Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
Domashen_maistor - специалист
В темата на Pipbel "строителство епизод2" от същия подраздел /къщи/ на стр.8 /в момента темата е стигнала стр.22-23/ съм поместил снимки как трябва да бъде. Понеже не ми стана ясно докъде сте стигнали с покрива бих препоръчал ако са сложени само надзидните столици /както е снимката по-горе/ те да се махнат и да се направи пояс /както колегата здравко димитров препоръча и както може да го видите на картинките при Pipbel/. Ако обаче, вече и керемидите са сложени, тогава става по-сложно.
zdravko_dimitrov1986 - специалист
Значи тухленият надзид трябва да издържи теглото на покривът. Мен ме притеснява повече връзката между лежащите столици и надзида - доста крехка ми се струва.
Нека госпожата да каже.
Поздрави.
stenmark - специалист
zdravko_dimitrov1986 написа:
Значи тухленият надзид трябва да издържи теглото на покривът. Мен ме притеснява повече връзката между лежащите столици и надзида - доста крехка ми се струва.
Нека госпожата да каже.
Поздрави.
Тези фиби много ме съмняват да издържът.Не мога да разбера,защо има вар между гредата и надзида? :?
spaskashv - напреднал
Късно е вече направили са надзида и сега се кове ламперия.Ето снимки за да ви стане по ясно какво точно е направено.

Прикачен файл

posledno sastoianie na glavnia pop.jpg
posledno sastoianie na glavnia pop.jpg (33.14 KиБ) Видяна 6293 пъти

Прикачен файл

Picture 009.jpg
Picture 009.jpg (85.15 KиБ) Видяна 6293 пъти
spaskashv - напреднал
stenmark написа:
Нека госпожата да каже.
Поздрави.
Тези фиби много ме съмняват да издържът.Не мога да разбера,защо има вар между гредата и надзида? :?
Не зная и аз дали са направени стабилно. Това, което мога да кажа е, че са вързани през два метра. Отпред и отзад на триъгълниците над столиците има стомано бетонен пояс. Надявам се това да държи покрива. А за надзида си мисля, че ако приемем предложението на техничката ни да армираме и бетонираме стената да стане по - здраво. Относно варта - зида беше измазан с вар и цимент и отгоре сложиха столиците и ги вързаха. :sad:
Последна промяна от spaskashv на вт авг 25, 2009 7:16 pm, променено общо 1 път.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Моля, покажи ми тази снимка по-голяма. http://www.napravisam.bg/forum/files/po ... op_124.jpg
zdravko_dimitrov1986 - специалист
Здравейте.
Връзката между столиците и поповете ми се вижда сравнително кадърно направена. Поне от малката снимка де.
Има въпроси.
1. Лежащата столица на надзида - как е вързана. Това въже ли е, желязо ли е не знам какво е.
2. Въпросното въже къде е захванато - в плочата ли .
3. 2м разстояние е много.
Това което ви предлага ,,техничката" предполагам говори за нещо като торкрет бетон или така ми се струва.
Ако е така - това е сложна работа, и малко фирми я правят.
Варианта с дюбели и планки ми се вижда по одачен в случая.
Поздрави.
spaskashv - напреднал
Здравейте.
Връзката между столиците и поповете ми се вижда сравнително кадърно направена. Поне от малката снимка де.
Има въпроси.
1. Лежащата столица на надзида - как е вързана. Това въже ли е, желязо ли е не знам какво е.
2. Въпросното въже къде е захванато - в плочата ли .
3. 2м разстояние е много.
Това което ви предлага ,,техничката" предполагам говори за нещо като торкрет бетон или така ми се струва.
Ако е така - това е сложна работа, и малко фирми я правят.
Варианта с дюбели и планки ми се вижда по одачен в случая.
Поздрави.
Лежащата столица на надзида е вързана с ф6-желязо, което не е вързано към плочата а е прекарано под първия ред тухли. Прихванат е целия зид с това желязо и е вързано отгоре над столицата.
От техничката разбрах, че ако се армира и бетонира стената ще стане едно цяло и ще се укрепи зида.
За дюбели и планки и аз си мисля, че може би ще бъде по - добре .
Ето и по-голям формат на снимката.

Прикачен файл

001.jpg
001.jpg (69.91 KиБ) Видяна 5843 пъти
Последна промяна от spaskashv на вт авг 25, 2009 2:01 pm, променено общо 2 пъти.
spaskashv - напреднал
За съжаление не мога дa кача по-голям формат на снимката. Надявам се да стане малко по-ясно как е изпълнена връзката.
Последна промяна от spaskashv на вт авг 25, 2009 7:17 pm, променено общо 1 път.
spaskashv - напреднал
Ето още една снимка за връзката на зида със столицата.

Прикачен файл

o - Copy.jpg
o - Copy.jpg (102.5 KиБ) Видяна 5833 пъти

Тема "Надзид - моля за съвет" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: