• 1
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
dj_marti79 - специалист
Да, започнал съм още няколко такива но днес установих че "ми е спукана работата". Имам теч, от лицевата страна сълзи. Малка дупчица от корозия от вътрешната страна. Явно радятора е с доста изразходван ресурс, а и налягането от мрежата не му се отразява добре. Нямам телоподаващо :sad: .Абе куп неприятности. затова не съм сложил стъклата. Когато сложа водосъдържател със серпентина с антифриз ще отпаднат проблемите с налягането, корозията и ниските температури. Много ми се иска антифриза да се движи гравитационно, дано да стане.
2v6 - майстор
dj_marti79 написа:
Да, започнал съм още няколко такива но днес установих че "ми е спукана работата". Имам теч, от лицевата страна сълзи. Малка дупчица от корозия от вътрешната страна. Явно радятора е с доста изразходван ресурс, а и налягането от мрежата не му се отразява добре. Нямам телоподаващо :sad: .Абе куп неприятности. затова не съм сложил стъклата. Когато сложа водосъдържател със серпентина с антифриз ще отпаднат проблемите с налягането, корозията и ниските температури. Много ми се иска антифриза да се движи гравитационно, дано да стане.
Да се оправя старото желязо според мен няма смисъл, но ако ти се занимава да го кърпиш мятай го в колата и го докарай - ще ти го парна с телоподаващото...
Може да пробваш и с препарат за теч в радиаторите за кола, но след като сложиш серпентината :idea:
dj_marti79 - специалист
Най сетне залепих скапания радятор, но най-важното е , че си извадих поука - колектора трябва да се разглобява, за да може да се ремонтира при необходимост. Аз мислех да залепя стъклата със силикон но сега щеше да се наложи да ги чупя. Сега ще сложа гумено уплътнение за врата и ще притисна стъклото с "Г"-образни планки.
hhristov - специалист
Да ви кажа малко резултати: Напомпих го до 2.6 атм. обаче след няколко дни налягането падна, пуснах кранчето за допълване и наля доста вода. (течове със сигурност няма) (Единствено ако серпентината на бойлера е избила някъде ама това как да го разбера???). Незнам каде се губи тая вода мама му стара. Сега и да искам да го надуя до 2.5 немога защото нямам налягане във водопровода(1.2 атм.) В събота почвам да копая и ще сменя главната тръба да видим дали ще се вдигне налягането, и мисля да сложа една автоматична пълначка. Иначе на панелчето възможностите са му като за 2 ма човека около 50 - 55 градуса държи водата. С две думи откакто съм го сложил панела не съм включвал бойлера на ток. Е това е за следващото лято мисля всичко да бъде ОК като метна един селективен панел на СънСистем.
filmatoplo - майстор
При нас налягането във водопровода е 8-10 бара и ако се спука серпентина веднага надува системата на толкова и клапана избива -бил той 2,5-3 или 6 бара.Интересно къде ходи тая течност :? .
denuchi - специалист
щом никкъде няма теч остава да се изпарява. :?
filmatoplo - майстор
И аз си го помислих ,ама нали уж работи на ниска температура системата 55-60 гр . После ако се испарява толкова би направило въздух в нея и би покачило налягането - а то спада . Аз задължително преди обезвъздушителите монтирам сверичен кран,
hhristov - специалист
И аз немога да проумея къде ходи тая течност. Единствено се сетих да не би някое от мини кранчетата към парното да не затваря добре и да изтича от там. Но ще видя като сменя тръбите на водопровода пак ще ви напиша какво е станало. :) Има ли смисъл според вас от автоматичната пълначка гледам не е много скъпа около 40 - 50 лева.
LazarGanev - "Велик майстор"
Като ти е ниско налягането във водопровода за какво ти е автоматична пълначка?
filmatoplo - майстор
Тия пълначки не реагират на малко литри , на втората година иглата клеясва и сработват с почукване или натягане на пружината докрай и после регулиране наново .Има момент и когато не спират да пълнят и протича баланса . :lol: От години насам слънчевите инсталации ги правя без достъп с водопровода или др инсталации.
  • 1
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16

Тема "Завърших най накрая слънчевата инсталация, но няма ефект" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: