• 1
  • 2
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
vpa - специалист
Ами нали за това искам мнение дали е направена добре арматурата и какво трябва да направя за да непада докато съм отдолу. Само да те светна колега - къщата е без нито една колона, първата двуетажна в квартала. Таванната плоча е дебела 8см на места и по малко укрепвам ги с П-профили за сега хола се държи - вече 5-та година(като отгоре плочата е натрупана със зимнина). Дайте да не разводняваме защото ми е спешно и важно - рисковете са пресметнати и приети така че ... дайте мнения по зададения въпрос, защото не ми се слагат профили и там.
emil_v r - майстор
inkovsv написа:
Долната армировка не стига до опорите.Когато се огъват пръти ,половината се оставят прави до опората ,а другата половина се огъват.
Te toq `owek , move da e ot Sofiq , no deeeba ...
та слушай го какво ти е казал !
Сега тая колкото и скапано да си я направил оставяй я , но добави
прави ,долни- ДОЛНИ ОТ КРАЙ ДО КРАЙ , да не викам ...
и в двете посоки по 3бр поне във сека посока.
По средата на полето ! У края имаш срязване ,и ии опън отдоле !
Ооо неразумни юзъре...
Железор колкото и да сложиш кат не е по линийте на опън ...
но нямам ... а и няма да ме разбереш , затова действай и не разсъждавай.
35лв ми дължиш за съвета. :evil:
kuuuuuul - майстор
Ама сега ако падне срутвам всичко и правя с малко винкели и греди.

А бе човек ти в ред ли си,представяш ли си какъв ужас те чака ако падне дори и да не си отдолу?Тоя инженер дето ти е казал че е добре нищо не разбира,в твоя сличай опъна е само от долу защото нямаш съседни полета което значи прави железа :!: до всяко криво сложи и право и дано да си късметлия.
bou81 - специалист
а бре хора вие фред ли сте, не шашкайте така човека. На това малко разстояние го е направил с желязо номер 10 през 15 см с фигурни какво повече може да се иска това, наливаи и без да се притесняваш само сложи фиксатори и си ок.
zmeios - специалист
bou81 написа:
а бре хора вие фред ли сте
"В ред"
bou81 написа:
го е направил с желязо номер 10 през 15 см
Функцията на арматурата в бетона не е съвсем същата като функцията на телешкото в "Телешко варено"

Може да не съм пипвал арматура през живота си, ама от сила на опън на конструкция разбирам (макар и не строителна).

Тия извитите работи нищо няма да държат като товар. Ако ще и фи осемнайсе да са.

И не разбирам - след като по закон такъв строеж трябва да мине през специалист - защо не е минал? "Направи сам" не означава "утрепи се сам". Има неща, за които закона изисква ясно професионална квалификация, и конструкцията на сградата е едно от тях.

Иначе става като с оная сграда на Алабин в София - някакви алчни селтаци избили стените и после имаше жертви.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Каква е целта на тоя бетон?
vpa - специалист
Мдаааа голяма дискусия стана благодаря на всички. Незнам кой от какво разбира, каква е целта арматурата и каква е целта на бетона само знам че плочата е с размери 2,60х2,90м с арматурно желязо N10 оребрено и око на мрежата 15см. Другите стаи са с размери 3,60х4,20м 3,60х3,90м с наредена права мрежа с арматурно желязо 8мм гладко и око на мрежата около 15см, като плочите са ляти стая по стая и са от 1963г. Мисля че чак толкова ще издържи това мое творение още повече, че не е носеща плоча и няма да има товар върху нея.
Невярвах че ще получа отговор БЛГОДАРЯ НА ВСИЧКИ които се включиха с критики, мнения и препоръки.
А за бирата няма проблем само ако ми дойдете на гости и мезим с рапани :-D
  • 1
  • 2

Тема "Арматура???" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: