има вероятност да се разлепят другите топки като се разтресе тази дрелка.
Ако искате да е здраво слагайте подложки при лепенето.Грундиране в/у панела, здраво набита подложка после с тънък пълнеж платата в/у подложката няма мърдане.Ако ми се налага грундиране, го правя само там където лепя, а не в/у цялата стена.
svetliopi44 - Чирак...
Ако искате да е здраво слагайте подложки при лепенето.Грундиране в/у панела, здраво набита подложка после с тънък пълнеж платата в/у подложката няма мърдане.Ако ми се налага грундиране, го правя само там където лепя, а не в/у цялата стена.

Ей за това изказване си мой човек вече ... :prost:
pesho - специалист
stokie написа:
:lol: какви са тези дюбели за по-сигурно :lol: то ако ще е с дюбели по-добре с гипсофазерни рапиди, тъй като с перфоратора има вероятност да се разлепят другите топки като се разтресе тази дрелка.
:? Как уцелваш кифтета ? ..Иначе печелиш приза за икономии на месеца...За какви подлажки говориш ,че не ми стана ясно ?..Дюбели се слагат само на термошилда-слепения ГК с XPS..
stokie - специалист
pesho написа:
stokie написа:
:? Как уцелваш кифтета ? ..Иначе печелиш приза за икономии на месеца...За какви подлажки говориш ,че не ми стана ясно ?..Дюбели се слагат само на термошилда-слепения ГК с XPS..
Има си разстояния за разполагане на топките, евентуално ако се разминават почукваш в/у картона. В/у топката удря на плътно, навсякъде другаде удря на кухо.Лепене с подложки ползвам на повърхности където лепилото не захваща добре дори и грунд да се сложи пак е под съмнение. Не съм снимал клипчета да ви демонстрирам където ми се е налагало да къртя картона на лепене как излиза с топката лепило, подложката и част от тухлата после с чука го блъскам да го изкъртя картона се разлепя от хартията и до там, по-стабилно от това здраве да е.
Този термошиелд(слепен ГК за ХПС) май един път ми се наложи да го ползвам за 8 години ама не съм сигурен или може само да съм го виждал по рафтовете.Да сетих се на едно обектче в Стоук(Стоук он Трент) стара сграда една от стените я правихме с такива картони на конструкция, но да си призная честно не си спомням с каква цел беше това.

Относно грундовете признавам един не се сещам как се казва беше смес като нещо от розова течност и пясък и доста гъсто, това като се втвърди стана по-зле и от шкурка Р60 :lol:
dito - специалист
Ето аз каква глупост направих в банята:
през 40 см. сложих майки от ГК, някъде и на 2-3 слоя - нивелирам и подравнявам внимателно. Мажа на гребен с гипсово лепило и слагам платата. По този начин увеличавам доста контактната повърхност в сравнение с кюфтетата, а и дава възможност за малко по-голямо разстояние между стената и ГК (в моя случай имаше тръби за криене). Но пък си е голяма играчка...

Прикачен файл

6513.jpg
майки и върху тях на гребен
6513.jpg (58.62 KиБ) Видяна 5533 пъти
Последна промяна от dito на нед авг 09, 2009 2:11 pm, променено общо 2 пъти.
dito - специалист
Стоки, така както го описваш е Бетонконтакт.
pesho - специалист
dito написа:
Ето аз каква глупост направих в банята:
през 40 см. сложих майки от ГК, някъде и на 2-3 слоя - нивелирам и подравнявам внимателно. Мажа на гребен с гипсово лепило и слагам платата. По този начин увеличавам доста контактната повърхност в сравнение с кюфтетата, а и дава възможност за малко по-голямо разстояние между стената и ГК (в моя случай имаше тръби за криене). Но пък си е голяма играчка...
:? Ми глупост е ами..Добре,че се усещаш..Едно си баба знае-едно си баба бае..Тва е все едно жената да сложи сутиен върху боди..или нещо подобно.
stokie - специалист
Екстра си е, след като майките са под нивел не ти трябва много материал за топки, как иначе да се скрият тия тръби. Има на доста фирми бетонконтакти, този беше в елипсовидна бака малко по-рядко от шпакловъчен материал.
dito - специалист
Пешо, може и наистина да е глупост, просто друго не се сетих. Конструкция и лепене на кюфтета отпадат, защото на места излиза на 0, на други места има 4-5 см кухина. Ако ти предложиш нещо за следващата ми баня, добре дошло ще е. Само без модни метафори моля, че наистина не съм много наясно с какво да комбинирам сутиените си :roll:

Тема "Лепене върху панелна стена?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: