Ел. инструментите. Консумативи.
Милен - майстор
Акумулаторния може да пробива с бургия, а при тия не виждам как ще стане. Тук един търсеше подобна приставка - патроник с опашка 1/4 но не се похвали че е намерил.
Защо не си вземеш една малка електрическа дрелка с регулируеми обороти и със съответната приставка ще става за завиване на винтове в ГК. Дрелката ще ти е по полезна за вкъщи отколкото една тясно специализирана мащина.
sasooooooooo - "специалист"
Винтоверите развиват по 4000 об/мин, а и за ГК дрелка не става. Освен това имат и регулиране на дълбочината на завинтване, докато дрелките нямат.
Takezo Sensey - модератор
n_a написа:
Това на бавни обороти има ли мощност?
Съгласно законите на механиката - трябва да имам ама защо ли му е мощност вече е друг въпрос?
Милен написа:
Акумулаторния може да пробива с бургия, а при тия не виждам как ще стане. Тук един търсеше подобна приставка - патроник с опашка 1/4 но не се похвали че е намерил.
Приставки има но цената е колкото на две машини :idea: , 50-70 лв. няма сми ...
sasooooooooo написа:
Винтоверите развиват по 4000 об/мин, а и за ГК дрелка не става. Освен това имат и регулиране на дълбочината на завинтване, докато дрелките нямат.
Все е тая и 10 000 об./мин. да развиват специално винта за картон се навива точно след 10-тия оборот и останалите 3990 са ти 100 % излишни , :lol: . Нали тъй ? Та сега за колко време се развиват тези 4 000 об./мин. :? 2 секунди , да ама винта е завит още на първата и ... :razz:
За специалните накрайници които са на уникалната цена от 5.60 лв. за 2 бройки (по памет) за завиване на картон вече всеки знае. С тяхна помощ всяка дрелка, става "винтоверт" :idea: . Пращах от тях на няколко познати от форума, доволни са . :wink:

С'я Райдер имаме от 4 години и все още си работи, колегата се занимава само с картон и няма никакви оплаквания освен това, че е малко тежичък .Ако имаш избор избери по-лекия от двата. :idea:
Ейнхела са уникални, с къртач на същата марка какво ли не бутахме какво ли не къртихме - железен !!!За справка същия Ейнел (къртача де) има по-голяма производителност от същия по габарити и размер негов събрат но на Хитачи , ... та тъй . Така наречениете китайски машини вече са доста по-качествени и по нищо не отстъпват на "марковите" има събратя. Е не че при всички "китайски" марки е така но ... Дори съм склонен да вярвам, че в повечето случай вътре "карантията" е еднаква, а разликата е само в кутията и стикера на марката . :wink:

Поздрави на всички включили се в темата и чакаме Храста да се похвали и да сподели впечатления . :2thumbs:
Милен - майстор
Takezo Sensey написа:
Приставки има но цената е колкото на две машини :idea: , 50-70 лв. няма сми ...

Че каква е тая приставка за 50 пари? Аз си взех такава за 14 кинта и става. Като се завие винта изключва. Монтирам си я на дрелката
XpacTa - специалист
Ами то аз вече го взех. Засега мога да споделя само снимки:
Изображение
Изображение
В комплекта има единствено един удължител за да може да се ползва без да се развива приставката за гипсокартон. Кабела е 2 метра - сигурно идва късичък - не знам на скъпите модели колко е дълъг.
sasooooooooo - "специалист"
Честито! Да си го ползваш дълго време.
Милен - майстор
XpacTa написа:
Ами то аз вече го взех. Засега мога да споделя само

В комплекта има единствено един удължител за да може да се ползва без да се развива приставката за гипсокартон. Кабела е 2 метра - сигурно идва късичък - не знам на скъпите модели колко е дълъг.
Първо честито за придобивката.

Не съм работил с такова чудо и затова да питам като се махне въпросната приставка какво остава без нея :? и каква е функцията на тази приставка.
Takezo Sensey - модератор
Милен написа:
Че каква е тая приставка за 50 пари? Аз си взех такава за 14 кинта и става. Като се завие винта изключва. Монтирам си я на дрелката
Моя грешка, исках да кажа патронник, прав или ъглов :-D .
parvev - специалист
Милене не знам дали се казва приставка колегата Храста е написал приставка за гипсокартон,от там се регулира дълбочината на винта който завиваме(колко ще потъне или ще се скрие главата му в материала гипсокартон, дърво и др.)
XpacTa - специалист
Ами ако се махне приставката за гипсокартон остава един държач за битове, който стърчи грозно и почва да се върти само ако се притисне навътре (демек като натиснеш винта на мястото на което да се завива). Обаче както казах не се налага да се маха приставката, защото има удължител, който се слага в държача за битовете и така бита излиза над края на приставката и може да се ползва като обикновен винтоверт, но си мисля че за развиване ще е доста неудобно, защото трябва да натискаш, пък и за завиване е кофти, защото съединителя не може да се настрои да изключва на определена сила, както при акумулаторните винтоверти. Като цяло силата на машинката е в сухото строителство.

Тема "Избор на евтин електрически винтоверт." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: