• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8
Работа с гипскартон за напреднали.
emil_v r - майстор
Тия колони , ще ги облицовам с тези камъчета .

Основата - гипс , гипс , гипс ! Лошо.
Ще има доп. укрепване , по даден вече съвет , ще ги опаша ссс ст. тел,
два тела на плоча .

Споделете от кои грундове сте доволни за случаят , и вариянти за оформяне на ъглите ( знам 3-4 ) , но не ми харесват .

Ако няма МЪРМОРКОВЦИ , и критики , ще го направим като тема - учител -
Направи сам , със снимки .
Много снимки .
Дайте и линкове , и кв'от да е източници за инфо,
Рокуел естеств. е с предимство.

Прикачен файл

DSC0859888.JPG
DSC0859888.JPG (62.08 KиБ) Видяна 11380 пъти

Прикачен файл

DSC08571111.jpg
DSC08571111.jpg (59.88 KиБ) Видяна 11380 пъти
laki1968 - специалист
ква големина са,предполагам че не са на малки плочици??? занеси ги да ти оформят ъглите на машина под 45гр. да не се мъчиш с шлаифа........те чорбаджийте ш си платат за тва
emil_v r - майстор
Чакай градски , че не съм показал снимка да се видят добре ...

На гъвкава хартиена основа , като стъклените забасейните.
Аз си имам голяма машина , но под 45 град. няма да паснат , понеже - виждаш...
Дозайнерът каза -една зад друга без пилене и 45 гр.( лицевата да крие ръба на страничната ) , ноо си е грозно.
Бе , ти като си майстор , ще кажеш , че няма начин да не може , де :)

Прикачен файл

DSC08568.JPG
DSC08568.JPG (86.26 KиБ) Видяна 11348 пъти

Прикачен файл

DSC08569.JPG
DSC08569.JPG (128.8 KиБ) Видяна 11348 пъти
SHL - специалист
Емо, според мен пиления ръб не върви на камък. Виждал съм, а и съм правил - не стои добре.
Защо не се подсигуриш и не махнеш гипса от колоните?! Измажи ги със здрава мазилка и залепи спокойно камъка с теракол - флекс. Не мисля, че ще ти трябват телчета за този камък. Не съм сигурен какъв е точно модела, но ако е от тези леките изкуствените, няма да имаш грижи и по гипса. Въпроса е, че има камъни от по 2см. уж изкуствени, но пак си тежат доста.

ПП. Са да не вземеш и да го фугираш накрая? :sweet:
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Колкото по-мисля... слушай здизайнера. Нема друг начин.
laki1968 - специалист
убаво де ,щом има дизайнер кво има да му мислиш,реди как ти каже и си питай дедовия.....па кво стане-той си носи отговорноста,още повече е и по лесно без пилене
SHL - специалист
.....и вариянти за оформяне на ъглите ( знам 3-4 ) , но не ми харесват .
Сетих се за едно красиво оформяне на ъглите, но ако го направиш него ще се наложи да вдигнеш цената за труд поне два пъти! :razz:
Имам предвид разминаването по четирите ъгли на колоната на камъчетата - тип зидария. Всяка мрежа с камъчета по ъгъла ще трябва да си я обработиш с ъглошлайфа, като парчетата трябва да се редуват късо с дълго. Със съседната страна на колоната го правиш същото и после ги лепиш като конструктор Лего. Според мен това ще бъде ефектно и красиво, но времето за работа ще се утрои, тъй като трябва да смяташ и да режеш много точно, поради факта, че този тип камък не се фугира и фугите трябва да са абсолютно точни!!!
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Ne stawa s /кирилицата/ не стъава така. обаче, ако си изработи единични ъглови...
Ако е на мен, тъй ще е. Ама ще е готово за края на света.
SHL - специалист
Да, сега видях размера на "плочата" и колоната. Прав си. Просто си разглобява няколко пана и си ги реди ( като мъниста :jg: ) по ъглите, като си презастъпва редовете.
rockwall - майстор
я да кажа и аз нещо

първо - тва не са изкуствени камъни, но се съмнявам, че тежат чак толкова, че ГК-то да не ги издържи, ако се залепят като хората.

Розовият грунд (не знам фирмата) е много як - аз мазах върху блажна миналото лято и сигурно ще хване.

Не е зле да шибнеш на някое и друго място по някой дъбел за да хванеш мрежата през картона в бетона де......

Не знам хартията на ГКто колко ще държи към гипса :? Ако се фугира и стъпят на земята би трябвало да си носят сами тежестта.

За ГК досега само гипсови съм правил.

Тези на снимката са такива.

Иначе за ъглите - ако дизайнерът не приема ъглите да се оформят с дървени (MDF, метални и тн) лайстни, за да се прикрият гладките страни, единственото стилно решение, което бих предложил е крайните камъни да се начукат с длето или тесла, за да нямат равна странична част. 45' совото рязане няма да ви спаси, защото камъните са с различна дебелина и ще им се вижда гърба.

Начукването трябва да стане преди монтажа - подострена с шлайф стара отвертка и чук и сте готови

слагам и схема, за да е по-ясно

Прикачен файл

1.jpg
1.jpg (72.81 KиБ) Видяна 11283 пъти

Прикачен файл

za emo.jpg
za emo.jpg (30.88 KиБ) Видяна 11283 пъти
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5