• 1
  • 2
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
Emerald - модератор
Еее, круме, малко е, но в случая тоалетната ти чиния е огромна. С малко по-компактни размери на тоал. чиния и мивката, вариантите които нахвърлях са изпълними.

Изображение

Изображение
крум - специалист
Тази схема я направих само да се види, че първоначалната идея е непостижима и дори да се реализира, ще е напълно нерационална.

Моноблок под 66 сантиметра аз лично май не съм виждал (не че и много съм се заглеждал), но виж - за малка тоалетна чиния мога да кажа :)
48 см, ако не се оливаш с цените. 47 - най-малкото, което ние успяхме да намерим, но вносители така и не намерихме за него.

Тази първата, която си пост-нала е около 66 см дълбока. Нищо, че изглежда малка :) Втората е около 58 см.
Разликата между дълбочината при тоалетните чинии е от разстоянието от капака до стената. Останалото е стандартно - от дупките за капака до предната част на тоалетната чиния е 43 см.

Както вече казах, идеите са много интересни. Искам да ги видя на осъразмерени чертежи.
Emerald - модератор
48 ли казваш? На последната схема идва към 44... :? И малко по-напред да дойде, не би трябвало да е фатално. Между другото, може да се измисли вариант тоалетната чиния към горния десен ъгъл... :?

С такива миниатюрни бани трябват много точни сметки до всеки милиметър и най-компактните възможни техники. :?
Emerald - модератор
П.с. Емералд,
Идеята с фалшивия прозорец е супер. Това разпределено в санитиметри как ще стои? Интересно е да се види в осъразмерен чертеж.
Ще ми е много труден осъразмерен чертеж, т.к. чертая (рисувам) на ръка и ще отнеме доста време в изчисления на мащаби. Но...по мои изчисления стеничката така на четежа трябва да е към 30 см. Ако прозореца стига до другата ъглова ниша горе (на схемата ми прозореца е по-малък отколкото е всъщност), то там също може да се направи второ фалшиво крило. :? Двете крила са наполовина по-малки от истинския, но като цяло ще образуват голям трикрилен прозорец. :? Освен визуалния ефект, ще има и доста повече естествена светлина отразена в огледалата на фалшивите крила.
mkstoianov - напреднал
Здравейте !
Газовия бойлер е с размери 600-400-250
Прозореца е с размери 600-300 и ще е високо така че не смятам че ще пречи на каквото и да било.Вторият източник е слънчеви бойлери.
ВИК-то ще е напълно ново то цялата баня ще се зида само стената с вратата си е там.Става като пристроика.
крум - специалист
мкстоянов:
Това според мен не би трябвало да налага 2 смесителя в банята. Аз също мисля как да вържа 3 източника на топла вода в една инсталация: слънчеви панели, камина с водна риза и електрически бойлер.
Да разбираме ли, че на прозореца може да му се променя мястото?

Емералд:
Аз ползвам една малка и бърза програмка, за да си ги нахвърлям нещата и да видя кое, колко и къде. Тя няма почти никакви екстри, както и много малка библиотека, но основните фигури ги има и може да им се променя размера.
Казва се roomaranger :http://roomarranger.com/

Като гледам даже в новата версия има бая неща, ама искат регистрация след 30-тия ден.
mkstoianov - напреднал
Круме здравей!
Доколкото знам газовите бойлери са на принципа на разхода(има ли разход има пламък) така че без втора батерия смятам че няма да стане,но ако се сетиш за нещо...........
Емералда току що свалих програмката и ще я използвам
крум - специалист
Газовите бойлери дали отчитат и до колко да загреят температурата, или само отчитат нарастване на разхода?
Ако има такова отчитане, можеш да сложиш водата от слънчевия панел да захранва газовия бойлер.
mkstoianov - напреднал
да има терморегулатор с който можеш да нагласяш градусите от 20 до 70 по този начин икономисваш газ като го сложиш на 35-40 и не разхлаждаш водата.
  • 1
  • 2

Тема "Погледни и...промени" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: