Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
merakliq - специалист
kuuuuuul написа:
И аз виждам само два варианта или го буташ и го правиш както си го измислил или събираш пари и го чакаш само да падне всякакви опити за укрепване ще са доста опасни поне така изглежда на снимките
Аз също мисля, че опитите за укрепване са излишни. Дали ще дадете мнение относно зоната между двускатния и бъдещият едноскатен покрив. Мисля зидарията да я демонтирам цялата до нивото на камъка и да я прередя отново. Сега е редена с кал.
stokie - специалист
Ако чакаш само да падне има вероятност да те надживее.Може малко да му помогнеш според мене.
LazarGanev - "Велик майстор"
stokie написа:
Ако чакаш само да падне има вероятност да те надживее.Може малко да му помогнеш според мене.
Е, да, ако падне частично и то върху него - със сигурност ще го надживее... :angel:
zmeios - специалист
Във белите държави за "случаи" като този си има надзор от противопожарните служби. Идват, отсичат "опасно е за живота" и затварят имота. Докато не се бутне опасната постройка. Има, няма пари - няма значение - щом е опасна за живота, се затваря.

Ама ние сме в Булгаристан и все сме по-хитри от другите. Все нещо далаверКа да има, все нещо тънкаж ако може.

Затова (основно) и сме се превърнали миризливия дирник на Европа.

Щото всеки е по тънкажа, а правилата и законите са за духачите.
rulom - модератор
zmeios написа:
Във белите държави за "случаи" като този си има надзор от противопожарните служби. Идват, отсичат "опасно е за живота" и затварят имота. Докато не се бутне опасната постройка. Има, няма пари - няма значение - щом е опасна за живота, се затваря.

Ама ние сме в Булгаристан и все сме по-хитри от другите. Все нещо далаверКа да има, все нещо тънкаж ако може.

Последния пост, ама грам не помага на питащия :evil:За спам-а няма да споменавам.....
Най мразя изказвания в които, заради битов проблем се стига до вината на държавата и политиците.
Днес не е слънчево...естествено, че политиците са виновни..... и държавата...
На комшията котката препиква цветята.....пак политиците и държавата.......
........и т.н......................
На който не му харесва миризливия дирник, има доста решения, като например сменяване на ароматизирани памперси на някоя чужденка срещу минимално заплащане и никакви осигуровки :-D

Иначе всеки проблем си има решение и след консултация със съответен специалист ще се намери нужното решение.....даже и в "черна" държава като нашата :)
parvev - специалист
извини ме но това не ми е много ясно какво питаш
. Решение на зоната на контакт ( с червено на проекта) между двускатния съществуващ покрив и бъдещият едноскатен покрив.
начин на стиковане ?
merakliq - специалист
rulom написа:
zmeios написа:

Последния пост, ама грам не помага на питащия :evil:За спам-а няма да споменавам.....
Най мразя изказвания в които, заради битов проблем се стига до вината на държавата и политиците.
Днес не е слънчево...естествено, че политиците са виновни..... и държавата...
На комшията котката препиква цветята.....пак политиците и държавата.......
........и т.н......................
На който не му харесва миризливия дирник, има доста решения, като например сменяване на ароматизирани памперси на някоя чужденка срещу минимално заплащане и никакви осигуровки :-D

Иначе всеки проблем си има решение и след консултация със съответен специалист ще се намери нужното решение.....даже и в "черна" държава като нашата :)
Благодаря ти, че се намеси. Мисля, че темата се измести дали покрива ще падне или няма да падне. Ясно е, че ще падне. За това искам да го разпокрия и т.н....
:|
merakliq - специалист
zmeios написа:

Нещо не те разбирам, за каква далаверка говориш??? А законите....незнам кой визираш под духачи, ако си бил потърпевш от нещо, а други са се измъкнали...незнам какво общо има това с питането ми.
merakliq - специалист
parvev написа:
извини ме но това не ми е много ясно какво питаш
. Решение на зоната на контакт ( с червено на проекта) между двускатния съществуващ покрив и бъдещият едноскатен покрив.
начин на стиковане ?
Точно така. Начин на стиковане-връзка в тази контактна зона. Благодаря!
zmeios - специалист
LazarGanev написа:
Буташ и правиш наново, когато имаш мъни.
Ето това е решението.

А другото - "как да го укрепя, как да го завия за през зимата" и прочее, е това което аз наричам тънкаж.

Толкоз от мен. Дано имате късмет и като падне това нещо, да изпочупи само някоя стара мебел, а не да пострадаш ти или членове на семейството ти.

Тема "Преустройство на "сайвант"" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: