Всички въпроси за вилата.
kokitu - специалист
Още снимки и информация ще приложа тази седмица, понеже в петък ми беше първи ден от този обект и все още немога да стиковам нещата.

Прикачен файл

DSCI2178.jpg
DSCI2178.jpg (51.97 KиБ) Видяна 10579 пъти
netcho - специалист
Един съвет и от мен , аз фугата я правих само с каменит като за да я оцветя използвах железооксиден пигмент в съотношение каменит:пигмент - един канчок каменит : една супена лъжица пигмент и мисля че се получи много добре. Като изсъхне става розово но след лакиране е бомба!!!
Изображение
masterval - майстор
Имам много малък опит с камъни, но да споделя.
Вкъщи направих една стеничка, стана хубаво, правих го така, както го е описал колегата. Но когато дойде ред да фугирам с хоросан, ми хрумна, че много по-лесно щеше да бъде, ако след залепването на всеки камък веднага го обмажа - направо да нанеса с шпаклата по гъст разтвор, да го притисна със следващия камък и така да си спестя това досадно пълнене на фугите.
netcho - специалист
Аз фугирах с шприц пистолет за силикон става бързо и оформях с четка като не съм пазил от нацапване камъка , след изсъхване на разтвора/ каменит и пигмент / го метнах с телената четка / телена четка за дрелка рабира се/ просто веднага се маха от камъка няма нужда от пазене.
lakosste - специалист
набързо прочетох всички мнения а ето ви и най правилния отговор как се лепи камък:
пресята пясък и цимент 2 :1 плюс вар за по-добро залепване. разтвора се слага на камъка и с чук се причуква към ХАСТАРОСАНАТА основва и камъка си вакумира и няма нужда от подпиране с каквото и да било.Фугира се с пясък и цимент 2:1.
А за измиването си имам едно ,,лекарство' което е тайна:)
tuninghuman - специалист
netcho EVALYARKATA !!!

ШТРАКНИ ГИ ТЕЯ КАМЪНЯЦИ ОЩЕ 2-3 ПЪТИ И ГИ КА4И ДА ГИ ВИДИМ.
СТАНАЛО Е ЗВЕРСКО.
NRG7 - специалист
netcho,красиво изпълнение поздравления! :2thumbs:
ango - напреднал
Искам да попитам камъните за под каква дебелина трябва да бъдат.По тях ще минава кола.И да ли е възможно да бъдат поставени върху сегашния./двора е бил с калдъръм,върху него в последствие е правена тънка замаска колкото да позаравни.В последните 10год.по него са минавали камиони с по 8-10кубика дърва,дори едната година вкараха един с 28кубика.Замаската се е по-напукала,но няма пропадания от тежките камиони.
Калфата - помощник
На вилата слагам гнайс. Дайте моля съвет как да си направя цветна фуга, жена ми иска черна да е фугата. Става дума за под на двора
embata - напреднал
Някой ако може да обясни как да си направим разтвора за фугите за да стане почти черен, аз сам решил да сложа в цимента и пясъка и малко теракол щот има по-тъмен цвят!? Дайте съвет моля.

Тема "Облепяне с каменни плочи." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: