• 1
  • 2
Всичко свързано с въздушния поток, който дишаме.
svetliopi44 - Чирак...
Колеги първо благодаря че поглеждате темата .
На скоро един приятел си купи апартамент и започна преустройството му... знаете колко са големи панелките и моя приятел реши кухнята да е в коридора на мястото на вградения гардероб ... от там и въпросите ... ще смогва ли абсорбера да изсмуква миризмите та да не се разпростират из целия апартамент... Момчето си е купило Фабер с 550м3/ч. ... и има идея да сложи непосредствено преди включването турбинен вентилатор с 250м3/ч.
Прилагам и схема ...
Според вас този втория ще подпомага ли работата на абсорбера или е не нужен или с малко кубици ...
Благодаря за вниманието ...

:) Забравих да кажа че кубатурата на бъдещата кухня е около 30/м3 :)

Прикачен файл

схема.JPG
схема.JPG (33.08 KиБ) Видяна 4905 пъти
denuchi - специалист
този вторият от 250 куб. по скоро може да пречи от колкото ще помага на основният който е на аспиратора.
svetliopi44 - Чирак...
Благодаря за отговора ...
Въпросът е че са му казали че всяко коляно намаля 13% от смукателната способност на абсорбера както и всеки метър тръба ... от там и притесненията че ще има големи загуби ... :? :? :?
parvev - специалист
според мен би му пречил,производителноста му е по малка от абсорбатора ще му действ грубо казано като тапа или преграда.Дължината на тръбите и колената ли Ви притесняват или искате да увеличите дебита на аспиратора?
svetliopi44 - Чирак...
Да основно дължината на тръбите и колената ... Има притеснения че ще се намали от дебита ... В тоя ред на мисли ... кое е по добре ... без нищо ...или с нещо дето все пак ще дърпа ... :?
rulom - модератор
Колеги, обърнете внимание, че общия път на тръбата е 2 метра.Мисля, че ще може да работи аспиратора, ама има опасност от наслагване на блажнотии по колената.Освен това, ако се ползват две дъги няма ли да е по-добре.Знаете, че при колената има завихряне и загуба на мощност(май така се казваше :wink: ).
svetliopi44 - Чирак...
Благодаря Ру ... дъгите ще изхвърлят цялата работа доста на вън ... :?
За мазнините да си призная не си бях помислял... :? :? :?
parvev - специалист
дори и при 30процента загуби на абсорбатора допълнителния вентилатор ще пречи,нямате ли възможност да сложите тъби с по голямо сечение
denuchi - специалист
ако иска да се подсигури да постави някой 500 куб. поне. е може на места ако филтъра не обере всички мазнотии някъде да потекат на някоя снадка. но според мен би трябвало да се справи и самият вентил. на абсорбатора. а малко по голяма тръба неможе ли да се постави.
svetliopi44 - Чирак...
Ами входа за централната е на Ф-100 ... :? Дори и да сложим по-големи ще има ли ефект при това положение... :? Да се е**а ... завършил съм вентилация...
Имаше един момент с сифония ефект но не си го спомням...
  • 1
  • 2

Тема "Въпрос за аспирация ... Давайте съвети..." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: