Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
Здравейте на всички!
От няколко месеца насам(от началото на отоплителния сезон) имам доста гаден проблем с комин от който мирише на пушек.Живея в апартамент.
Няма напуквания или да излиза дим от някъде. Казаха ми, че това е така понеже не е измазан вътрешно и просмуква през фугите между тухлите и външната замазка.Има ли начин без да събарям комина и да го изграждам наново да изолирам по някакъв начин тази миризма.
крум - специалист
Това само от тази година ли е?
При родителите ми един идиот си посади сателита в комина и... пушеше през ключа за лампите, през касата на вратата, през снадките на тапетите...

Та идеята ми е да проверите първо дали не е запушен кoмина.
Последна промяна от крум на ср яну 10, 2007 6:12 pm, променено общо 1 път.
Миризмата се появи когато комшиите от долния етаж решиха да преместят камината. Комините когато ги чистиха лично бях там.
todorov - помощник
Комините в панелните апартаменти обикновенно пушат и мирашат от фугите и от неуплътнена или отворена розетка. Ако не използуваш комина те съветвам да уплътниш розетката със стъклен шнур ф4 (ф5) към отвора на панела и можеш да го фугираш със силикон. Капака на розетката също със силикон. А ако го използуваш използвай нещо друго вместо силикона.
След това си измажи добре фугите на комина.
Шнур се продава като резервна част за уплътняване на вратички на печки - тип камина.
Надявам се да си решиш толкова лесно проблема.
ARTU - специалист
При мен димът идваше от една от розетките за ключа за лампите в коридора.
Благодаря за добрия съвет Тодоров, но апартамента е тухлен и розетката е уплътнена добре и не се виждат никакви напуквания или фуги. Взех да се чудя дали няма някакъв вид фолио непропускваемо и да го облепя с него. Ако някой е чувал за такова фолио моля да каже какво представлява или ако има някоя друга идея за справяне с този проблем.
Благодаря предварително.
todorov - помощник
Има няколко вида такова фолио, но ще загубиш ефекта на затопляне от доните съседи /ако палят печки/. Коминното се загрява до максимум 40- (50) градуса. Има стъклен план с едностранно алуминиево фолио и дебелна от 0,5 до 2 мм, също така можеш да използваш ламинирания студопор (стериопор или както там се назовава от различните хора). Той е с дебелина около 5 мм. Има някъде в сайта -мисля на началната страница "да си направим сами камина"- виж нея статия. Мисля, че ще ти помогне. Пак ти напомням- облепиш ли коминното тяло с изолатор губиш подарена топлина. Успех
jorjo - напреднал
Във връзка с панелните блокове, техните комини имат ли премивавания. Имам проблем- пушека се връща обратно. И сечудя дали кмина е запушеен......... или....... и ако има преминавания как да го отпуша. Благодаря предварително, но побързайте с отговора защото студувам :?
sanig - специалист
При нас се появи същия проблем с миризмата и пушека.Ние сме в къща и комина го ползваме само ние. Всяка година се чисти ,т.е стараем се да го поддуржаме. От два -три месеца обаче е ужас :като се запали парното излиза дим от стената и от ключа за лампите. Приемам всякакви идеи

Тема "Проблем с комин" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: