• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
djface - напреднал
Здравейте колеги имам следния въпрос!
Имам печка с водна риза и искам да я "Облека" така да го наречем.Интересуваме какви материали са надеждни за ползване.
От снимката долу искам да обясня със:
Със 1- мисля да изидам с тухли от тия от акумлиращите печки, след това с терафлекс да шпакловам грубо а след това и с гипс
Със 2- да си направя някакъв отвор за да мога да имам достъп до буриите "кюнците"
Със 3 да сложа гипсо картон-
Можете ли да ми кажете какъв гипскартон да сложа и някаква вата,че да не се напука картона, разстоянието в най-близката точка ще е 20 см.
Трябва ли да правя някакво допълнително охлаждане на печката, или така е достатъчно.
Благодаря ви предварително!

Прикачен файл

4.JPG
Ето описанието!
4.JPG (33.14 KиБ) Видяна 3369 пъти
nikivd - специалист
Без вентилация ще умреш от студ :cold: Трябва да се сложи вентилатор да охлажда камината.
Последна промяна от nikivd на нед авг 16, 2009 1:13 pm, променено общо 1 път.
bobykafe - специалист
djface написа:
Здравейте колеги имам следния въпрос!
Имам печка с водна риза...
Някой май не чете [-X
djface - напреднал
Тя печката е в коридора и не ми трябва кои знае колко да топли. Защо трябва да слагам вентилатор да охлаждам печката:?:
nikivd - специалист
Топлината отдадена от печката къде ще отива ако не се охлажда? Нали целта е високо КПД. Не че не става ако не се охлажда.
djface - напреднал
Ами аз ще сложа решетка както съм показал на снимката-номер 2, няма ли да достатъчно за да излиза топлината.
filmatoplo - майстор
Предавам се не ме бийте :wink:
idakieff - специалист
за комина мога да ти дам един съвет преди да го затвориш вместо кюнци сложи си една нериждаема тинкостенна гофрета и направи камера над печката с гипс картон с фолио
може да си оставиш дупка за розетка в съседната стая или с въздуховоди да откараш топлия въздух кадето искаш без вентилатор пак ще ти работи разбира се и в долния край да направиш един отвори доста ще вдигнеш кпд
tinalex - специалист
Аз съм го направил така-бетонен плот на височина 40смовърху него е печката.Отдолу ми е помпата и субуфера.Изградил съм странични стени от газобетон 5см до тавана.Между тях е печката и кюнеца.Не взех гофрирана тръба че ми се видя скъпа,но с нея ще е по-добре.В долната част на страничните стени има отвори с мрежичка 15 на 20см,в горната част също 10 на 15см.Отпред от печката до тавана съм сложил плетена телена мрежичка с размер на плетката 1мм2.Ако ти се дават повече пари,може и с някоя по-скъпа мрежа-при мен е вила все пак.С проби установих че така най-добре топли-и не ми се нагряват стените на печката.Бях сложил и вентилатори на долните отвори,но ги махнах чи вдигаха много шум,а ефекта почти никакъв.Успех.
  • 1
  • 2

Тема "Колеги дайте съвет" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: