Всичко за дърводелството
shadowman - майстор
Не съм пробвал за да дам точен отговор.
sasooooooooo - "специалист"
Знаеш ли, така ще направя на моето легло и ако заскърца обещавам да напиша :)

ivo_cool, до къде стигна?
Видя ли моята тема? Можеш да си откраднеш нещо за себе си :-D
invizitor - специалист
sasooooooooo написа:

А ако на сглобките между детайлите се капне по малко силикон какъв ще е ефекта? Питам сериозно :?
няма много ефект от силикона.по-добре му капни ц-200.ще заздрави до някаква степен,но ще бъде трудно за разглабяне,ако това се наложи някой ден
vasilev - специалист
Със силикон или лепило не съм пробвал но с парченца някакъв по-плътен плат който е в цвета на спалнята да не бие на очи става идеално.Просто се изрязва по челото на царгата залепва се и като прибере механизма към таблата комшийте изобщо няпа да разберат какво правите.
choko - специалист
Търся спалня за 164х190 за еднолицев матрак.
Моля специалистите да се произнесат как да закрепя табла на тази основа http://www.genomax.eu/brands.php?brand= ... =13&gal=27
За табла гледах в практикер дървени плоскости от бор и ела (слепени) 2000х400х18 (мисля да е бор заради по ниското тегло)
Моля за вашите идеи.
Моята е да закрепя таблата с болтове на няколко места за горната греда като подложа отзад метална планка по височината на плоскоста както и от вътрешната страна на гредата. Притеснениявам се таблата да не полегне при натиск или да не се получи прекомерно натоварване на носещата греда на основата (леглото)
shadowman - майстор
Можеш да ги свържеш с коларски болтове или свързващи (каквито ползваме за мебелите), но ще трябва да взимаш допълнително болтове, че са къси.
printmaster - помощник
Аз си направих нещо съвсем просто, но функционално. Таблите са на панти и се отварят на горе.
Изображение
Изображение
Изображение

струваше ми някъде около 200 лв
sasooooooooo - "специалист"
Дай повече снимки на "пантите дето се отварят".
Матрака от къде ще диша?
shadowman - майстор
Панти средно рамо или полупокрит кант, и трябва да има дупки по фазера, че ако матрака е дунапрен става лошооо.
printmaster - помощник
"Матрака" представлява две парчета дунапрен 15 см. Пантите са Lama пп кант. За сега не съм забелязъл да има проблем с дунапрена.
Ако се наложи ще пробия отвори в таблите.

Тема "разкрой на спалня" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: