• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 11
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
TDK
След като си направих проучванията (Гръцки, Тондах, Линдап, Руукии и аз мисля да правя покрива с пясъчно полимерните!

Завода е в Дулово и ако си ги купите от там директно цената е по-ниска от тази на сайта им!

Колегата Hygro дали успя да направи термографска снимка с тези керемиди?
hygro - майстор
Spokoiniq не успя да намери подходяща гледна точка, откъдето да ги снимаме.
Spokoiniq - майстор
A на всичкото отгоре съм и болен...отврат.Другата седмица да се пооправя и да е да е достатъчно топло ще опитам да осигуря достъп в една друга сграда.
topurov - специалист
От значение е цвета на покрива. Би трябвало да се приложи и снимка във видимия спектър за да се прецени доколко тези температури са резултат от цветовете. Аз например избрах тъмнокафяв Тондах (мотивите за цвета са чисто естетически) и съм сигурен, че ще се нагряват доста. Това не ме безпокои особено, защото ще слагам 25-30 см. вата под покрива.
sensi - специалист
Здравейте на всички. По отношение на температурата под покрива, мога да споделя и аз мой наблюдения. Офиса ни се намира в къща и му правиха нов и хубав покрив. Сложиха от битумните керемиди(кафяви). Под тях ОСБ, 10 см каменна изолационна вата и гипсокартон. Без климатк е неописуем ад, направо сауна. Аз живея също в къща и имам по скромни възможности от шефа. На покрива съм с керемиди, мушама и дъски. Вярно че е топличко, но се издържа. Не е толкова топло. а нямам никаква изолация.
merakliq - специалист
ivoned написа:
А сега ми дойде и друга идея,
Може дори и да не се зида с тухли. Ще се направи конструкция за 2 скатен покрив с 5 попа (през 2 и 3м ) на централната греда, а двете къси страни и празните триъгълници ще се затворят после с някакъв лек материал. Например с тази новата пластмасова външна облицовка ( от вътре вата и картон и т.н. ).
Какво ще кажете за това?
Според мен, ако преустройваш покрива на двускатен, ще минеш с повече разходи. Ще трябва да надигаш тук там конструкцията с крик след като разпокриеш. Ще трябва да удължаваш билната и средната столица. Ще ти трябват още мертеци, ламперия и др. Ще трябва да преработваш съшествуващата конструкция, като в процеса може да се окаже, че трябва да подмениш тази или онази греда. Така че прецени добре, дали водещото ти е ниските разходи, защото идеи много, но всичко е свързано с разходи.
А ако решиш да го правиш с запълване на триъгълниците с лека конструкция, къде ще ти стъпи билната столица? На отделна греда непосредствено до бъдещата сттена ли?
Grezinski - специалист
stanetzz написа:
Grezinski написа:
Замисляли ли сте се за метални керемиди?
На много къщи съм виждал такива, с доста приятни цветове. Интересно ми е дали при дъжд се чува някакво тропане отдолу?
Иначе бих предпочел такива пред битумни.
Не, не се чува. На трапецовидната ламарина се чува, защото е равна повърхност и практически се образува нещо като мембрана. Също така металните керемиди се монтират на дъсчена скара, подпряни са плътно на дърво през 30-40см, което също убива вибрациите, а самият вълнообразен профил "разпръсква" енергията от капката.
spaskashv - напреднал
Здравейте отново,
Относно запитването ми за вида керемиди, които да изберем вече избора е направен и купихме битумни самозалепващи се керемиди /пчелна пита/. Сега обаче отново имам нужда от съвет. Четох някъде, че се слагал одушник като на 60 кв.м. трябва поне един. Моля за съвет. Задължително ли е поставянето или може и без него?
Grezinski - специалист
Задължително е! Един отдушник струва 10-15лв.
8180 - майстор
Grezinski написа:
Задължително е! Един отдушник струва 10-15лв.
Стига да има какво да "отдушва" - демек, това е един от елементите за ВЕНТИЛАЦИЯ на покрива - имаше подобна тема тези дни.
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 11

Тема "Питане за покрив!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: