Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
Еклектик - специалист
Избрах единствено възможното място за баня, на което тя можеше да се построи - външно, долепена до втората врата на къщата. И така, кубатурата е 2х2,5х2,4 височина. За проветрение са предвидени ветилатор с клапа 12 см диаметър, 150 куб. м/час, и прозорец стъклопакет 60х30 см. Вратата също е ПВЦ стъклопакет. Обаче отдушникът е на височина 2,20, а пред вратата е стълбището към втория етаж, чийто коридор започва от остъклена тераса. Терасата с размери 6 х3 х 2.8 м. Някога е била открита, после остъклена, но по стария начин - винкел и 4 мм стъкло, и съвсем не е херметизирана. Струва ми се, че тягата ще е обратна - от отдушника, към терасата. Въпросът ми е до каква височина трябва да се изведе вентилационнната тръба на банята. Билото на къщата е около 9 м.
Последна промяна от Еклектик на съб авг 08, 2009 9:33 pm, променено общо 2 пъти.
Master_Kenobi - V.I.P.
Еклектик написа:
Пускайки темата Баня от итонг и зачитайки се след това във форумите, установих каква голяма грешка е било, че не съм знаел за сайта Направи сам. .
И сега компенсираш с пускане на едно и също в два раздела? Да не опиташ и в трети? :lol:
Разкарай другата тема. :)
Еклектик - специалист
Сложен ли е проблемът или е безинтересен. Но си е сериозен. Очаквам някакво разумно предложение.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Еклектик написа:
Сложен ли е проблемът или е безинтересен. Но си е сериозен. Очаквам някакво разумно предложение.
Еми аз с удоволствие да пиша по проблема, знаеш, но толкова дфуми натрупани, че не можах да си представя ситуацията и съответно въпроса. Инак, казах, да пиша...
Еклектик - специалист
Ще изпратя проста схема на обекта със съществуващите в момента комини и въздушни направления в къщата. Вярно, че текст без скица е неясно.
lenko71 - специалист
Сложи един алуминиев разтегателен въздуховод на изхода на отдушника и го закарай някъде настрани ако смяташ че ще връща миризмата в къщата.
Еклектик - специалист
Все още нищо не връща, но в студените дни при вариации в налягането е възможно. Като направя подробна схема, ще обясня и опасенията си. Виждам, че има специалисти, които са се сблъсвали с подобни проблеми, но въпросите трябва да задам ясно.
Еклектик - специалист
Ето принципен разрез на къщата с различните въздушни течения. Какво да направя с отдушника, за да не се връща влагата в къщата?

Прикачен файл

Отдушник1.jpg
Отдушник1.jpg (46.96 KиБ) Видяна 8432 пъти
Еклектик - специалист
Очаквам професионално мнение. Колко да е дълга тръбата на отдушника на банята, в каква посока, с каква изолация заради зимните мразове, с какъв ъгъл да завършва? Как се увеличава тягата освен с вентилатора, може би отдалечаване от къщата и известна височина.
Еклектик - специалист
Чакам някой майстор да ми каже да да проектирам отдушника. Докъде да го продължа, как да го изолирам за зимата. Според схемата ми се струва, че е нужно да се отведе на 5-6 м встрани и да му се сложи още една външна клапа. Мога да го продължа 2,5 м встрани и да го вдигна поне 5-6 м. Обаче знам, че има хора, които са се занимавали с подобни проблеми. Засега няма влага, няма конденз, няма лоши изпарения, всичко е наред. Ама и е лято и прозорчето е отворено, а вентилаторът духа непрекъснато.

Тема "Вентилация на баня" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: