• 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
Вашето лично помещение
maroka - специалист
Рамката винаги е с отклонения - факт!

Ако не си пуснал още кутията на леглото я съобрази с размера на матрака + поне 6-10 мм луфт за безпроблемно повдигане.
sasooooooooo - "специалист"
plam4eto, до колкото разбирам ти ще трябва да подпълваш между леглото и механизмите.
В моя случай трябваше да разширявам за механизмите и ето какво се получи.

Прикачен файл

спалня 003_resize.jpg
спалня 003_resize.jpg (101.57 KиБ) Видяна 9959 пъти

Прикачен файл

спалня 002_resize.jpg
спалня 002_resize.jpg (106.84 KиБ) Видяна 9959 пъти

Прикачен файл

спалня 001_resize.jpg
спалня 001_resize.jpg (114.08 KиБ) Видяна 9959 пъти
maroka написа:
Рамката винаги е с отклонения - факт!

Ако не си пуснал още кутията на леглото я съобрази с размера на матрака + поне 6-10 мм луфт за безпроблемно повдигане.
Ами проблема е точно в луфта, защото матрака е широк 1620 мм + 10 мм луфт = 1630 мм, а рамката ми е широка 1590 мм. Та чуденето ми е как по-точно да конструирам кутията, така че рамката да ляга стабилно, а матракът след това да си влиза нормално в предназначеното му място без да се търка в страниците при вдигане и сваляне? ПДЧ 25 мм ли да търся? Малко ме съмнява тук да намеря такова, имайки предвид че в повечето мебелни магазини, където разпитвах за легла не бяха и чували за легло с повдигащ механизъм за двулицев матрак.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Аааа-ха! сега схванах, че всъщност няма зададен въпрос. Хайде, моля те, постаряй се. Имаме данните, но, всъщност, какво питаш?
Правиш си рамката по матрака, а за механизмите подпълваш. Какво друго решение очакваш? Кой каза, че трябва да е с ПДЧ? Има сигурно хиляди материали, които биха могли да се използват.
sasooooooooo написа:
Правиш си рамката по матрака, а за механизмите подпълваш. Какво друго решение очакваш? Кой каза, че трябва да е с ПДЧ? Има сигурно хиляди материали, които биха могли да се използват.
Под рамката имаш предвид подматрачната рамка ли? Щото ако е така нея няма как да я направя по матрака при положение че е метална. А ако имаш предвид кутията, върху която да ляга подматрачната рамка, то моля за идеи от какъв по-точно материал да я направя?

За да ляга стабилно рамката върху кутията и да няма произшествия след това са и нужни поне 15 мм на които да стъпи от всяка страна, тоест 30 мм общо (поне аз така мисля, ако не поправете ме).

На най-често използваното ПДЧ - 18 мм му остават 3 + 3 мм от страна и така външният размер, на евентуално направената от такъв материал кутия, става 1596 мм.

Ако добавя към всяка страна по още едно ПДЧ - 18 мм, то размера на кутията ще стане 1632 мм, което смятам ще е достатъчен луфт за ширината на матрака - 1620 мм.

Но при същите сметки за дължината: 1990 мм (рамката), навътре 15 + 15 мм, остават по 3 + 3 мм, и с първите плоскости дължината става 1996 мм, добавям по още една плоскост от страна и става 2032 мм.

При дължина на матрака 2030 мм, луфт от 2 мм ми се вижда малък :(

С какво да подпълня? От коя страна?

За механизмите разбрах, но не мога да я сметна тая пуста кутия :(
Даже дали разсъждавам правилно не зная :sad:

Режат ли ги плоскостите с точност до милиметър, или просто си човъркам мозъка с някаква математика?

Ще ми помогнете ли с изчисленията за кутията, моля?
maroka - специалист
E какво толкова има да я мислиш :? Взимай габарита на матрака, прибави 6-8-10 мм луфт и пускай кутията. Не се притеснявай, че малко ще ти стъпва рамката на укрепващите бленди - не е задъ;жително да стъпва цялата. Бленди освен отстрани имаш отпред и отзад. С междинна укрепваща в средата на леглото и рамката няма какво да се притесняваш.
Ами там е работата, че ако се ръководя от габаритите на матрака, то подматрачната рамка изобщо няма да стъпва нито отпред, нито отзад, нито от страни на блендите, а ще си влиза съвсем спокойно вътре в кутията.
maroka - специалист
plam4eto написа:
Ами там е работата, че ако се ръководя от габаритите на матрака, то подматрачната рамка изобщо няма да стъпва нито отпред, нито отзад, нито от страни на блендите, а ще си влиза съвсем спокойно вътре в кутията.
Хех, бързаш :)

Пусни дублиращи бленди :-D
Ето моя пълнеж

Прикачен файл

спалня 007_resize.jpg
спалня 007_resize.jpg (108.4 KиБ) Видяна 10300 пъти

Прикачен файл

спалня 006_resize.jpg
спалня 006_resize.jpg (113.38 KиБ) Видяна 10300 пъти

Прикачен файл

спалня 005_resize.jpg
спалня 005_resize.jpg (113.23 KиБ) Видяна 10300 пъти

Прикачен файл

спалня 004_resize.jpg
спалня 004_resize.jpg (136.54 KиБ) Видяна 10300 пъти
  • 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14

Тема "Спалнята /гардероб, легло, скрин/ - от проекта до края" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: