• 1
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 45
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
EDI - майстор
Нищо му няма, много си е добре монтажа.Когато се монтира всичко в стоята и се заживее, изобщо няма да обръщаш внимание на канала.Аз съм твърдо за външен монтаж на пакета.
pipbel - майстор
Отдавна не съм пускал нищо тука.
Време е за месечния отчет.
Малко по малко напредваме.
Може да се каже че 3 стаи са почти готови вече.
Спалнята и боксониерата са мебелирани, детската още си чака мебелите (поръчани преди 50 дена с договорена доставка след 30 дена )
Иначе тия дни жена ми монтирала съвсем сама всички первази на детската и спалнята, научи се да работи със дрелката и зегето (де ще иде като ме няма :wink: ), само флекса съм и забранил да пипа.
Аз докато си бях в къщи свърших няколко неща:
=Коридора - вдигнах 11 см нивото - 5 см фибран + 6 см замазка ц:п 3:1 + рабицова мрежа(сам + 1 мургав братчед за общ работник да бърка).
Сложих няколко м2 ГГ там където ще е пералнята в коридора и налепих 2 стъпала на прехода между двете къщи
=В боксониерата - окачихме горния ред кухненски шкафчета (жената беше сглобила цялата кухня предварително), после позабърках няколко кошчета СМ16 а тя налепи и фугира плочките. Нейно дело беше и поставянето на водобранната лайсна и на лайсните между модулите шкафчета
=ЕЛ - междувременно брат ми довърши поставянето на всички ел ключове и контакти навсякъде де бе останало.
Мина и така наречената "лаборатория" за ел. системата (изисква се за въвеждане във владение) Брат ми се е постарал, всичко си работи перфектно, ДТЗ, съпротивления и т.н. Дадоха ми протокол.
Само мълниезащита нямам, ама нямам намерение и да имам. Ако се заядат за ВВ - слагам временно 2-3 пърта, после ги режа и махам, това е :!:
= перделъци - купихме и монтирахме навсякъде (без дневната).Неочаквано много пари глътна това перо.... :cry:
= Техника - взехме печка (най евтината Амика понеже ще е за тъщата), абсорбатора за нея струваше почти колкото печката, 500м3/час, италиански (не остана време да го монтирам преди да тръгна), пералня 6 чувство Whirlpool зa 9kg (6 год.гар-я), микровълнова, хладилник Либхер (5 г.г-я) 144 см висок понеже се пада да е под климатика. До него е предвиден и фризер Либхер със същите габарити.
Всичко е изпробвано и работи, вкл. и двата бойлера.
=Купихме и душкабина и хидромасажна вана за 2 от баните. Последната седи изтопосана засега сред безпорядъка в дневната стая, която се заформя да стане най-късно, някъде около Коледа.
Седи там понеже ще ми се наложи да разбивам доста плочки в банята на 2-я етаж за да върна ел кабела на място удобно за свързване с ХМ вана (първоначално бяхме предвидили ХМ душкабина и затова изведохме кабела в далечния ъгъл, ама си променихме намеренията)
Инак душкабината я монтирахме донякъде, като корито и рамка само. Като се върна - ще я довършим и със стъклата. Коритото за по-добра плътност го изпълнихме изцяло отдолу с парчета подов фибран залепени с ПУ пяна за ТИ Церезит СТ84. Смятам стана ОК, не е като кухо отдолу като стъпиш.
Използвах остатъка от флакона да лепна няколко парчета фибран на хастарната мазилка отвънка. Направо съм втрещен - супер резултат - нема мърдане тоя фибран братче, здраво нещо е тая пяна. :!: :cool: Определено ще я ползвам Септември за външната ТИ. Никакви тераколи и подобни, САМО пяна.
= накупиха се и душове и всякакви други аксесоари за всички бани, ама де ти време за монтиране. Колкото да монтирам паравана от алуминий и поликарбонат (от Метро) на 1-та баня обаче остана.
= кладенеца - изгоря ми китайчето, а скоро след него и едно подобно помпено творение собственост на брат ми. Викам - няма да става така - бях се засилил да вземем потопяема Грундфос или Вило, ама същия ден жената надмина всякакви бюджетни лимити за пердетата, та се спрях на 1 италианска потопяема помпа за 400лв от Ранчо ( 2 год гаранция). Да чукам на дърво - работи прекрасно засега. Водопроводчика я изведе с дебела полипропиленова тръба от кладенеца с 2 извода над земята и сега с 2 маркуча за 40 мин изпразвам кладенеца (около 2м3 вода)
Другата година правя тръбната разводка из двора, слагам хидрофор с балон, акумулиращ съд 500-600 л. и съм готов.
Изгори ли и тази жабарска помпа, следващата ще е само Грундфос, нищо друго.
=Акт 15(въвеждане във владение) - всичко е подписано, попълнено и готово за подаване във общината. С 1 изключение само - ВИК проектанта е на почивка в Турция :x и няма кой да го разпише. Ба си, това ще ме забави поне месец. :evil:
= ее, все пак се мобилизирахме и успяхме да намерим 2-3 дена да прескочим за малко загар до Златните, 80 лв двойна стая в 4* хотел all inclusive - да живее кризата! :-D

Та - понапреднаха нещата, живот и здраве към края на Септември ще се местим и продължаваме работата на място. Жената държи да бъдело по пълнолуние, бабини деветини мене да питаш, ама ще я уважа.

Прикачен файл

dvor.JPG
Кучо му е голям кеф да препуска из двора
dvor.JPG (65.51 KиБ) Видяна 4693 пъти

Прикачен файл

Kuhnia boksoniera.jpg
Kuhnia boksoniera.jpg (40.76 KиБ) Видяна 4693 пъти

Прикачен файл

Boksoniera2.jpg
Boksoniera2.jpg (40.06 KиБ) Видяна 4693 пъти

Прикачен файл

Boksoniera 1.JPG
Boksoniera 1.JPG (41.99 KиБ) Видяна 4693 пъти
pipbel - майстор
Ето и детската и част от спалнята.

Прикачен файл

Spalnia.jpg
Spalnia.jpg (34.15 KиБ) Видяна 4689 пъти

Прикачен файл

Spalnia2.jpg
Spalnia2.jpg (28.28 KиБ) Видяна 4689 пъти

Прикачен файл

Detska 1.JPG
Detska 1.JPG (17.89 KиБ) Видяна 4689 пъти

Прикачен файл

detska 2.JPG
detska 2.JPG (25.69 KиБ) Видяна 4689 пъти
pipbel - майстор
Дневната засега е като склад, безброй натурии, вкл. и една ХМ вана.

По нея и коридорите ме чака мнооого работа още. :sad:

Прикачен файл

Koridor.JPG
Koridor.JPG (28.74 KиБ) Видяна 4683 пъти

Прикачен файл

Koridor2.JPG
Koridor2.JPG (34.53 KиБ) Видяна 4683 пъти

Прикачен файл

Dnevna 2.JPG
Dnevna 2.JPG (29.39 KиБ) Видяна 4683 пъти

Прикачен файл

Dnevna.JPG
Dnevna.JPG (28.31 KиБ) Видяна 4683 пъти
rulom - модератор
pipbel написа:
........
=Купихме и душкабина и хидромасажна вана за 2 от баните. Последната седи изтопосана засега сред безпорядъка в дневната стая, която се заформя да стане най-късно, някъде около Коледа.
Седи там понеже ще ми се наложи да разбивам доста плочки в банята на 2-я етаж за да върна ел кабела на място удобно за свързване с ХМ вана (първоначално бяхме предвидили ХМ душкабина и затова изведохме кабела в далечния ъгъл, ама си променихме намеренията)
.............
Понеже мернах, че нямаш още външна ТИ, та да ти дам идея за кабела на ваната.
Не знам разположението на банята, но ако има външна стена кабела може да излезе от където ти е нужно и по стената да се отведе до банята.Там само една дупка през плочките и готово :)
Това е само идея, прецени си разположението и ако има възможност ще избегнеш къртенето :wink:
Master_Kenobi - V.I.P.
Браво, докторе! :) Ти успя! Вече прилича на дом! :)
pipbel - майстор
rulom
Идеята не е лоша. Ама в моя случай не е приложима.
Ето виж на снимката трасето по което ще се наложи да върна кабела за да го подготвя за свързване към ХМ вана. Хем ще ми остане и достатъчна резервна дължина. 7-8 плочки да разбия - не е проблем, аз попридобих малко самочувствие напоследък в тая сфера.
Това което ме притеснява е че ще се наложи да пресичам тръбите за водата (линията на фриза) :sad:
Може би все пак е по добре да изведа кабела над тях ? :?
Браво, докторе! Ти успя! Вече прилича на дом!
Кеноби, мерси
С едно уточнение - заприлича малко вече на къща за обитаване, не и на дом все още.
Мнооого хляб имам да ям и доста работа още ме чака докато стане дом.
= Отвътре - все още ме чакат да ги завърша коридори, 34 м2 битовка в приземния етаж, таванска стая на 2-я етаж + 1 спалничка долепена до дневната на 1 етаж (няма да се катеря нагоре на стари години я) И магазина ме чака да се обзаведе и пусне в действие. Соларната система също остана за другата година.
= отвън - цокли и облицовките им (ТИ другия месец ще е само над цоклите), инфраструктурата (тръбна система) на двора, навес до кладенеца с беседка, чешма и барбекю, гараж, малко покрито басейнче 2.5 Х 3 или джакузи (не съм решил още), изкуствено езерце, пътеки, оградите не съм оправил още и т.н. и т.н. Край нямат задачките..... поне 2 години още занимавки имам

Прикачен файл

Resize of SS850224.jpg
Resize of SS850224.jpg (19.78 KиБ) Видяна 5515 пъти
pipbel - майстор
Дойде ми една луда, ама не и непрактична идея.
Така и така ще ми се наложи да разбивам да връщам тоя кабел - що пък да не си поиграя малко със стъклокерамика, хем ще скрия следите :-D

Едно такова делфинче би седяло супер в синята баня над ХМ-та вана :cool:

Междувременно оня ден доставили част от мебелите за детската и жена ми днеска се заела да ги сглобява.
Като че ли добре се справя

Прикачен файл

Resize of SS851522.JPG
Resize of SS851522.JPG (67.02 KиБ) Видяна 5310 пъти

Прикачен файл

Resize of SS851521.JPG
Resize of SS851521.JPG (58.98 KиБ) Видяна 5310 пъти

Прикачен файл

8951584053.jpg
8951584053.jpg (15.35 KиБ) Видяна 5310 пъти
pipbel - майстор
vidrata с тоя си пост напълно затвърди представата ми за тебе като бледо подобие на Стоичков - добър в занаята, но кух в главата.

На хора с мангалски речник и манталитет нямам намерение да отговарям.

PS Модераторите могат да го изтрият това (след като го види vidrata)
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Не съм наясно с разположението, та прости, но тази нарисуваната хоризонтала за кабела, ако е в ниското, не минава ли зад ваната?
  • 1
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 45

Тема "Строителство - епизод 2" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: