Нищо му няма, много си е добре монтажа.Когато се монтира всичко в стоята и се заживее, изобщо няма да обръщаш внимание на канала.Аз съм твърдо за външен монтаж на пакета.
Време е за месечния отчет.
Малко по малко напредваме.
Може да се каже че 3 стаи са почти готови вече.
Спалнята и боксониерата са мебелирани, детската още си чака мебелите (поръчани преди 50 дена с договорена доставка след 30 дена )
Иначе тия дни жена ми монтирала съвсем сама всички первази на детската и спалнята, научи се да работи със дрелката и зегето (де ще иде като ме няма

Аз докато си бях в къщи свърших няколко неща:
=Коридора - вдигнах 11 см нивото - 5 см фибран + 6 см замазка ц:п 3:1 + рабицова мрежа(сам + 1 мургав братчед за общ работник да бърка).
Сложих няколко м2 ГГ там където ще е пералнята в коридора и налепих 2 стъпала на прехода между двете къщи
=В боксониерата - окачихме горния ред кухненски шкафчета (жената беше сглобила цялата кухня предварително), после позабърках няколко кошчета СМ16 а тя налепи и фугира плочките. Нейно дело беше и поставянето на водобранната лайсна и на лайсните между модулите шкафчета
=ЕЛ - междувременно брат ми довърши поставянето на всички ел ключове и контакти навсякъде де бе останало.
Мина и така наречената "лаборатория" за ел. системата (изисква се за въвеждане във владение) Брат ми се е постарал, всичко си работи перфектно, ДТЗ, съпротивления и т.н. Дадоха ми протокол.
Само мълниезащита нямам, ама нямам намерение и да имам. Ако се заядат за ВВ - слагам временно 2-3 пърта, после ги режа и махам, това е

= перделъци - купихме и монтирахме навсякъде (без дневната).Неочаквано много пари глътна това перо....

= Техника - взехме печка (най евтината Амика понеже ще е за тъщата), абсорбатора за нея струваше почти колкото печката, 500м3/час, италиански (не остана време да го монтирам преди да тръгна), пералня 6 чувство Whirlpool зa 9kg (6 год.гар-я), микровълнова, хладилник Либхер (5 г.г-я) 144 см висок понеже се пада да е под климатика. До него е предвиден и фризер Либхер със същите габарити.
Всичко е изпробвано и работи, вкл. и двата бойлера.
=Купихме и душкабина и хидромасажна вана за 2 от баните. Последната седи изтопосана засега сред безпорядъка в дневната стая, която се заформя да стане най-късно, някъде около Коледа.
Седи там понеже ще ми се наложи да разбивам доста плочки в банята на 2-я етаж за да върна ел кабела на място удобно за свързване с ХМ вана (първоначално бяхме предвидили ХМ душкабина и затова изведохме кабела в далечния ъгъл, ама си променихме намеренията)
Инак душкабината я монтирахме донякъде, като корито и рамка само. Като се върна - ще я довършим и със стъклата. Коритото за по-добра плътност го изпълнихме изцяло отдолу с парчета подов фибран залепени с ПУ пяна за ТИ Церезит СТ84. Смятам стана ОК, не е като кухо отдолу като стъпиш.
Използвах остатъка от флакона да лепна няколко парчета фибран на хастарната мазилка отвънка. Направо съм втрещен - супер резултат - нема мърдане тоя фибран братче, здраво нещо е тая пяна.

= накупиха се и душове и всякакви други аксесоари за всички бани, ама де ти време за монтиране. Колкото да монтирам паравана от алуминий и поликарбонат (от Метро) на 1-та баня обаче остана.
= кладенеца - изгоря ми китайчето, а скоро след него и едно подобно помпено творение собственост на брат ми. Викам - няма да става така - бях се засилил да вземем потопяема Грундфос или Вило, ама същия ден жената надмина всякакви бюджетни лимити за пердетата, та се спрях на 1 италианска потопяема помпа за 400лв от Ранчо ( 2 год гаранция). Да чукам на дърво - работи прекрасно засега. Водопроводчика я изведе с дебела полипропиленова тръба от кладенеца с 2 извода над земята и сега с 2 маркуча за 40 мин изпразвам кладенеца (около 2м3 вода)
Другата година правя тръбната разводка из двора, слагам хидрофор с балон, акумулиращ съд 500-600 л. и съм готов.
Изгори ли и тази жабарска помпа, следващата ще е само Грундфос, нищо друго.
=Акт 15(въвеждане във владение) - всичко е подписано, попълнено и готово за подаване във общината. С 1 изключение само - ВИК проектанта е на почивка в Турция

= ее, все пак се мобилизирахме и успяхме да намерим 2-3 дена да прескочим за малко загар до Златните, 80 лв двойна стая в 4* хотел all inclusive - да живее кризата!

Та - понапреднаха нещата, живот и здраве към края на Септември ще се местим и продължаваме работата на място. Жената държи да бъдело по пълнолуние, бабини деветини мене да питаш, ама ще я уважа.