Най - вълнуващия въпрос зимно време.
extim69 - специалист
Черен Петър
Последна промяна от extim69 на чет мар 04, 2010 4:29 pm, променено общо 1 път.
ZMeyGorianin - майстор
Явно пушенето при отваряне си е особеност на всички модели Прити. Затова и в инструкцията пише, че долната клапа трябва да е затворена, а горната напълно отворена преди зареждане. И има смисъл, защото така се увеличава тягата през вратичката за зареждане.
extim69 - специалист
в момента правя кухня,след това се заемам със
комина ,щте сабера двата отвора в основата,
при розетката ,ако няма ефект догодина
нов от тухли или блокчета,сега нямам време
extim69 - специалист
димосмукателен вентилатор,някои можели
да каже цена и колко вата мощтнос са
лесен ли е за монтаж
Последна промяна от extim69 на чет мар 04, 2010 4:28 pm, променено общо 1 път.
naskov - майстор
ZMeyGorianin написа:
Явно пушенето при отваряне си е особеност на всички модели Прити. Затова и в инструкцията пише, че долната клапа трябва да е затворена, а горната напълно отворена преди зареждане. И има смисъл, защото така се увеличава тягата през вратичката за зареждане.
До сега съм нямал Прити да пуши. Ако в началото е пушела, проблема винаги е бил в комина и след от отстраняването му горят перфектно. Практиката ме е научила да не слагам хоризонтални кюнци по-дълги от 1м и нямам проблеми
Последна промяна от naskov(стар) на нед сеп 13, 2009 10:11 pm, променено общо 1 път.
Владислав Керанов - напреднал
Никой не каза нищо за Атмосферното налягане и външната температура-те, как и кога влиаят за "пушенето" на печките? :?
extim69 - специалист
Съединих двата отвора в обща розетка,донякъде даде резултат,преди чистех кюнци на 10 дена ,сега на 20 дена.Имам едно питане , ако може някой който си е сменил размера на кюнците примерно от 130мм на 160мм дали има някакъв положителен ефект. Саждите смъкват сечението с 10мм,и се получава проблема с пропушването
И още нещо ще попитам ,ако се сложи от иноксовите тръби гъвкавите ,и се избегне правия ъгъл
да ли няма да е по добре

Прикачен файл

55555555555555555.JPG

Тема "камината ми пропушва като отворя да заредя" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: