Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
angela_pk - специалист
И такааа....
След много време,дойде време и на нашата баня.
Началото ми тук при вас беше свързано точно с нея. Започна да излиза влага в детската и естествено мухъл.Вашия съвет беше-кърти.
Да ама не.Не бяхме финансово подготвени :-D . Постепенно рухнаха тоалетната,умивалника, смесителните батерии....всичко. Рекох баста и се почна.Полека лека купихме плочки,моноблок, батерии....
И в един прекрасен ден дойдоха, та ни смениха изгнилото старо прозорче с ПВЦ такова, а аз отпътувах с едното дете за няколко дни. Връщам се - мАжо изкъртил всичко без тоалетната и пода. Така, че снимки преди нямам.Вече почна да прави едно друго и ще сложа няколко снимки като за начало.
Банята е много малка 1,70/1,20. И всичко в нея е накуп :-D .
Имаме обаче един огромен проблем. Комшиите отгоре /ние сме в къща,отгоре е родата....ама....отношенията са зле.../ си ремонтираха банята преди време. Но не изкъртиха старите плочки, а лепиха върху тях :evil: . Резултата е влага на нашето таванче, а понякога откровени течове. За скриване на грозотията решихме да сложим на тавана ПВЦ ламперия,която също е купена вече. Това обаче не може да спре теча отгоре.Има ли някаква друга алтернатива за решение на проблема, освен къртене при тях, защото засега това е изключено :sad: .

И не на последно място-стискайте ми палци,че съм на ръба на нервна криза....10 дена е това чудо в банята :x /като междувременно я ползваме/...мАжо работи бавно,щото е след работа :roll: ...аз му дишам във врата :lol: ....той се нервира на мене...Мила семейна картинка. Вчера рече на щерката-ела прибери майка си,да я не вкарам тука у тесното.... :-D
mim - специалист
ако с блага дума не става с комшиите отгоре:

правите банята, дръпвате на тавана 1 латекс, застраховате (застраховката е 10на лв), чакате 1 хубаво петно теч, изтропвате ги на застрахователите и ги оставяте да се оправят

иначе имаше там едни места в общината, отговарящи за тия неща, на които също може да се оплачите и след много мъки моооже и да стане нещо

ламперията и да скрие теча, друго добро няма да направи, ще забави съхненето и мухълът ще изпълзи по-бързо

а онова което пък изобщо не се вижда... да не ви слязат някой ден техните тоалетна и мивка на вашия етаж
tassel - специалист
Проблема с теча и влагата най-вероятно е от водопровода или мръсния канал(сифона), а не от това, че са нелепили новите върху старите плочки. :)
angela_pk - специалист
Ето снимките. Всяка стена е на свое мнение засега :-D .Все пак живеем там и се използва...доколкото и както може :sad: .Гледам да не намирам много кусури, да не ми покажат червен картон :lol: .

Това е над вратата.Кафявите петна са от лепило.Имахме едни тъпи пластмасови платна.
Изображение

Това е срещу вратата, над прозорчето.Тръбите са на парното.Тъмния цвят е от нещо, с което мъж ми обработва тавана преди много години.В момента е сухо и няма влага.
Изображение

Това е пак там,но в левия ъгъл при канализационната тръба, която е почти скрита вече...
Изображение
Изображение

Тук е разширителния съд на парното, но е вече скрит.
Изображение

На лявата стена вече има плочки донякъде :sad:
Изображение

А тук даже се вижда хидроизолацията. Голям зор, докато убедя мАжо, че това си требе.... :-D .Купихме ТЕРАЗИД GT-11 5кг-около 16лв.
Изображение

Махнахме старите тръби,сложихме полипропиленови и тука вече е подготвено за душ.
Изображение

Тук ще бъде мивката,но предстои още малко къртене, защото досега бяхме с висок ботуш отдолу, а сега ще бъде полуботуш /за пестене на място/
Изображение

И докато навсякъде придобие този приличен вид....
Изображение

....ще бъде мнооооого мъка.... :wuah:
Изображение
/и платната от тавана влязоха в употреба :x /
angela_pk - специалист
Ето докъде стигнахме засега...

кутията, с която опаковахме разширителния съд на парното
Изображение

гадната канализационна тръба е вече скрита
Изображение

новия душ
Изображение

Изображение

новата чешма /все още без умивалник/
Изображение

новата тоалетна
Изображение

Изображение

съпружеството подготвя основата за таванчето
Изображение
Изображение
Изображение

сифона
Изображение

тръбите на парното, които чакат да бъдат обработени и боядисани
Изображение

и вратата, която.....съм решила да изрисувам /след като оправиме дръжката разбира се/.Приемам идеи за рисунката, цветовете...всичко ,което ви дойде на ум. Порових тия дни за подходящи картинки, но нищо не харесах... :sad:

Изображение

Чакам критиките :-D и идеите за вратата :?
mim - специалист
идеи за вратата: залепвате декоративни профилни летвички и боядисвате в бяло :-D
silllveto - Майсторица
Честита баня и дано я ползвата безпроблемно. Ако тече отгоре и не можете да се разберете културно, обясни на родата, че ще им резнеш и запушиш тръбата и да си я изкарват отвън :evil: :wink:

За вратата мисля като Мим, но понеже знам, че си талантлива реших да ти пусна какво открих като идейки, защото не знам какво ти харесва и как я виждаш :)

Прикачен файл

01[12].jpg
01[12].jpg (23.57 KиБ) Видяна 15046 пъти

Прикачен файл

465136155_0a0e4ee033.jpg
465136155_0a0e4ee033.jpg (117.75 KиБ) Видяна 15046 пъти

Прикачен файл

Bathroom_door.jpg
Bathroom_door.jpg (66.74 KиБ) Видяна 15046 пъти

Прикачен файл

BlueBath300h.jpg
BlueBath300h.jpg (9.13 KиБ) Видяна 15046 пъти

Прикачен файл

php_2.jpg
php_2.jpg (17.98 KиБ) Видяна 15046 пъти
silllveto - Майсторица
и това

Прикачен файл

vrata3.jpg
vrata3.jpg (40.26 KиБ) Видяна 15041 пъти

Прикачен файл

Re-exposure%20of%20151%20003(4).jpg
Re-exposure%20of%20151%20003(4).jpg (13.78 KиБ) Видяна 15041 пъти

Прикачен файл

BlueCountryDoorHangar_Belle.jpg
BlueCountryDoorHangar_Belle.jpg (20.82 KиБ) Видяна 15041 пъти

Прикачен файл

3758209841_e86cf86d10_o.jpg
3758209841_e86cf86d10_o.jpg (24.01 KиБ) Видяна 15041 пъти
angela_pk - специалист
Аау, влюбих се в жената в синьо..
Благодаря silllveto. Макар, че ще ми е малко сложно. Ще се поогледам още малко и ще рашавам. Нищо не ми пречи да пробвам обаче. А какви са тия профилни летвички :?
silllveto - Майсторица
Виж тук :)
http://www.napravisam.bg/index.php?id=visuals&sid=1

Не знам дали са тези, но мисля че стават за баня. А по-нагоре в разделите във форума се коментират и цели панели за вратите. Но не знам дали стават за баня и колко е рентабилно :?
ето

Тема "Нашата баня" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: