Всичко за компютрите, компютърните мрежи.
sasooooooooo - "специалист"
Дайте идеи за трансфер на филми от компа до ТВто?
Има ли някакво устройство, което разчита флаш памет и праща сигнала към телевизора?
Чувал съм за DVD плеъри с флашки, ама много скъп вариант.
Или HDMI кабел, но пък едва ли има за 15метра. Гледам за 10м струва 54лв.
Някакви идеи? :?
dundurma - специалист
сашо двд с усб изобщо не е скъпо.преди 4години си купих скъпо домашно кино с усб и ми струваше 400лв.сега са доста под тази цена.ако видео картата на компа не е хубава не се набутвай за скъп кабел
stefan_gb - специалист
sasooooooooo има двдта на Самсунг с флаш памет но са от скъпата серия мисля че са около 600 лв , и аз искам да пратя цифровия сигнал на 15 метра но нямам успехи , качествен марков кабел 5 метра струва доста по вече от 54 :-D
Този за които си написал ще е накакво некачествено китаиче според мен .....
vanko68 - специалист
Премести си компа до телевизора.Или си купи минилаптопче,вече са под 500 лв нови и по 200 по заложните къщи.
Има такова устройство,което е само плейър ,става за всичко-дискове,флашки,уайърлес,но не се сещам точно.Четох скоро за такова в някой форум,дали не беше в Сетком.
Ооо гледам да мина най- тънко :-D
Не може ли да се заиграем нещо с кабели?
На ТВти имам следните входове:
HDMI;
RGB(PC/DTV)IN, букса с три реда по 5дупки;
SCARD букса;
S-VIDEO;
Входове за камбанки.

На компа имам изходи, които не ги пише, но има два с по два реда, съответно 5 и 4 дупки. Видео картата няма изход, освен ако не е единия от горепосочените.

Когато купувахме ТВто, продавача каза че може да се ползва и като монитор.
vanko68 - специалист
Колко по-тънко от това - да си преместиш компа до ТВто??? И като ти гледам изходите на картата и входовете на ТВто - май няма да стане без друга карта.
И няма видеокарта без изход,нали това й е задачата-да "изведе" видеосигнал до монитора.
tarlyo - специалист
Картaта трябва да има TVout и кабел към него. Вътвят си с видео картата по принцип. Като си купувал компа трябва да са ти дали такъв. Иначе HDMI е най-доброто, ако видео картата го поддържа.
http://www.weethet.nl/english/video_connect_pc2tv.php
http://www.kristal-video.com/hdmiin.jpg

А моя плеър струва 54лв с ЮСБ и Флаш карта входове.
Последна промяна от tarlyo на нед авг 09, 2009 10:09 pm, променено общо 1 път.
sstefanov - майстор
Използвай RGB входа на телевизора и го вържи с обикновен кабел за монитор (вместо оригиналния монитор).
Добре де компа е в едната стая, а Твто в друга. В хола няма място за него. В детската пък не е удобно да гледаме два часа филм. В хола има диван :cool: . Музиката безпроблемно я реших с УТП кабел, ама там е просто. Прекарах кабела през една дупчица, оттам зад первазите и хоп. Запоих съответните букси и Во-ля-ля. Ама с картината не става така...
Тоя RGB от телевизора не може ли да се ползва или пък от изхода към монитора да взема към ТВто?

А, Стефанов ме преварил. Значи да търся кабел от ляво да е RGB, a от дясно за монитор? КОнектора за монитора как се казва?
Последна промяна от sasooooooooo на нед авг 09, 2009 10:11 pm, променено общо 1 път.
sstefanov - майстор
На изхода за монитор включи ТВ-то с RGB кабел за монитор.

Тема "От компютър към телевизор?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: