Здравейте,специалисти имам нужда от съвет.Нужен ми е климатик за помещение 7/4м,високо 2.60.Нямам изолация,дограмата е старичка но двойна,само една външна стена апартамента е тухла,климатика ще ми трябва за отопление при температури около 0-та.Мисля си за Мидея-12ка,заделените средства са около1000лв.От Варна съм ако може да ми препоръчате някоя сериозна фирма.Благодаря предварително!
Преди всичко вложи пари в по-добра изолация. Климатик се слага само в добре топлоизолирано помещение. Другото е хабене на пари (за машината) и ток (още пари).
При сносна топлоизолация, може да си оставиш старите дървени дограми, таман да се проветрява по-добре. Но зимно време ще трябва да ги уплътняваш и облепваш - за час работа е, прави се два пъти в годината, струва няколко левчета само.
12-ка няма да стане, освен ако не скочиш да правиш и нови дограми и цената изскача през комина

Щом си на морето, въздуха е влажен и климатика ще обледява кофти между 0 и 5 градуса външна. Задължително добави зимен кит (евтин е) за маслото на компресора, както и един по-силен нагревател (примерно 1 киловат), който да пускаш и спираш с отделно копче вътре в стаята, когато замръзне машината. Правят се и самоделки с два котлона, разглеждай из мрежата.
За охлаждане, каквото и да сложиш, даже и 12-ка, ще си работи без проблем.