Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
merakliq - специалист
Здравейте,
Решил съм когато събера средства да реконструирам съществуващият навес – сайвант. Състоянието му е доста лошо, както е видно на снимките по – долу. Идеята ми е да се запази здравата част откъм улицата, а тръгналата да се разрушава част да се преустрои само в навес с едноскатен покрив в който ще има зидано барбекю, пещ и т.н. Прилагам и 3D проект на идеята ми.
Бих искал вашите идеи, мнения и препоръки, относно:
1. Запазване, укрепване на частта за през зимата, която ще се преустройва, тъй като при един по – дебел сняг зидарията и покрива ще паднат и предполагам ще нанесат поражения и на здравата част. Идеята ми е да разпокрия покрива, да демонтирам мартаците и гредите до нивото на тавана и да го покрия по – някакъв начин, за да изкара още година поне.
2. Решение на зоната на контакт ( с червено на проекта) между двускатния съществуващ покрив и бъдещият едноскатен покрив.

Прикачен файл

saivant.jpg
saivant.jpg (209.94 KиБ) Видяна 13536 пъти

Прикачен файл

saivant 2.jpg
saivant 2.jpg (250.6 KиБ) Видяна 13536 пъти

Прикачен файл

DSC03765.JPG
изглед от улицата
DSC03765.JPG (141.43 KиБ) Видяна 13536 пъти

Прикачен файл

DSC03751.JPG
изглед от двора2
DSC03751.JPG (151.07 KиБ) Видяна 13536 пъти

Прикачен файл

DSC03750.JPG
изглед от двора
DSC03750.JPG (144.55 KиБ) Видяна 13536 пъти
merakliq - специалист
още снимки

Прикачен файл

DSC03760.JPG
средната столица се държи на масата
DSC03760.JPG (150.87 KиБ) Видяна 13528 пъти

Прикачен файл

DSC03756.JPG
разрушената покривна конструкция
DSC03756.JPG (148.43 KиБ) Видяна 13528 пъти

Прикачен файл

DSC03761.JPG
тавънът
DSC03761.JPG (149.56 KиБ) Видяна 13528 пъти

Прикачен файл

DSC03754.JPG
таванът отдолу
DSC03754.JPG (151 KиБ) Видяна 13528 пъти

Прикачен файл

DSC03762.JPG
DSC03762.JPG (143.91 KиБ) Видяна 13528 пъти
yakinceto - специалист
Човече вземай мерки ,докато това нещо не е убило някой!!!
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Купи нужните греди, изкарай покъщнината на двора, и Веднага оправи покрива. Трябват 3ма, не мързеливи, не дървени философи. Салати, скара, и надвечер каса бира.
Не сте наред да щъкате под това нещо. Не сте наред да занемарите така глупаво имота.
Реконструкциите остави за като се наумуваш.
merakliq - специалист
n_a радвам се, че си ми отговорил. Много ценя мненията ти. Благодаря за съветите относно сигурността, никой не се разхожда отдолу. Малко силно е казаното "не сте в ред". Леееко се обиждам. Да ти кажа честно, много съм си в ред. НО току що завършихме тоталната подмяна на покрива на къщата. Имайте предвид, че къщата е необитаема ползваме я, през отпуската със семейството. Ясно ми е какво ядене и пиене трябва и какви хора трябват. Както споменах, току що завършихме покрива. Както знаете парите не извират. Бих искал да концентрираме мненията около конструктивните решения, както съм споменал по - горе. Благодаря предварително!
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Засягай се и повече, на мен не ми пречи.
Съвсем конструктивно се концентрирам. Най-най-спешно правене на тоя покрив.
btw Онова булче със стегнатото дупе Никой дето се разхожда ли е?
merakliq - специалист
Спешното правене ще се изрази в спешно укрепване или друго което съм предложил в т.1.
prascho - майстор
n_a написа:
btw Онова булче със стегнатото дупе Никой дето се разхожда ли е?
:lol:
kuuuuuul - майстор
И аз виждам само два варианта или го буташ и го правиш както си го измислил или събираш пари и го чакаш само да падне всякакви опити за укрепване ще са доста опасни поне така изглежда на снимките
LazarGanev - "Велик майстор"
Буташ и правиш наново, когато имаш мъни.

Тема "Преустройство на "сайвант"" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: