• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
Master_Kenobi - V.I.P.
Скица за ВиК не знам на какво викаш, ама аз за такова не съм чувал...
С ВиК-то и Енергото драмите са големи по принцип. Дано минеш леко...
И като казваш, че търсиш архитект... как да се разбира?! Къде и как го търсиш? Или имаш вече нещо наум.
Питай тук, ако търсенето ти е на посоки, може да излезе нещо. Архитектът е много важен!
И повече от 10 евра на кв. метър РЗП за проектиране по всички части, не приемай.
Евгений - помощник
Да, оказа се че архитектите, които имах впредвид единият е много възрастен, а другият е несериозен, вярно че искаха много малко пари, но аз ще живея до края на живота си там и ми трябва сериозен архитект. Ако имате предложения ги очаквам.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Чаакай чакай чакай. Това възрастен нищо лошо не значи, а несериозен, би ли се пояснил? Архитект да добие правото да проектира къща хич не е леко и малко и несериозно.
Лично за теб другото няма голямо значение, защото ти казваш какво, арх казва как. Разбираш ли? Няма да стане твоята къща без ти да си я нарисуваш.
zdravko_dimitrov1986 - специалист
Под скица за ВИК да нямаш в предвид нанасяне на подземният кадастър или нещо подобно.
Архитекти бол - не избързвай.
Поздрави.
Евгений - помощник
Значи подадох молба за скица за ВиК и като излезне ще я нося във ВиК Г.Малина, щото така поискаха. Нямам идея какво представлява. Дъртият архитект (73г.) ми направи впечатление само по телефона с много бавното си говорене и след като му повторих едно и също няколко пъти се получи като в оня виц - "Дядо, трябваше да докараш 11 овце, а ти караш само десет. - Да!, -Ама трябваше да са 11! -Е, да де!, -А тука са само 10!, -Е да де.... и т. н." А с другият архитект си определих среща и той не дойде, после ми звънна да каже че имал много важна работа и затова не успял, насрочихме си друга среща и след половин час закъснение дойде, което ме накара да мисля че е несериозен, а аз много мразя несериозните хора и няма да работя с него. Затова ще търся някой друг. Пак ви казвам ако имате някой добър можете да ми пратите координати.
kuuuuuul - майстор
Щом си нямаш някой твой не е лошо да намериш някой който е на ти с архитекта на общината,така ще си спестош доста проблеми.
Евгений - помощник
Архитектката на общината е изключително свестен човек, мисля че съм я спечелил за всякакви проекти. Въобще в тази община хората са страшно услужливи и приятелски настроени за разлика от общината ни в София, където постоянно ме изнудват за пари за всичко възможно и са адски груби и коравосърдечни.
tinalex - специалист
Евгений написа:
Архитектката на общината е изключително свестен човек, мисля че съм я спечелил за всякакви проекти. Въобще в тази община хората са страшно услужливи и приятелски настроени за разлика от общината ни в София, където постоянно ме изнудват за пари за всичко възможно и са адски груби и коравосърдечни.
Аз имам същите впечатления от тях.
batsande - специалист
Може и да ти е от полза, http://forum.imoti.net/read.php?17,42539,page=1 ,темата е доста поучителна въпреки ,че накрая вече се размива. Успех с проектите,ние имаме вече и разрешение за строеж но пустите финанси...

ПП Ходихме на гости на тази дама "magea", къщата им е напълно завършена и са се справили отлично- възхищавам се на такива хора като нея.
Евгений - помощник
Днес един архитект, които е много добър ми поиска 12 000лв за всичките проекти... (къща 200кв.м+малка къща 40кв.м.)
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7

Тема "Дом..." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: