• 1
  • 2
Ел. инструментите. Консумативи.
NEMESIS - специалист
Колеги,искам да си купя прав шлайф висооборотен,ще се ползва непрофесионално,в смисъл няма да се работи с него всеки ден.Ще се ползва основно за метал,ламарина и може и малко по дебели профили,разширяване на дупки и такива неща.Заслужава ли си според вас тази машинка?Кажете мнение моля ако ползва някой такава :)
http://www.devimax.com/Tools/Culture/bg ... Tools.aspx
Niky77 - специалист
Ако се спираш на Спарки, вземи МКL 550Е - по-надежден е!
Намаляне на оборотите трябва ли ти?
NEMESIS - специалист
Niky77 написа:
Ако се спираш на Спарки, вземи МКL 550Е - по-надежден е!
Намаляне на оборотите трябва ли ти?
Да,бих искал да е на Спарки-повече машинки са ми от тази марка и съм доволен.
Добре е да има регулиране на оборотите.Този MKL 550E има ли намаляване на обороти?
Niky77 - специалист
Да, има намаляне. Идеята ми е, ако не ти трябва намаляне да ти препоръчам това http://makita.bg/bg/products.html?page= ... uct_id=179 400W, 25 000 об/мин 158.00лв с ДДС, много здрава! В Баш майстора трябва да я има.
velsi - Почетен майстор
Аз не бих си купил високооборотна машина от Спарки. Някъде бях писал за оберфрезата им. След една година лека експлоатация се появява нечовешка вибрация. Явно имат някакъв проблем, я с лагери, я с баланса на самия ротор. Гледам, че тука е използван същия двигател. Та мисли навреме, че да не съжаляваш после.
NEMESIS - специалист
Аз съм доволен по принцип от Спарки.Имам малък ъглошлайф MB 1400CE Plus с регулиране на оборотите,дрелка BUR2-350CET също с регулиране на оборотите,електрическа ножица за ламарина пак на Спарки-може да се каже че нямам никакви проблеми с машинките макар че ги имам от скоро :)
Та затова исках и високооборотния шлайф да е пак нашо производство-ама нещо ме разколебавате май :?
velsi - Почетен майстор
Спарки бяха актуални инструменти преди да речем 10-15 години, когато не бяхме виждали и чували за истински професионални инструменти и качеството им беше приемливо за цената си. Сега нещата стоят по съвсем друг начин, а Спарки доста намалиха качеството си, вкараха разни китайски приумици в машините си и просто се крепят на стара слава.
dragozow - майстор
Ето още нещо макар и доста по-скъпо:
http://hitachi.bg/ViewProduct.aspx?id=125
rolls - специалист
velsi написа:
Аз не бих си купил високооборотна машина от Спарки. Някъде бях писал за оберфрезата им. След една година лека експлоатация се появява нечовешка вибрация. Явно имат някакъв проблем, я с лагери, я с баланса на самия ротор. Гледам, че тука е използван същия двигател. Та мисли навреме, че да не съжаляваш после.
Един приятел има подобен проблем с малък шлайф на Спарки.
NEMESIS - специалист
Купих на Спарки машинката,бачка си добре,сложих борче и си пили и шлайфа няма проблеми.Обаче искам да сложа някаква малка телена четка-сложих една и като набра машинката обороти и четката се разлетя :lol:
Някаква идея имате ли и бихте ли ме посъветвали откъде да си взема малка телена четка която да издържа на големи обороти и да е истинска?
  • 1
  • 2

Тема "Прав вискооборотен шлайф-права шлифовъчна машина" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: