• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8
Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
Profi Stroi - специалист
От всички мнения до тук "майстора" се изказа май не на място
Отиваш в Практикер има такива машини като показаните по горе на снимките
Марката е ЕНХЕЛ
Цената е 120 лева
В комплекта има и диск
Резервен такъв струва 22 лева
Обаче на теб не би ти се наложило
Може да идеш и до Бриколаж там има същите такива само че с марка Райдер
Единственото което мога да ти кажа за такива е да избегнеш тези с марка Акита
Сервиза им е доста далеч от центъра:)
За един коридор 120 лв за машина на водно ? По добре си купи елмаз за рязане на стъкло . И двете ще ти свършат една и съща работа и ще ги изхвърлиш по едно и също време :wink: . А разликата в цената е значителна. Или вземи от някои малак ъглошлаф на заем купи си диамантина за сухо рязане 15 до 20 лв BOSCH сранително качествени са . Малко е прашничко ама за 20 лв.? :lol: Ако ще замаисторяваш ще ти препоръчам да си вземеш , Sigma или Sirio от 500 до 1200 лв . Sirio имат и по евтин вариянт около 100 лв средна хубост . А за машината на водно рязане , Bricolina прави перфектен герум ;сваляне на ъгъл под 45 градуса ; до тук с плюсовете , моторо е слабичак , реже бавно ,мокри и е скъпо удоволствие 400 лв.
SHL - специалист
dddd написа:
За един коридор 120 лв за машина на водно ? По добре си купи елмаз за рязане на стъкло . И двете ще ти свършат една и съща работа и ще ги изхвърлиш по едно и също време :wink: . А разликата в цената е значителна. Или вземи от някои малак ъглошлаф на заем купи си диамантина за сухо рязане 15 до 20 лв BOSCH сранително качествени са . Малко е прашничко ама за 20 лв.? :lol: Ако ще замаисторяваш ще ти препоръчам да си вземеш , Sigma или Sirio от 500 до 1200 лв . Sirio имат и по евтин вариянт около 100 лв средна хубост . А за машината на водно рязане , Bricolina прави перфектен герум ;сваляне на ъгъл под 45 градуса ; до тук с плюсовете , моторо е слабичак , реже бавно ,мокри и е скъпо удоволствие 400 лв.
Това са наистина професионалните машини, като има и други разбира се.Пише се SI-RI, а не Sirio :roll:
Тук обаче става въпрос за човек любител,който иска да си направи малко плочки.
Мнението ми е че машини до 80 - 100лв. не струвт за нищо, но в тези случай на ЕДНОКРАТНА работа магат да помогнат, ако не режеш гранитогрес с тях. Майстора по горе е прав за флекса с диамантения диск.Дори да не оформяш кръга с клещи.Изрежи си квадратче, колкото да влезе "врътката" на батерията, после дупката се скрива с розетката.
Колкото до обреботката на такива дупки, става и с "конските"(арматурни) клещи, само дето аз ви съветвам да си купите специално създадените за тая цел клещи "човки", струващи 21 - 24 лв.
Последна промяна от SHL на нед яну 14, 2007 5:02 pm, променено общо 2 пъти.
SHL - специалист
sashom написа:
Здравейте. Поздравления за сайта и форума (страхотно местенце).
Планувал съм освежаване на коридора с теракот, който мисля сам да слагам. Предстои ми закупуване на машинка за рязане на плочки като цените в железариите около мен варират от 45 лв до около 60-тина. За мен това никак не е малка сума, а и искам да взема такава, която да ми върши работа и да имам идея какво купувам, а не просто да се оставя на преценката на продавача. С други думи - има ли нережещи машинки? :) ... или нещо, което трябва да се съобрази при покупката на такава ... ?

И още нещо ... един от моделите разполагаше с приставка за рязане на кръгове в плочките. Има ли друг вариант за изрязване на такива или това прави тази машинка фаворит? (цена 57лв.) :) ... Предварително благодаря за съветите ...
Sashom сега специално за въпроса, който си повдигнал:
Купи си среден клас машина за да може да ти върши по-добра работа.
От 120 до 240лв. съществуват доста сносни модели на SI-RI и SIGMA. Мисля че на SIGMA са малко по скъпи машините. Това е защото са по-добри(тук има "мегдан" за спор :-D ). А, що се отнася до машинката за дупки - не и обръщай внимание, за нищо не става. С нея можеш да направиш около 10-15 дупки само в по-слаб фаянс и след това край-хвърляш я.
ivoru - специалист
аз пък си взех машинка за 15 лв от практикер, щото ме мързеше да ходя до илиенци и да я взема за 10 лв. реже плочки 30 см. засега рязах теракот 5 мм, реже си перфектно.
Gogo55 - специалист
аз сам си направих банята и една стая с теракот с машинка от 26лв от бриколаж.Към края се появи малко луфт на плъзгача ама се ядваше,стана си както трябва, даже много по добре от колкото е банята на един мои приятел дето му я прави "баш"маистор и му взе 500лв :lol:.верно е че я правих два месеца, ама по 1-2 часа на ден само вечер толкоз.
Rumen Iankov - специалист
Вече 7 година работя с машинка с водно рязане.Само няколко пъти съм сменял диска.Вярно по бавно реже.Но с нея съм рязал и по 1 см.парчета.Иначе реже и гранитогрес.Но всеки работи с това с което му е най удобно.Важното е накрая да е свършена добре работата.
chenks - специалист
Rumen Iankov написа:
Вече 7 година работя с машинка с водно рязане.Само няколко пъти съм сменял диска.Вярно по бавно реже.Но с нея съм рязал и по 1 см.парчета.Иначе реже и гранитогрес.Но всеки работи с това с което му е най удобно.Важното е накрая да е свършена добре работата.
Съгласен съм с теб. Машинката ми върши страхотна работа. Рязовете ми стват перфектни и лесни. Но на мен ми се налага на всеки две бани да смениям диска. Това са окло 20 -30 квадрата плочки. Как така за 7 години няколко пъти си го сменял. На мен ми е голям разход тоя диск.
leonardo_vd - модератор
Има си професионални РЪЧНИ машини, но цената им е от 500лв. нагоре, но режат много добре и ножовете им издържат много. В Италия съм виждал такива и съм срещал в България майстори, които работят със същите.
SHL - специалист
leonardo_vd написа:
Има си професионални РЪЧНИ машини, но цената им е от 500лв. нагоре, но режат много добре и ножовете им издържат много. В Италия съм виждал такива и съм срещал в България майстори, които работят със същите.
Ето една такава "SIGMA"-Италия Изображение Изображение

А това е немска професионална машина "CEDIMA" за водно рязане на камък
Изображение
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8

Тема "Машинка за рязане на плочки ! - има ли значение каква ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: