• 1
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 65
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
ZMeyGorianin - майстор
Има ли някакво оребрение вътре? Аз имам на тръбите поставена лира и ако я опаковам с гипсофазер+ този вентилатор смятам, че ще се получи.
barekov1 - специалист
Не няма оребрение. Един климатик 12 ка има дебит на въздух около 400м3/ч.и температура на изходния въздух около 60 градуса. Смятам, че само един вентилатор няма да свърши работа. Ще трябва два.Ще трябва и по голяма площ. Мисля за тръба около ф200 с дължина 1.5м. Към нея да заваря оребрения.
2v6 - майстор
barekov1 написа:
Не няма оребрение. Един климатик 12 ка има дебит на въздух около 400м3/ч.и температура на изходния въздух около 60 градуса. Смятам, че само един вентилатор няма да свърши работа. Ще трябва два.Ще трябва и по голяма площ. Мисля за тръба около ф200 с дължина 1.5м. Към нея да заваря оребрения.
Само да не забравиш за конденза :!:
barekov1 - специалист
Котлето е Прити 26. Има големи загуби! Част от тези загуби ще компенсирам с охлаждането. Ще се постарая поне 100 градуса да са газовете след охлаждането, за да няма конденз. На един приятел изходните газове на котлето (при затворена клапа) са с температура позволяваща да пипна коминната тръба без да се изгоря. При него няма никакъв конденз.
ZMeyGorianin - майстор
Някъде тука четох, че на комина му трябват 120-140 гр. температура за да тегли добре. Като я намалиш под тези стойности няма ли да има проблем?
naskov - майстор
ZMeyGorianin написа:
Някъде тука четох, че на комина му трябват 120-140 гр. температура за да тегли добре. Като я намалиш под тези стойности няма ли да има проблем?
Доста повече трябват. В каталозите на Ерато за котли на тв. гориво дават 260гр
filmatoplo - майстор
Атмоса май пада до 100 гр , и даже има предписание газовете да не са повече от 230гр - така мисля по памет.
barekov1 - специалист
Нямам проблем с тягата! Даже е прекалено голяма. Като запаля вестник и го сложа в тръбата на комина, направо го дърпа нагоре.
grants - специалист
даите идея как да хвана топлината от комина на камина прити с водна риза и съответно с някаква декорация направена на нея за да има и естетичен вид
2v6 - майстор
grants написа:
даите идея как да хвана топлината от комина на камина прити с водна риза и съответно с някаква декорация направена на нея за да има и естетичен вид
Страница 11 гледа ли?

Най-лесно е да го оградиш с гипсокартон и да вкарваш студения въздух с вентилатор.
  • 1
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 65

Тема "Коминът-мечта или как да уловим топлината беглец" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: