Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Shivarovo - напреднал
какво представлява кинетронирането на високоволтови кабели
John - специалист
Това е,изпитване с повишено напрежение на съпротивлението на изолация.Един вид много мощен мегаомметър.При нови кабели то е 3 пъти номиналното/доколкото си спомням/.Ако те интересуват подробности ще попитам за по-точни данни.
lyki - специалист
Кинетрона е един голям и много по мошен мегер, с който се мери изолацията на кабели ,изолатори трансформатори по високата част.
fikata - майстор
КЕНОТРОНИРАНЕ -то е изпитване с повишено напрежение. /Високоволтово изпитване с изправено напрежение за кабелите с напрежение над 1000V/
Апаратът, с който се извършва това се нарича КЕНОТРОН.

Кенотрон е също и вид радиолампа/ за изправяне на променлив ток/
От там апарата носи наименованието си...
duudah - напреднал
Както каза някой по-рано, пише се кенотрониране

Изпитване на кабели, защитни средства и като цяло съоръжения високо напрежение с повишено постоянно или променливо напрежение.

Ето малко да разгледаш себа какво предлагат за DC тестове:
http://www.verotest.co.za/Downloads/Pro ... %20PDF.pdf

DC тестовете по норматив мисля, че са 5 пъти Uном, но това изпитване е много вредно за кабела и след това много бързо възниква повреда. Има си вратички и обикновено се прави с 2-3 пъти Uном. Ако не знаеш какво правиш.. намери някой, който знае, защото тук нещата са сериозни.

Намираш си норми за изпитване на електрически машини и съоръжения, което е апокрифно и е от 1995 г. Там пише основно как стават нещата.

Ако имаш нещо друго конкретно да питаш, ще помагаме все пак :)
rulom - модератор
Колега Shivarovo, хубаво е човек да е любознателен, но не мислиш ли, че има и други средства за образоване, освен потребителите в този форум :?
Надявам се че ти беше отговорено на въпросите и за в бъдеще участие във форума, изявяващо се само в проверка знанията на другите, няма да се толерира :!:
Поздрави !

Тема "кинетрониране" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: