Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
filmatoplo - майстор
Да до преди 5 години всички къщи се испълняваха с 2 жила проводник , както и мойта - само в главното табло има земя вързана заедно с нулата . Какво може да се направи от това положение без да се кърти по етажите за прекарване на трети заземителен проводник .
Trifun - специалист
filmatoplo написа:
Какво може да се направи от това положение без да се кърти по етажите за прекарване на трети заземителен проводник .
Нищо не може да се направи без да се кърти !
В твоя случай може само да си занулиш контактите (което е направено, надявам се) - т.е. да свържеш защитните пластини на контактите с нулата.
При двупроводна инсталация ДТЗ не се слага.
Последна промяна от Trifun на пон авг 24, 2009 8:05 pm, променено общо 1 път.
sasooooooooo - "специалист"
КОлегите ти отговориха изчерпателно.
filmatoplo - майстор
Е ееее сега вече се успокоих , подменям си кабела с по як ,первам още 1 земен кол и съм готов . :-D
Trifun - специалист
и сменяш всички кабели с трижилни, както е според новите изисквания ... :wink:
Тогава може и ДТЗ-та да си сложиш :)
svetliopi44 - Чирак...
Баси ... :?
Вие ме утрепахте ... ами сега ...???
Как да вържа джакузито на двужилна инсталация ... :? че и подгряване на водата има даже ... :? не ми се ще да е без защита ... всъщност ако ще е без аз няма да го слагам... :wink:
sasooooooooo - "специалист"
Светльо, аз те разбрах, че входа ти до таблото е двойка, но ако и към джакузито е така - не става :sad: Ако след това е тройка - както ти казах.
svetliopi44 - Чирак...
:roll: От таблото до него съм пуснал тройка ,... ще действам по твоя команда ... :roll:
Милен - майстор
Я кажи какво си разбрал, че да не стане някоя мокра грешка :lol:
svetliopi44 - Чирак...
sasooooooooo написа:
От входа на Нулата отделяш два проводника. Единия го кръщаваш Нула, другия - Земя и действаш на татък.

Мисля тъй да е ... :?
Милене давай съвети да не светне някой ... :shock:

Тема "ел.табло" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: