• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8
Работа с гипскартон за напреднали.
emil_v r - майстор
Това е Врачански варовик , 30/30см дебелшко е и тежи колкото две теракотни плочи дзаедно с този размер.

Прави се от отпадъчни изрезки , влагане на повечко интелект /ии
обръщане у пари.

Сега тука Ви е ясно , че сте по- дизайнери от нашият дизайнер и по- специализирани .
Те също са специализирани - дизайнерите , и не са универсални , да не обидим дизайнер. :wink:

Колоните са смесени бетон и някой стени от картон .
Телчета нямам в предвид естеств. да се дупчи отдолу , а да с опашат колоните ... едната . другата дюбели , на картоня друго...

Както казва Рок мога , но ъгълът на СХЛ с разминаване е мн. конкурентен .
Много
:evil:
SHL - специалист
Да, така е. Много работа, много игра :)
Не забравяй като ги снимаш да ги пускаш тук, да кажеш колко време са ти отнели за направата, ако решиш да ги правиш така. Като гледам и размерите на колона/каменно платно ще падне смятане и напасване, като поне две от страните ще са с пълнеж..... :razz: Предполагам, че пълнежа ще бъде предизвикан от размера на квадратчетата, които са около 3х3см. Ако решиш да ги режеш на две, за да не се пълни и да дойдат точно, може да не стане хубавко :-D
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Aaaaz kato gi gledam., колоните са тамън.
"плочка" + "камъче".
Абе някой води ли статистика кога пия бира? Нередовното пиене до какви ексцесии води!
SHL - специалист
n_a написа:
Aaaaz kato gi gledam., колоните са тамън.
"плочка" + "камъче".
Абе някой води ли статистика кога пия бира? Нередовното пиене до какви ексцесии води!
Така е, но аз говоря за оформянето на ъглите със застъпването на редовете на камъчетата на платната през едно, както при зидария.
Последна промяна от SHL на чет авг 20, 2009 8:34 pm, променено общо 1 път.
emil_v r - майстор
Сериозно... , прайм тема образец :wink:
Аа дебелината на другите две пана + липило ? :-D
Другата страна е с друг некратен размер естеств. ...
SHL - специалист
emil_v r написа:

Другата страна е с друг некратен размер естеств. ...
Това вярно ли е? Ако е така, значи няма да имаш скрупули да бутнеш всичко долу :)
rockwall - майстор
не съм съгласен че тва е добър вариант
(за редуването на плочките думам)

Ако съм разбрал правилно де!

Доколкото схванах, предложението е паната да се застъпват като тухлите на снимката долу - едно камъче да излиза от едната стена - после от другата и после пак от първата - както като си вплете човек пръстите на ръката - ТАКА ЛИ Е ????

Това върши работа, ако краят е грапав или завършен и пак не е винаги най-удачното решение. Все пак в този случай ако се режат с шлайф срязът ще е гладък и гладките страни на камъчетата от едната страна ще контрастират с грапавите лица на тези от другата.
По ръба ще се редуват грапав гладък грапав гладък

Мисля че при условие че е естествен камък ще е по-лесно с длето(отвертка) и чукче - а и не знам как ще е с рязането на парченца 2-3см. Опасничко и пипкаво

С две думи - Ако правилно съм разбрал идеята имам още нещо в подкрепа на моето предложение

ВРЕМЕТО за решението

Слагаш паното на земята и с остра тесла (или гореспоменатите)
пречукваш само ъглите. При това можеш да чукаш по 2-3 наведнъж - зависи от теслата. Целта е да нащърбиш достатъчно за да няма гладка страна отстрани.

Според мен не трябва да ти отиде повече от 1 минута на пано - после редиш, взимаш парите, взимаш 20 бири и се обаждаш. :lol:

О, без малко да забравя другото решение за ъглите, което измислих

1.Боен чук или дъбър шлайф
2. Рязане на ъглите на колоните така че да се направи място за една плочка (камъче) - така колоните няма да са 4 ъгълници а 8ъгълници с страни на мястото на ъглите, които ще са с размери на камъчетата - тогава направо завиваш заедно с паното

ама пак си мисля че пребиването на гладките части е най-лесното ти решение - пробвай - тези камъни не са твърди - с тесла ще стане

Прикачен файл

ongal.jpg
ongal.jpg (110.11 KиБ) Видяна 7918 пъти
SHL - специалист
Правилно си разбрал. Но идеята е да не се режат камъчетата, а да си бъдат цели, от там ще дойде и пълнежа на две от страните. А това с начукването си е добра идея, за да стане всичко ок.
rockwall - майстор
то начукването и в твоя случай е наложително според мен - нали ??

тия гладки страни трябва да се махнат

тва с пълнежа и реденето на камъче по камъче не мога да го схвана - ще обясниш ли че не загрявам :shock:
SHL - специалист
Но идеята е да не се режат камъчетата, а да си бъдат цели, от там ще дойде и пълнежа на две от страните.
Пълнеж ще има в зависимост от подвеждането и размера на колоната. Емо като си поиграе с първия ред ще разбере какъв е.
А това, че трябва да се режат е така. Няма как да се застъпят без да се срежат. Вчера писах по-бързо от колкото мислех :-D
Срязаните парчета ще се начукат и ще стане. А въпроса за опасноста при рязането на 3см камъче е друг! Емо ще се справи :)
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8

Тема "Декоративна облиц. колони" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: