Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
lenko71 - специалист
Е как с колко. Прекарваш ги с бургия за бетон 14mm и така...
ivoru - специалист
а долните скоби на бойлера няма ли да смачкат гипсокартона? ако има макар и малка кухинка, някоя плочка ще иде във вечните керамични полета...
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
.... и без това се пада зад бойлера. Що се кОсиш за нея.
chapara - майстор
Трябвало е да подсилиш местата където ляга и се подпира бойлера.Много е вероятно сега да поцепиш картона и плочките.Каквито и винтове да сложиш сега,то те ще работят на срез в тези 5 см.кухина.Повярвай ми вирях как пада бойлер 120л. по време на пълненето му в една кухня на ресторант.Там беше бетон ,картон на конструкция и фаянс.след падането (ужасна картинка,бойлера тотална щета) се направи метална рамка от дебел винкел със шпилки закрепен здраво в бетона и се изкърпиха плочките :cry:
chapara - майстор
laki1968 написа:
стига плашихте човека бе,слагай по дълги анкери и немаш грижа.......
:razz: И стой по далече от него :roll: :wink:
vidrata - специален-специалист
Ей ще ма уморите бре.Кви 10-15 см в камъка бре????То нали боилера няма да им действа на измъкване а на срязване.Сега ако вече не си направил нещо, слагай дюбелите (12 мм-ите) навий съответните винтове като оставиш да стърчат от вън не повече от 5мм и закачай бойлера.

Ааааааааа стой на страни като го пълниш :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: майтап бре.

Ааа и как в панелката забоде 12 см дюбел в 5 см стена :shock: :shock: :shock: .Или от другата страна си си закачал куртката или бойлера е стоял на 5 см от стената :lol: :lol: :lol:
LazarGanev - "Велик майстор"
Точно затова Видрич и аз се двоумях дали е майтап въпроса или истина. Ако се съмняваш, може да окачиш тъщата на единия винт - издържи ли, значи двата няма да имат проблем с бойлера. :-D
Еклектик - специалист
Бойлер, при това хоризонтален над главата ти, съвсем не е шега. Все пак между стената и картона има гипсови тампони. Но ако поръчам 25 см винтове и към края нанижа 14 мм тръбички по 5 см, за да фиксирам натягането/ естествено ще разширя отвора на плочките/ тези 5 см ще удържат ли висящия момент на бойлера. Тук бе подхвърлена идея и да се прави допълнителна носеща конструкция. Абе как такъв 100 кг звяр може да виси на тухла четворка с дюбели 8-10 см, а да не лепне на един 20 см камък.
chapara - майстор
Вие сякаш не разбирате че ще висне на картона с плочките,а не на камъка,крепежните елементи ще работят на усукване.Да в четворка може но там системата работи на срез само :shock:
Еклектик - специалист
Няма ли други решения. Ако шприцовам през дупките супер як цименза да запълня евентуалните кухини. Гледам профилите на кореспондентите, все срециалисти, а едни и същи решения. Абе никой не ми е виновен, като съм оставил за седмица трима цигани да ми направят баня. Хиляди извинения към циганите майстори във форума.

Тема "Дюбели за бойлер върху каменна стена" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: