Всички въпроси за вилата.
NeoBoss - специалист
и аз мисля за някакво подводно осветление ама за езеро. Чудя се нещо с диоти. Неможе да няма някакво "направи си сам" решение 80лв за неква си лампа ми се виждат много .
Спорд мен важното е да не загравят. Та да почнем със въпроса кои лунички или крушки не загряват много докато светят. Другото мисля че е въпрос на херметична форма със стъкло която със силикон няколко оплатнения , стъкло и къс тръба и нещо от сорда би могло да се сглоби.
pamir - напреднал
Beckooo написа:
В Баумакс има 3 лампи за 79 лв .. но за волтажа ще ви излъжа .. мисля ,че бяха 24V ..всъщност те се водят за езерце , може да ти свършат работа
Е това вече е добре - 26 лева на лампа - мерси за идеята, ще мина през Баумакс като имам път към Пловдив.

Също и идеята за херметизиране на лунички не е лоша.
jakuzi - специалист
Доколкото съм запознат по време на кофража е трябвало да поставиш телата на лампите...другото решение е без да експериментираш излишно е да се монтират лампи за Хидромасажни вани или Спа вани.Не са много скъпи , предполагам ако попиташ в Акватек ще ти предложат различни варианти...Успех.

Прикачен файл

SPA lampi.jpg
SPA lampi.jpg (6.45 KиБ) Видяна 7597 пъти
Beckooo - помощник
Значи ... малка поправка .. 3 лампи за 97 лева ;))) малка грешка с цифрите .. иначе , мисля че са 12 V . Купих ги онзи ден .. и какво да ви кажа , едната свети 20 минути и отиде ... та сега ги връщам . НЯМАТ гаранция , освен с касовата бележка 4 седмици. Иначе консумират 10W и светят доста добре,но явно не са толкова надеждни
lenko71 - специалист
На какво ги включи да ги пробваш - на колко волта. Ама го измери, трябва да е 10 - 11V когато са включени.
Beckooo - помощник
Ами те си имат трансформаторче , което си отива на 220V в контакта .. явно самите крушки са проблемни .. незнам.. другия вариант в Баумакс е 3 броя за 190 лв .. които харчат по 1 W и са нещо подобно на диодчета .. светят доста добре и те / в синьо /
lenko71 - специалист
Що не смениш само лампата на това дето си го взел с по-качествена или не става?
Beckooo - помощник
Нещо мн трудно се отваряха / те имитират камък и вътре е крушката / и направо обратно в Баумакс и си взех парите .. Интересно ми е тия ЛЕД лампи по магазините за басейни колко ще струват
chapara - майстор
Beckooo написа:
Значи ... малка поправка .. 3 лампи за 97 лева ;))) малка грешка с цифрите .. иначе , мисля че са 12 V . Купих ги онзи ден .. и какво да ви кажа , едната свети 20 минути и отиде ... та сега ги връщам . НЯМАТ гаранция , освен с касовата бележка 4 седмици. Иначе консумират 10W и светят доста добре,но явно не са толкова надеждни
А не ти ли казаха на сухо да не ги включваш,защото нямат охлаждане,Боже колко мъка има на този свят :shock:
Beckooo - помощник
chapara написа:
А не ти ли казаха на сухо да не ги включваш,защото нямат охлаждане,Боже колко мъка има на този свят :shock:
Немога да разбера за кой се имаш та говориш така ?! За какъв ме вземаш,че ще ги пусна на сухо !? В езерото са работили 20 мин , не се изказвай неподготвен , ако обичаш .

Тема "Осветление за басейн" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: