• 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
fikata - майстор
Провери положението у комшията..
:)
zz_stefanov - майстор
filmatoplo написа:
Днес след поредно щипване по раничка от водата на батерията на мивката в банята , реших да изгася бойлера пак удря , после отвих предпазитела за бойлера от таблото пак удря . От къде идва тази утечка -как да я открия примерно по пътя на елиминирането - на кое . :? Моля за вашето мнение - щото първо поне на мен да мие известно , майстор ел техник няма да ме вземе на сериозно - удря ток на мивката ела и реши проблема .
Ти май не ни разбра. В случая те удря ток през нулата, която се офазява от другите две фази през включените към тях консуматори и това ще продължи докато не я подсилиш, презаземиш и пристегнеш връзките и. Като махнеш бушона на едната фаза, а останат захранени другите две пак ще удря през лошата нула. Ти ползваш трифазно за сградата, така че комшията недей да търсиш преди да си оправиш своята инсталация.
Свестен електротехник трябва да те разбере и да свърши работа. :)
Милен - майстор
И някоя друга хилядарка за цялостния ремонт на електроинсталацията в хотелчето. :lol:
filmatoplo - майстор
Благодаря Стефанов ,още 20 дена и я мятам - Милен не пожела да даде акъл срещу безплатна почивка :wink:
Милен - майстор
Безплатните съвети ти ги давам от началото на темата и на лични имаше нещо по въпроса. В момента не ми е до почивки пък били те и безплатни :)
John - специалист
КОлегата,е прав.Възможно е да има офазяване при обща нула с комшията т.е.двамата взимат нулата от общ проводник до чашките или междинен стълб,само за тях.Другият по-лош вариант е някой да няма нула и да затваря през водопровода.
zz_stefanov - майстор
http://www.napravisam.bg/forum/viewtopi ... c&start=45 При така описаната инсталация трябва да се провери и връзката на нулата при комшията, но най вероятно проблема си е при него :)
Един професионален електротехник за една проверка ще ти вземе до 40лв. И след това ще ти даде информация за сумата която ще ти струва за ремонта евентуално ако има такъв.
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Тема "Проблем с бойлера" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: