Много интересна и все по-често дискутирана тема.
Krelion - специалист
Изчетох доста неща в нета за корка,но искам лични впечатления от някой,който има такава настилка.
Във форума няма почти нищо по въпроса(аз не намерих).
Вижда ми се най подходящ за спалня,детска.
Ламината е боклук,за естествен паркет нямам време,дюшемето много задига(нивото),трислойният паркет ми се вижда неоправдано скъп.
Който знае, да споделя :)
zmeios - специалист
Господине, имате три поста и в трите общо взето казвате едно и също нещо - че ламинираният паркет е боклук. Само дето 90% от Западния свят е обзаведен с ламиниран паркет. А и си личи от постовете Ви, че не разбирате разликата между лакирано дърво и ламиниране.

Имате ли нещо да кажете?

П.С. Корка е боклук - смърди и като го полееш малко с вода, уйде целата къща байно льо.

П.П.С. Корка има и едно предимство, на цената на спанака е

П.П.П.С. Може би това му предимство Ви привлича, но не разбирам защо е нужно най-стандартната, широкоразпространена и функционална подова настилка на 21 век да се обявява за "боклук". Може би защото по българските земи има традиция гроздето да е кисело, когато не можем да го стигнем?
Krelion - специалист
Де бре,много лично го приемате :wink:
Не разбирам от ламинат!Имам монтиран.Струваше 24лв.м2.За година и половина се откроиха снадките,протри се на тези места .Кънти ,не дай си боже до изпуснеш стотинки или ключове.Това ми е достатъчно.

Може би защото по българските земи има традиция гроздето да е кисело, когато не можем да го стигнем?[/quote]
Неподходящо!!

П.П.С. Корка има и едно предимство, на цената на спанака е
На килограм или на м2?

П.С. Корка е боклук - смърди и като го полееш малко с вода, уйде целата къща байно льо.
От опит ли го знаете ,или ей така?
Чух ,че залата на летище в Португалия е покрита с корк.Не вярвам ,че е боклук.
sasooooooooo - "специалист"
Krelion, имам корк в целия апартамент. Питай какво те интересува и довечера или утре ще ти напиша.
Виж горе на бутона "Търсене" напиши Корк и ще видиш,ч е има писано за него.
Krelion - специалист
sasooooooooo написа:
Krelion, имам корк в целия апартамент. Питай какво те интересува и довечера или утре ще ти напиша.
Виж горе на бутона "Търсене" напиши Корк и ще видиш,ч е има писано за него.
Интересува ме:Когато стои дълга време тежка мебел ,остават ли следи? При влачене на нещо тежко,дере ли се?Има ли промяна в акустиката(говоря за подово покритие само)?Как му се отразява влагата(апартамента е нов, чакам акт16)?Нещо по-особено по поддръжката и почистването има ли?Какво сте разливали върху него и какъв е резултата?Хлъзгав ли е като се намокри?Това за сега.Може и на ЛС.
Благодаря предварително. :)
zmeios - специалист
Като преместиш тежка мебел, или елуред, и задереш лака, остава почти невидим дефект.

Оттам след това започва да влиза вода. Попива като луд. Минава между плочите. Почва да мирише. Не се деформира (това за мен е съмнително предимство - просто означава, че повече време караш с 'дефекта' незабелязан, но после половината дъски поне са вече 'дръпнали')

Проверено в офис. Не вярвам в апартамент да е по-различно.

Ама какво да се обяснява, нали "ламината е боклук", ти вече си решил. Даже без да уточниш кой ламинат е боклук (те са, да те светна, два класа по три групи във всеки)

П.С. Като полагаш лака на място, моли се да си АДСКИ добър в покриването на 100% на всеки квадратен милиметър настилка. Тия дето са предварително лакирани и имат фуги изобщо няма да ги коментирам... А си барнал с парцала, а е влезло вътре.
Когато стои дълга време тежка мебел ,остават ли следи?
да, особено ако са на колелца.
При влачене на нещо тежко,дере ли се?
да, дере се, не трябва да се сурка нищо
Има ли промяна в акустиката(говоря за подово покритие само)?
не разбирам какво ме питаш, но комшиите продължавам да ги чувам
Как му се отразява влагата
нямал съм проблеми с голяма влага или течове на вода и незнам
Нещо по-особено по поддръжката и почистването има ли?
нищо особено, просто по-често да се прахосмукира, след което със стирка и Пропър
Какво сте разливали върху него и какъв е резултата
обичайните лекета - вода , сокове - няма проблеми. Лак за нокти изсипахме, на 97% го обрахме, другото остана в порите на лака.

Лакирай поне на четири ръце, щото кухнята ми е на 1,5г. и на места лака се поизтърка.
Така или иначе на пет години задължително се прелакира.
Хлъзгав ли е като се намокри
не повече отколкото сух. Фабрично лакирания ми прави впечатление, че по не се хлъзга. Бях в стаята с фабрично лакиран, телефона звънна в другата стая и тръгнах да бягам и когато излязах на другия корк, просто се изръсих :lol: . друг път не съм падал :lol:

Пода трябва да ти е стъкло. Всичко друго ще си личи по корка.
С корк не ти трябват килими и шушони.
Струва ли си инвестицията - да на 100%
Krelion - специалист
sasooooooooo
Много благодаря за подробните и изчерпателни отговори :)
Ще търся да го видя на живо след продължително ползване и ще решавам.
prascho - майстор
Saso дай една снимка на този под да го видим. Стана ми любопитно. :)
Виж на темата ми за спалнята, като заден фон.

Тема "Подови настилки от корк" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: